Bağ

582 63 3
                                    

BAĞ

Eltanin, Feator'un dizlerinin dibine kıvrılmış uyuyordu. Funbael tavuklarını ve kazlarını yemlemiş, bahçeye çıkarmıştı. Onların gürültücü sesine ilk uyanan, Ichin olmuştu. Eltanin de tembel tembel tek gözünü açmış, kulağını dikerek, daha önce duymadığı bu sesin ne olduğunu çözmeye çalışıyordu. Güneşin pırıl pırıl yansımasını gören Ichin, kalkın bakalım tembeller, demişti.

Funbael sabah erkenden kalkmış, tavuklarından ve kazlarından elde ettiği yumurtalarıyla değiş tokuş ederek, komşusundan yağ ve bal almıştı, fırıncı Igor'un taze ekmeklerinden almayı da ihmal etmemişti. Bir kucak ekmeği, kucakladığını gören Igor, hayırdır fıstık ne yapacaksın bu kadar ekmeği, diye de takılmayı ihmal etmemişti.

Misafirim var, demişti Funbael. Yakında tanışırsın zaten, müstakbel kocam olacak.

Hadi canım, demişti Igor kahkaha atarak.

Kodar ve Feator iştahla yiyordu, Ichin, iştahı olmadığını söyleyerek, fazla dokunmamıştı kahvaltıya, Funbael'in kaynattığı sütü yudumluyordu. Eltanin de sıcak ekmeği sevmiş parçalayarak yiyordu. Feator ara sıra süte batırıyordu, Eltanin'in yediği ekmekleri. Nefislerdi. Eltanin'in de hoşuna gitmişti sıcak ekmekler. Birden durdu Eltanin. Yemiyordu, Feator anlamıştı. Funbael, sıcak sütün varsa biraz daha getir, demişti duvarın arkasından görünen Funbael'e.

Eltanin de ağzının tadını biliyor, demişti Kodar. Ye oğlum ye, demişti, sırtını okşayarak. Eltanin tepki vermemişti. Odadakileri tanıyordu artık. Hatta sırtı okşandıkça, gözlerini yumuyor, tatlı hırıltılar çıkarıyordu.

Ne yapacağız, demişti Feator. Nasıl eşya tamamlayacağız, yanda ki ev baya büyük, dedi Funbael.

Bilmiyorum, zaten önce Dük Glikhar'la görüşmemiz lazım, dedi Ichin.

Nasıl yapacağız, burada olduğumuzu belli etmememiz lazım, dedi Kodar.

Basit, dedi Ichin. Sen gideceksin, bir kese altın vereceksin, savaşta ölenler için olduğunu söyleyeceksin. Onlar da zaten yeni dönmüştür zaten saraydan. Bahsi geçen evin de sahiplerinin artık hayatta olmadığını anlatacaksın. Funbael'le evleneceğini ve eşin ve olacak çocukların için daha geniş bir eve ihtiyacın olduğunu söyleyeceksin. En güzel böyle hallederiz sanırım meseleyi.

Ağzından bal damlıyor, büyücü bozuntusu, dedi Kodar. Ayrıca bir fikrim daha var. Burada yaşayacağımı söyleyeceğim ya, Snakehead köyünde ki su dağıtım sistemini anlatacağım, eğer onu söylersem ve yapabileceğime inandırırsam, o bir kese altın içdonunda saklı kalır büyücü dostum.

Sen harikasın, demişti Ichin. Sen şimdi hiç durma o zaman, Dük Glikhar'a git. Yerini biliyorsun değil mi?

Biliyorum, dedi Kodar, elinde ki bal ve tereyağı sürülmüş ekmeği mideye indirirken, bir yandan da böğürtlen marmelatına daldırıyordu kaşığını. Fintas Meydanı'nın orada değil mi Funbael, diye sordu.

Onaylarcasına kafa salladı Funbael.

Peki, dedi Kodar. Siz nasıl açıklayacaksınız, kendinizi?

Basit, dedi Ichin. Feator'la seyahate çıktığımızı ve bu şehri çok beğendiğimizi Funbael'in de evi boşaltacağını duyunca buraya yerleşmeye karar verdiğimizi söyleyeceğiz.

Mantıklı, dedi Feator.

Zaten, Eltanin burada kalamaz, dedi Ichin. Bu çok yanlış olur, sizi yerleştirdikten sonra, biz Feator'la Tientor Ormanı'na giderek kayalıklarında bir mağara arayacağız. Kader bizi nereye sürükler bilmiyorum ama burada kalması imkânsız. Kendisinden bahsedildiğini anlayan Eltanin, sırtındaki pulları kabartarak baktı, kasede ki sütü yalamakla meşguldü.

Feator soran gözlerle bakıyordu, her ne kadar Ichin'e hak verse de Eltanin'den ayrılmak istemiyordu yüreği. Daha büyülyle bağlanmadan bağlanmışlardı birbirine. Sütünü bitiren Eltanin, yere bağdaş kurmuş olan Feator'un kucağına kıvrılmıştı. Nasıl dayanacağım ben ayrılığına?

Dayanmak zorundasın, zaten evde besleyemeyecek duruma gelince mecbur kalacaksın onu özgür bırakmaya. Siz kalp olarak birbirinize bağlı olacaksınız. Dayanmak ve alışmak zorundasınız, ikiniz de, demişti Eltanin'in yanaklarını okşarken.

Kodar, hareketlenmişti, arka tarafa bağlı olan pony'sine atlamış ve Fintas Meydanı'na doğru gidiyordu. Kendisiyle gelmesini isteyen Funbael'e, sana gerek yok şekerparem, demişti, yanağından aldığı makasla beraber.

Lord Fearless - EltaninWhere stories live. Discover now