Chapter 14.

9.1K 319 23
                                    

Dok čitate ovaj nastavak slušajte ove pjesme

- Radioactive~Imagine Dragons

- Counting stars~One Republic

Harry POV.

60 sekundi da me napali Melissa Gray? Ovo je smiješno i bolesno u isto vrijeme. Zayn nije normalan. Samo njemu mogu naumpasti ovakve gluposti. Znam da je Zayn bio taj koji je uvijek razmišljao samo prljavo i on je taj koji mi je govorio da se trebam spetljati sa Melissom jer je zgodna ali ovo je bilo smješno. Ovo mi namjerno radi. Znam to...

Promatrao sam Melissinu reakciju. Njeni obrazi su poprimili neku jarku crvenu boju dok su joj oči bile širom otvorene u šoku. Da me ta djevojka napali? Nema šanse... Melissa je djevojka koja nikada vjerojatno nije niti imala momka a sad treba da me napali. Zašto imam osjećaj da neće pristati i da će početi izvoditi neke scene. Oh,vjerojatno zato što je razmažena bogatašica čiji je život toliko dosadan da ona nema pojma šta znači riječ zabava.

U ostalom Melissa nije takav tip djevojke. Ona to nikada nebi uradila. Ni ništa slično tome. Osim ako izuzmemo onaj prokleti poljubac u onom klubu. Ali tu mogu račinati da je bila pijana.

"Z-Zayn ti se šališ zar ne?" Melissa je jedva progovorila. To je bilo očito. Cijelo tijelo joj je ukučeno a obrazi crveni od srama. Kvragu,ona ne pripada ovdje. Zašto ju je Ginny uopšte zvala?

"Ozbiljan sam Dobrice!" Zayn je rekao te slegnuo ramenima kada je pogledao u mene. Mrzim kada je zove Dobrice. Jednostavno me nervira.Uputio sam mu svoj smrtonosni pogled na šta je on samo prevrnuo očima. Imam želju da ga udarim. Da ga udarim toliko jako da završi na drugim kraju prostorije. Pa koji je on kreten.

"N-Ne dolazi u obzir!" Melissa je promucala te ponovo spustila pogled na tlo kako bi prekrila crvenilo u obrazima. Bila je pomalo simpatična dok se tako stidila i crvenjela. To je bila rijetka pojava u našem društvu jer su ovdje sve djevojke bile lake.

"Ma daj Dobrice samo mu sjeni u krilo i bit će napaljen u roku od 30 sekundi a ne 60" Zayn je imao svoj dobro poznati bezobrazni osmjeh na licu koji je čak i mene počeo nervirati.

"Zayn." zarežao sam prema njemu ali sam ipak ostao sjediti. Stvarno je pretjerao. Namjerno ovo radi Melissi...a i meni....mislim nije da se bunim ali provocira djevojku koja to nije zaslužila. Ali sama si je kriva što je ovdje došla,zar ne?

Primjetio sam kako je Melissa ponovo preusmjerila svoj pogled na Zayna. Ovog puta na jenom licu nije bila izražena samo šokiranost nego i zgroženost i gađenje. Pokušala je nešto reći otvorivši svoja usta ali njena gornja usna je samo zatitrala nakon čega ih je ponovo zatvorila.

"Zayn pretjerao si,to nije nimalo ugodno od tebe!" čuo sam kako Ginny,koja je sjedila pored Melisse,govori. Zašto ju je branila? Istina da je Zayn pretjerao ali nije bio razlog da je Ginny brani. Iako sam znao da nema šanse da Melissa pristane na ovo ipak sam htjeo da vidim šta bi se dogodilo. Mogli smo se barem malo zabaviti na njen račun...Ali ne,Ginnny to mora pokvariti.

"Okay onda...imam drugi izazov..." Zayn je rekao na šta ga je Melissa malo pozornije pogledala. Primjeto sam kako se malo opustila iako crvenilo iz njenih obraza nije nestalo. Čudim se da još njije ustala i istrčala van. A i kada bi to uradila gdje bi otišla. Ovo mjesto je totalno nepoznato za nju...

"Imaš 60 sekundi da mi pokažeš svoj najbolji poljubac!" Zayn je rekao te me prkosno pogledao.

Imao sam osjećaj da mi tim pogledom pokušava reći 'Ako ti nećeš onda mogu ja!'

Kvragu. Zayn nije vrijeme da mi prkosiš!

"Vi ste bolesni!" Melissa je gotovo vrisnula ali joj je glas zadrhtao. Zvučalo je kao da će svake sekunde zaplakati. Neće valjda? Ne neće... Ona je Melissa Gray. Ona je previše prkosna i ponosna da bi nam priuštila takvo zadovoljstvo.

TRY...Where stories live. Discover now