Chapter 53.

5.3K 272 50
                                    

* Tri dana kasije*

Pokušavam zatvoriti oči ali ne mogu. Kapci su mi previše zategnuti tako da svaki put kada sklopim oči oni se otvore. Ne mogu spavati. Okrenem se na lijevi bok i pokušam zaspati. Ništa. Pokušam na desni bok. Opet ništa. Legnem na leđa i buljim  u plavi plafon i ne trepćem nebi li natjerala oči da se zasuze i konačno zatvore. Opet ne mogu. Pokušavam brojati postere u svojoj sobi iznova i iznova... Ne ponaže... Ispuštam glasan iziritiran i pačenićki uzdah te se uspravljam u krevetu... Moja sobica nije toliko mračna jer se vani nalazi ulična rasvjeta koja obasjava unutra kroz brozor. Prelazim rukom preko lica te ustajem sa kreveta i odlazim do svog radnog stola gdje se nalazi mobitel. Provjeravam vrijeme. 05:03.

Na prstima se spuštam na prizemlje te prolazim kroz hodnik trudeći se biti tiha. Donji sprat je dosta tamniji jer su zastori navučeni preko prozora ali i dalje mogu vidjeti obrise predmeta. Ulazim u dnavni boravak gdje zatičam Harrya koji spokojno spava na kauču. Sjadam na fotelju sa njegove desne strane kako da mu je tjeme glave okrenuto prema meni.  Podvijam noge ispod sebe kako bi se malo ugrijala te bradu naslanjam na dlan dok ga promatram. Jučer sam mu dala novu čistu posteljinu u roza boji sa crvenim srcadima. Smiješno izgleda zamotan u toj posteljini dok mu samo glava viri ispod pokrivača. Leži na stomaku. Usne su mu blago rastvorene i jasno mogu čuti njegovo blago hrapavo usporeno disanje. Kovrđe su mu neukrotivo razbacane svuda okolo. Izgleda simpatično ovako. Sav je skvrčen u malu lopticu kao mače. Želim spustiti svoju ruku u te mekane kovrđe i pomilovati ga ali dajem sve od sebe da to ne uradim. Ne želim ga probuditi. Vidjeti njega kako spava je najljepši prizor koji sam mu životu vidjela. Izgleda tako spokojno i umiljato. Nježno i ne opasno. U ova tri dana se dosta stvari promjenilo među nama... Upoznala sam još jednu njegovu stranu. Opuštenost. Nikada nebi rekla da on može biti toliko opušten i razigran.

Osmijeh mi leti na lice kada sam se prisjetila jučerašnjeg jutra. Tata je došao kući oko 10 sati te donjeo jednu veliku kutiju čokoladica. Rekao je da to podjelimo jer on nema vremena nakon čega je on odmah ponovo otišao. Harry i ja smo skočili na one čokoladice ,kao gepardi na plijen, te se skoro potukli oko podjele. Naravno on je bio snžniji od mene pa je uspjeo uzeti više čokoladica... ali ja  nisam htijela igrati na snagu tako da sam mu rekla da sam dobila mjesečnicu tako da moram jesti puno slatka. Popustio je na kraju ali me zato cijeli dan izazivao oko mejsečnice, koju zapravo ni nemam, te me namjerno tjerao da razgovaram o tome i rasporavljam sa  njim...Najgori razgvor u životu. Obrazi su mi izgorili koliko sam se crvenila.

 Čudan je on momak. Nije se teško opustiti u njegovom društvu koliko god on bio mračan na neki svoj način. Imam osjećaj da je u mom društvu potpuno druga osoba. Kada je on samnom postane neki drag,razigran,brižljiv,simpatićan i nasmijan Harry a kada se nađe u društvu drugih ljudi opet postaje onaj arogantni,grubi,nasilni Harry. Kada je pored mene tjeram ne da ne zažalim što je on prvi momak sa kojim sam spavala.

Prekjučar sam ga uspjela natjerati da gledamo film koji ja želim. I to film koji sam ja gledala milion puta ali sam ga svejedno htijela ponovo pogledati. Greška u našim zvijezdama. Harry je kroz cijei film samo prevrtao očima,komešao se i psovao romantična sranja u filmu... Kladim se da nije gledao pola filma jer sam osjećala njegov pogled koji je doslovno pržio moju kožu. Nikada mi u životu nije bilo teže ignorisati neki pogled.

Smiješim se te skrećem pogled na svoju kožu koja postje bodljikava. Još uvijek osjetim njegov pogled na sebi.

Ponovo vraćam pogled na Harrya i osjećam kako mi se srce počinje stezati zbog prizora kojeg vidim. Zašto uvijek ne može biti ovako umiljat?

Gledam u njegove rastvorene usne iz kojih pada vrel dah na hladan jastuk. Njegove crne guste trepavice lepršaju po obrazima a tijelo se polahko diže i spušta zbog disanja. Imam nagon da ga poljubim. Da ponovo osjetim te vrele punašne usne na svojima. Želim rukama preći preko njegovog tijela. Želim se skupiti uz njega i osjetiti njegove ruke svuda po sebi. Nikada me u životu niko nije ovoliko privlačio. Pa čak ni Enrque.

TRY...Where stories live. Discover now