Chapter 50.

5.4K 274 51
                                    

"Harry će ostati nekoliko dana u našoj kući!" tata je rekao sasvim tiho ali mu je vilica toliko stegnuta da mu se mišići lica jasno ocrtavaju ispod dubokih bora. Ne izglda kao da mu je baš drago zbog toga što je upravo rekao a meni se vilica spušta do poda.

"Kak...Mislim..zašto...otkud sad to?" pitam odmahujući glavom u nevjerici a on skreće pogled na zid do mene. "Tata jesi li ti svjestn šta si uprtavo rekao? Zašto bi Harry ostajao u ovoj kući?" pitam ponovo kada ne dobijam nikakav odgovor a on samo teško uziše te vraća pogleda na mene.

"Tako mora biti...nešto je iskrsnulo i radi njegove sigurnosti Harry bi trebao biti ovdje nekoliko dana.." odgovara ležerno dok mu je izraz lica daleko od ležernosti.

"Njegove sigurnosti? O čemu ti pričeaš čovječe..?" pomalo grubo i iznervirano pitam šireći ruke prema ocu dok mi tijelom kulja  osjećaj bijesa,nervoze,ljutnje,zbunjenosrti...i svega ostalog što jedan šok nosi sa sobom.

"Ja za tebe nisam čovječe nego sam tvoj otac i zbog toga me poštuju...vjeruj ni meni nije drago zbog ovoga ali tako mora biti. Harry mora ostati ovdje!" tata se trudi kako se nebi derao zbog čega mu se vilica steže a šake pretvaraju u stisnute pesnice.

"Zašto? Objesni mi!" zapovijedam te ovoga puta ja naslanjam ruke na kukove dok mu očima pratim pogled tjerajući ga da gleda u mene.

"Melissa.." uzdiše očajićki. "Rado bih ti objasnio ali ne mogu...nebi me shvatila...to ima veze sa Harrym a rekao sam ti da ti ne mogu reći ništa što ima veze sa njim."

Ponovo iznervirano uzdišem te na trenutak gledam u strop kako  bi se smirila "Onda Harry nema šta raditi u našoj kući. Pogotovo u kući u kojoj i ja živim. Jesi li ti zaboravio šta je on meni ueadio. Jesi zaboravio šta si rekao njegovoj mami onu noć u autu...da nećeš dozvoliti da se ja i Harry ikad više vidimo a gledaj sad..bum...zatičem Harry u našoj kući i ti mi govoriš da će Harry ostati nekoliko dana ovdje... i to zbog neke jebene sigurnosti...kvragu kakve sigurnosti čuješ li ti sebe.." nabrajam sve ovo u samo nekoliko sekundi te zastajem na sekund kako bi došla do daha dok otac samo blijedo i zapanjeno pilji u mene. "Ustvari znaš šta...neka Harry ostane u ovoj kući nekoliko dana a ja idem kod Tine....pa fino dok si ti na poslu neka ti pokrade pola kuće i onda zbriše..znaš stvarno me nebi čudilo da to uradi" nakon što sam ga vidjela sa pištoljem u ruci.

"Kvragu stani Melissa..." Tata me iznenada prekida te hvata za nadlaktice" Harry to nikada nebi uradio siguran sam  " govori na šta ja sarkastično kimam glavom te prevrčem očima a on samo nastavlja "Ne smiješ ni ti ići odavdje.... Oboje ste u opasnoti i namjerno sam doveo Harry da ovdje bude sa tobom nekoliko dana ..-"

"Molim? Čak si ga ti doveo?" pokazujem prstom u njega te širim oči od nevjerice " Tata..ja njega ne želim vidjeti nikad više u životu a kamoli sa  njim provesti nekoliko dana pod istim krovom!" bijes i ljutnja govore umjesto mene dok proključalu krv pokušavama smiriti na krčkanje. "Ne zanima me tata...ili mi reci u kakovj se opasnosti nalazimo i sve u vezi Harrya ili ja iz ovoh stopa odlazim odavdje!" odmičem se od njega dok sarkastično izgovaram riječ opasnost. Ovo je suludo.

"Melissa..ne mogu ti reći.." tata spušta pogled te očajno uzdiše a ja samo uzmićem još par koraka.

"Uredu...onda idem!" rekla sam te se okrenula prema ulazinm vratima na šta se tata brecnuo.

"Uredu...uredu...reći ću ti...ali .." okrečem se na njegove riječi te ga gledam nekako zadovoljno jer sam ga uspjela natjerati da se preda i da mi konačno kaže sranja koja krije od mene.

"Ali?" podižem obrvu te ga podstičem da nastavi.

"Ali...ovo bi moglo promijeniti odnos među nama zauvijek...jer ne znam kako ćeš reagovti na ono stoga sam ti godinama krio.." Govori nekako tužno i na trenutak poželim odustati od ideje da mi kaže o čemu se radi jer ne želim pokvariti odnose sa ocema ali...sad je kasno. Vrijeme je da mi kaže...

TRY...Where stories live. Discover now