Chapter 58.

5.4K 300 48
                                    

 "Hej tata...otkud ti?" upitala sam tatu kada sam mu otvorila vrata dok je Harry negdje iza mojih leđa  glumio da tek izlazi iz dnevnog boravka.

"Pobogu Melissa koliko ti treba da otvoriš vrata...smrznuo sam se.." tata se gura pored mene te ulazi u kuću i stresa snijeg sa svog kaputa i čizama a ja odmah zatvaram vrata jer me je oštar i hladan zrak prosjekao kroz tijelo.

"Dobro veče gospodine Gray." Harry glumi neku dobricu a tata  skida kaput sa sebe i vješa ga na vješalicu  pored komode za obuću.

"Thomas..."tata je izgovorio svoje ime kroz izdah kao da mu je dosadilo to govoriti "Zovi me Thomas,Harry!" tata je podigao pogled prema Harryu a on je kimnuo glavom te skrenuo pogled jer ga iz nekog razloga nije mogao gledati u oči. Pa ni ja vjerovatno nebi mogla pogledati čovjeka u oči ako sam sa njegovom kćerkom spavao prije svega petnaest minuta. A ja sam mislila da se Harry ne stidi tih stvari.

Tata je pogledom obuhvatio mene i Harrya koji smo stajali svega par cantimetara odmaknuti jedno od drugog jer smo pred tatom i dalje posvađani i mrzimo se. Hah,šta bi tata rekao ili pomislio kada bi znao šta se desilo prije nekih petnaest minuta.

"Vas dvoje i dalje ne pričate?" tata pita nekako sumnjičavo kao da može vidjeti nevidljivu sponu između mene i Harrya a ja i on na trenutak razmjenujemo poglede te se odmićemo još malo jedno od drugog.

"Da:"

"Ne!" rekla sam u isto vrijeme kada je i Harry rekao .

"Hoću reći nismo u dobrim odnosima ali.." Harry je krenuo govoriti ali ja sam ga nadglasala te počela mahati rukama po zraku. To uvijek radim kada sam nervozna.

"Harry hoće da kaže da i dalje ne pričamo i...ugh..“ uzdahnula sam jer sam i sama zaboravila šta sam htijela reći.

"Nisu se nikakve promjene desile u zadnjih par dana?" tata ponovo pita te nas još jednom odmjerava. Tjelo mi se ledi od njegovog pogleda jer ,pobogu,on je tajni špijun....sigurno zna čitati ljude kao otvorenu knjigu.

"Jedini pomak je taj što gledamo filmove zajedno ovdje u dnevnom boravku." Harry je rekao umjesto mene a ja sam samo uzdahnula te odmahnula glavom.

"Hajde tata uđi...i još uvijek mi nisi rekao otkud ti ovdje.." rekla sam te mu stavila ruku na leđa kako bi ga pogurala prema dnevnom boravku. On je krenuo te iz papirne vrećice, koju do tada nisam ni primjetila,je izvadio bocu šampanjca.

"Došao sam vam čestitati novu godinu, pa sa sam donijeo ovo da nazdravimo." diže bocu u zrak kako bi pokazao na šta je mislio a zatim ulazi u dnevni boravak koji je u potpunosti osvjetljen za razliku od hodnika u kojem su jedini izvor svijetosti predstavljali novogodišnji ukrasi.

"Donjet ću nam čaše.." rekla sam sa vrata dok su se Harry i tata smiještali na kauč.

"Zašto vam je kosa mokra...niste se valjda oboje u ovo doba tuširali?" tata pita a ja iste sekunda zastajem te psujem u sebi par puta prije nego što sam se ponovo okrenula prema njemu.

Sranje.

"Uhm....meni je bilo vruće..pa sam se morala istuširati..“ brzo sam rekla te ga pogledala pravu u oči nadajući se da izgledam dovoljno uvjerljivo.

"I tebi je bilo vruće Harry?" tata pita te skreće pogled na Harrya dok on gleda u mene i pogledom prelazi preko moga tijela.

"Da.." Harry govori nekako otsutno te se brzo trza" Mislim ne...Hoću reći da ...vruć...ugh...da bilo mi je vruče.." jedva je promucao a meni je došlo da sama sebe spucam rukom u čelo,odmahnem glavom i nasmijem se njegovoj zbunjenosti.

TRY...Where stories live. Discover now