Chapter 42.

6.2K 275 36
                                    

VAŽNO! PROČITAJTE!

Napravila sam stranicu na facebook-u o mojim pričama na kojoj ću vas obavještavati kad izlaze nastavci i na kojoj ćemo stalno biti u kontaktu. Trebalo bi vas biti barem 100 ako vas ne bude vjerovatno ću izbrisati stranicu. Link stranice možete naći na mom wattpad profilu jer ovdje ne miogu stavljati link. Vi koji ste na mobitelu,stranicu možete naći pod nazivom"Emina autor". Eto...to je to i sad uživajte u nastavku :)

P.S. slušajte ovu pjesmu dok čitate nastavk. Doživljaj će bit bolji . Skylar Grey-Words

 

Lagano otvaram oči te prelazim dlanom preko njih. Blagi mlaz svijetlosti se proteže sa blago otvorenih vrata.Uspravljam se u krevetu te sklanjam deku sa sebe. Harryeva bijela majica mi se skroz podigla tako da mi je stomak bio otkriven. Podigla sam jastuk te uzela svoj mobitel da provjerim koliko je sati. 06:05. Posvijetlila sam mobitelom na drugi krevet te primjetila Harrya kako leži na stomaku dok mu jedna noga visi sa ruba kreveta. Da...ima naviku iz vojske da rano ustaje..

Blago se smiješim te odmahujem glavom. Na sebi ima sivu duksericu koju sam ja jučer nosila. Zašto je obukao tu duksericu? Protežem ruke u zrak te ustajem sa kreveta ti tiho izlazim u dnevni boravak. Vani je dosta sivo a magla se uhvatila po prozorima pa ne uspijevam ništa vidjeti vani. Vatra u kaminu je potpuno ugašena. Prilazim te jednim drvetom razgrčem pepeo da provjerim da li ima još žara. Kada sam primjetila da ga ima,uzela sam dva drveta te ubacila unutra čekajući da se konačno upale.  Uzela sam vodu koju smo jučer donjeli te je prokuhala na vatri. Iz crne torbe sam izvukla kafu. Koliko god je mrzila sad je moram popiti jer će me to podignuti na noge. Izvadila sam dvije šolje iz kuhinjskog ormarića te ih saprala vodom dok sam čekala da voda u loncu  prokuha.  Na brzinu sam se istuširala sa viškom vode koja je ostala od kafe te otvorila ulazna vrata kako bi ušlo malo zraka unutra jer je poprilično zagušljivio od vatre. Na meni se i dalje nalazi ona Harryeva majica od sinoć ali ne marim te ulazim u malu sobicu gdje Harry spava sa dvije šolje vrele kafe te mu jednom od njih prolazim ispod nosa nadajući se da ću ga tako probuditi.

"Vojniče Styles prespavali ste jutarnje razgibavanje. Vojni oficir će vas kazniti!" govorim strogo i službeno a onda se smijem kada shvatam da se on blago mršti te izvija usne prema gore  i dalje ne otvarajući oči.

"Dobro jutro i tebi M.." hrapavo govori te podiže glavu a zatim je ponovo baca nazad u jastuk.

"Nemoj ti meni 'Dobro jutro M.' nego se diži ljenčino.." smijem se a on otvara jedno oko te me gleda dok mu se usne smiješe. Spuštam one svije šolje na pod pored kreveta te ga hvatam za ruku pokušavajući ga povući gore iako znam da nema šanse da to uspjem. Odjednom on koristi moje radnje protiv mene te me pvlači tako da padam na njegova leđa.

"Ko je ljnčina...hm?" hrapavo govori te se smije a ja pokušavam ustati sa njega ali on se u sekundi prevrče tako da ja padsam na krevet a on se nalazi na meni.

Lice mu je preblizu mome. Kovrđe mu padaju prema dole a oči jedva drži otvorenima...Gleda par trenutaka u mene a onda počinje spuštati svoje usne prema meni ali ja brzo stavljem svoja dava prsta na njegove usne te odmahujem glavom.

"Prvo operi zube Harry.." upozoravam ga šaljivo a on mršti svoje obrve te se malo odmiče.

"Hoćeš li mi onda dozvoliti da te poljubim za dobro jutro?" 

"Hm...možda...morat ćeš to zaslužiti Styles.." rekla sam te stavila svoje ruke na njegova prsa kao bi ga makela sa seba ali on se nije dao...

"Hm...znaš kako volim kada me zoveš Styles..." smiješi se a ja prevrčem očima.

"Zar toliko voliš svoje prezime?"

"Ne...ali volim naćin na koji ti to izgovaraš.." smiješi se a onda miče svoju jednu ruku prema mom licu i prelazi prstom preko desne strane mog lice " Kako ću zaslužiti poljubac.." piata.

TRY...Where stories live. Discover now