Chapter 44.

5.7K 269 19
                                    

Okrečem se prema Ginny koja prolazi pored mene te se naslanjam na vrata dok rukom pridržavam deku na sebi. Drugom rukom prekrivam usta dok su mi oči širom otvorene od šoka. Ne znam na šta da mislim. O čemu da razmišljam. Ginny stavlja ruke na kukove  te me odmjerava ispod oka.

Iz dnevnog boravka više ne dopiru nikakvi glasovi osim uskomešanih zvukova nakon čega se čuje još jedn jak udarac u nečije tijelo. Blago se trzam te sklapam oči nakon čega osjećam kako mi suza klizi iz oka. Nisam ni znala da su mi oči puni suza. Posežem za ključaonicom kako bi izašla u dnevni i vidjela šta se dešava ali me Ginny u sekindi zaustavlja.

"Dovoljno si zasrala Melissa...nemoj još više pogoršavati stvari.." rekla je te me povukla za ruku a ja sam se drsko istrgnula te je ljutito pogledala.

"Ja zasrala?" skoro sam vrisnula na nju od ljutnje i straha " Ginny oni će se tamo potuči a ja ne znam ni zašto.." pokušala sam smireno i tiho govoriti ali mi je bilo teško jer mi glas drhti. Glavu mi je ispounio zvuk žamora. U ušima čujem vlastitu krv tako da ne mogu čuti glasove oko sebe. Jedino što čujem je ogromna buka iz dnevnog boravlka. Nisam sigurna ni dali se tuku ili deru jedni na druge. Jednostavno je sve ovo previše zbunjujuće.

"Ni ja ne znam ništa Melissa..." i ona je dreknula vjerovatno iznervirana moji ponašanjem " I mene sve zbunjuje i da sam na tvom mjestu više se nikada nebi starom pojavila na očima jer ti je stari ljut kao aktiviran vulka. Da samo znaš šta sam sve pretrpila dok smo se vozili ovamo." Mahnula je rukama po zraku te se iznervirano okrenula a ja sam prevrnula očima. Sama sam si kriva. Trebala sam ovo očekivati da će se desiti... Zapravo nisam ja ta koja je kriva. Harry je kriv za ovo...Harry me je doveo ovdje bez moje dozvole...oh kvragu kako ću to objasniti tati. Pogotovo sada kada nas je zatekao gole u staroj vikendici kilometrima daleko od grada.

"Kako ste nas uopšte našli..." upitala sam a Ginny se okrenula prema meni. Iz dnevnog boravka se ponovo začula neka lomljava. Ovog puta se začula i lomljava stakla i nečega dosta tvrdog. Bože...šta se tamo dešava?  Zašto se ovo dešava? Ništa mi nije njasno.

"Nemam pojma... Njegova stara me je dva dana proganjala na telefonu jer zna da sam ja jedina jebena prijateljica Harryu koja je uvijek sa njim....pitala me je gdje je Harry a ja joj nisam znala reći gdje je jer mi kreten nije htio reći gdje ste.." iznervirana je i maše rukama po zraku. Ona stavrno ima kratak fitilj. "Danas mi je samo došla na vrata sa tvojim starim uhvatila me za ruku i povela sa sobom..kog vraga uopšte radite u ovoj šumi?"

"Ni ja ne znam Ginny...jednostavo sam zaspala u Harryevom autu a kad sam se probudila...bili smo u šumi i još nam je nestalo goriva..." nervozno sam otpuhnula,prešla rukom preko čela te se okrenula...

"Jeste li imali ..sex?." Giny izravno pita a ja je upozoravajući gledam.

"Ginny!" zgrženo joj izgovaram ime a ona kima glavom.

"Znači jeste..." otpuhijhe.. "Kvargu Melissa učinila si ogromnu glupost...nisi trebala spavati sa njim.." govori te sjeda na krevet a ja je zbunjeno gledam.

"Dovoljno sam odrasla osoba da znam skim ću spavati Ginny ..." sjedam na suprotan krevet od nje.

"To govorim za tvoje dobro....on je ženskaroš...zapravo gori od ženskaroša...sad kad je spavao sa tobom nećeš mu više biti zanimljiva...iskoristo te je...mislila sam da si pametnija Melissa.."

Ne znam zašto ali glavu sam zarila u dlanove i počela plakati. U sekundi život mi postaje toliko sjeban. Pokušavam razmišljati pozitivno ali ne mogu. Tražim dobar naćin da se sve ovo rezriješi ali ga ne nalazim. Zašto sam bila toiliko glupa? Zašto sam morala spavati sa njim. I sam je rekao da je spavao sa njih milion a sada sam i ja jedna u nizu... Zašto? O

TRY...Where stories live. Discover now