Chapter 20.

8.6K 286 11
                                    

Neki čudan i neobjašnjiv osjećaj se nalazio u mom stomaku dok sam pokušavala svu svoju koncentraciju usmjeriti prema glupom sajtu za iznajmljivanje stanova iako mi to nije išlo za rukom jer sam stalno razmišljala o tatinim riječima.

'Harrya poznajem od rođenja baš kao i tebe'

Moj tata poznaje Harrya od rođenja i opet mi nešto krije i ne želi reći šta.

'Neke tajne će otići samnom u grob!'

Njegove riječi su ponovo udarile u moju glavu kao grom u banderu i nikako se nisam mogla pomiriti i stvoriti neki kompromis sa glupim osjećajem koji se zvao radoznalost. Još jednom sam se promeškoljila na malom krevetu pokušavajući se udobno smjestiti te bar na kratko zanemariti tu glupu znatiželju kako bih našla neki stan bar dok se Ginny ne vrati. Pa pobogu gdje je ona to otišla? Već se smračilo. Ali poznavajući Ginny i njeno društvo,neće me čuditi i ako se ne vrati do ujutru.

Nebo na kojem danas,kao i obično,nije bilo sunca je počelo polahko blijediti te postajati još tamnije kada sam ja preko volje preklopila laptop shvatajući kako mi misli nedaju mira. Provukla sam ruku kroz kosu te ustala sa kreveta polahko odlazeći do kuhinje nadajući se da ću tamo naći kakao kojeg stvarno dugo nisam popila i koji mi je užasno potreban.

Počela sam preturati po policama u potrazi za kakaom baš onako kako je i moja znatiželja preturala po mom mozgu u potrazi za nekim logičnim objašnjenjem za tatine riječi.

'Slobodno možeš otići kod Harrya ali on ti neće ništa reći jer ni on ništa ne zna!'

Tatine riječi su jednostavno pravile eho u mojoj glavi skoro cijelo popedne i to me je malo je reći izluđivalo jer nisam imala nikakve odgovore. A odgovori su mi bili potrebniji nego ovaj glupi kakao kojeg ne mogu nigdje naći. Pitam se da li mi je tata ovom rečenicom htjeo reći da mi sada dozvoljava da pričam sa Harryem? Sve i da mi je dozvolio,ja se više nebi niti usudila priči tom čudaku! Ili možda ipak bih ako me moja klupa gospođica Znatiželja nagovori. Ali zašto mi tata i prije nije dozvolio da priđem Harryu? Možda,zato što prije nisam imala pojma niočemu. Ako ćemo realno,ne znam ni sada ništa osim da me sve ovo zbunjuje. Izluđuje me činjenica da svako moje novo znatiželjno pitanje i svaka moja sumnja za sobom poteže naova pitanja i nove sumje. Stvarno se nekad osjećam kao da sam zapetljana u gomili niti koje treba lijepo složiti u jedno uredno klupko.

'Melissa moraš naučiti kontrolisati znatiželju'

Opet tatine riječi. Agh postoji li dugme u mom mozgu gdje ih mogu isključiti? Ja svoju znatiželju ne mogu kontrolisati. To je jače od mene. Ta misao me podsjetila na dane kada sam voljela glumiti Scharlocka dok su me Tina i Steph svim silama pokušavale odvratiti od toga dok sam im ja stalno ponavljala kako ne mogu jer je to jače od mene. Pokušala sam ali ne ide. Vuk dlaku mjenja ali ćud nikada. To je uvijek bila jedna od onih rijetkih izreka sa kojima sam se slagala.

Bilo ju tu dosta činjenica koje su me zbunjivale još od one noći u onom glupom klubu kada me je Harry doveo kući mrtvu pijanu. Sve je počelo od onog tatinog zbunjenog i iznenađenog glasa kada je rekao 'Harry...Harry Styles?' ,poslije toga mi je počeo govoriti kako se trebam meketi od njega jer se on kao dorogira što ga ja glupača nisam poslušala ; nakon toga mi je Harry ispričao za svog oca te me zamolio da nikome ne govorim ; tada upoznam njegovu prijateljicu -sa povlasticama- od koje saznam sasvim drugačiju priču o njegovim roditeljima te još jedno lice Harrya Stylesa ; onda konačno provaljujem u tatinu misterioznu sobicu i tamo nalazim taj misteriozni dnevnik sa natpisom Harry Styles ; a nakon toga šok- moj vlastiti otac mi prizna da poznaje Harrya od rođenja i kako postoje stvari koje mi ne može reći u vezi svega toga. I dalje se pitam zašto se tata pravio da onu noć kada me je Harry doveo pijanu,da ga nije poznavao. Možda da bi prekrio sumnju u meni. Ali da li Harry poznaje mog tatu? Ne ne poznaje ga,jer da ga poznaje prepoznao bi ga u bolnici! Ali kako je to moguće? Da moj otac poznaje Harrya čitav život a da Harry njega ne poznaje? A možda se Harry i moj otac poznaju ali kriju to od mene? Ali zašto bi krili? Ili mi možda moj otac laže da poznaje Harrya? Ali zašto bi mi lagao?

TRY...Where stories live. Discover now