A falon túli szabadság / Atta...

By FruzsiPlfi

9.2K 662 153

Kimiko Zoe mindig is nagyon jó kapcsolatot ápolt a nővérével, Hanjival. Egy sor szerencsétlen és néhány nem v... More

1.
2.
3.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30
~Nem rész~

4.

687 46 4
By FruzsiPlfi

A szőke hajú felderítős mosolyogva nézte az eseményeket.

- Hanji húga vagy Kimiko, ehhez kétség sem fér.

Pontosan 7 évvel ezelőtt

A 101-es kiképző egység első gyakorlati vizsgájának napján az összes kadét izgatottan sorakozott fel a gyülekező helyén. Néhányan viszont aggódtak is a megpróbáltatás miatt. Köztük volt Erwin Smith is, akinek az azelőtti nap kifejezetten nagy kihívást jelentett az egyensúlyi gyakorlat. Apja halála óta felderítős szeretne lenni, hogy odakint harcolva a szabadságért elhozhassa az embereknek a szabadulást a falak fogságából.

Nemsokára megszólalt a kiképzőjük éles hangja, ami a feladat színhelyére vezényelte a csapatot. Nem telt bele sok időbe és máris Erwin került sorra.

'Nem bukhatok el már a legelső alkalommal! Át kell mennem a teszten, különben soha nem szabadulhatok ebből a kegyetlen kalitkából, amit az otthonunknak hívunk. Mindent bele kell adnom, sikerülnie kell!'

Ezzel a gondolattal lépett a szerkezet alá. A gépet egy szemüveges barna hajú lány irányította. Amikor odalépett elé hogy a derekára csatolja a tartókötelet, odasúgta a fiúnak:

- Dőlj kicsit hátrébb, mint a tegnapi edzésen és helyezd lejjebb a súlypontodat!

Nem tudta mire vélni a tanácsot, de mivel veszteni valója nem volt, úgy döntött, hallgat a lányra. Legnagyobb meglepetésére ezúttal minimálisan ingott csak a levegőben. Vacsora után oda is ment ismeretlen segítőjéhez. Az étkező előtti teraszon álldogált a gondolataiba mélyedve. Tett egy lépést felé, majd megszólította.

- Miért segítettél? - kérdezte a lánytól. - Ne érts félre, nagyon köszönöm, de miért segítettél ha nem is ismersz engem?

Tekintetét az égre emelte a megszólított, majd megszólalt.

- Önszántadból jelentkeztél katonának, igaz? - válaszként egy meglepett tekintetet kapott, de mintha nem is érdekelné, tovább folytatta. - Látszik, ha valaki nem önként van itt. Viszont aki teljes elszántsággal küzd azért hogy itt maradhasson, az megérdemli a segítséget. Az egész kiképző osztagban nincs még egy olyan kadét, akin annyira látszódna az elszántság, mint rajtad. Így hát mint kadét társad, kötelességem segíteni neked.

Ezt követően egy barátságos mosollyal arcán pillantott a fiú felé. Barna szeme kedvesen csillogott szemüvege mögött.

- Köszönöm, öö..

- Hanji. Hanji Zoe.

- Akkor köszönöm, Hanji. Én Erwin Smith vagyok. Örvendek a találkozásnak - nyújtotta a kezét a fiú. - Egyébként te hová szeretnél majd jelentkezni a kiképzés után?

- A Felderítő egységhez.

- Akkor együtt mehetünk majd.

Attól a naptól kezdve a két fiatal fokozatosan egyre elválaszthatatlanabb lett. A három év letelte után elérkezett a várva várt nap amikor megtudhatták hogy kik kerültek be a legjobb tíz közé. Erwin Smith második lett, Hanji Zoe negyedik.

- Figyelem kadétok! Mint tudjátok, holnap jönnek a különböző egységek parancsnokai és hadnagyai. A Felderítő egység külön kérte hogy minden egyes kadét jelenjen meg az ő eligazításukon függetlenül attól hogy oda akarnak csatlakozni vagy sem.

Másnap valóban az összes parancsnok és hadnagy eljött hogy megtekinthesse a katonák utolsó edzését. Hanji alig bírt nyugton maradni.

- Hanji nyugi, biztos hogy mindketten bekerülünk. Benne vagyunk a legjobb tízben. Gyakorlatilag akárhová jelentkezhetnénk.

A puszta kezes harcban is párban voltak. Felváltva nyomták egymást a talajra. A mellettünk elhaladó hadnagyok elismerően szemlélték őket. Ahogy egyre közelebb kerültek a toborzás időpontjához, úgy lett a lány is egyre idegesebb. Barátja a végén még hozzá is kötözte a vacsoránál a padhoz hogy legalább addig a kis ideig amíg kibogozza a csomót egyhelyben maradjon. Mivel a szemüveges azon kívül hogy akárhonnan egy pillanat alatt képes volt kiszabadulni, még ráadásul a létező összes csomót ismerte, tehát a nyugodt állapot alig pár percig tartott. Végül csak elérkezett a várva várt pillanat. Az összes kadét rendezett sorokban állt várva a beszéd kezdetét. Nem is kellett sokat várni, hamarosan már előttük szónokolt a parancsnok.

- Gratulálok a sikeres teljesítményhez minden jelenlévőnek. Úgy vélem hasznos volt ez a három év, amit itt töltöttetek. Elérkezett a döntés pillanata, a pillanat amikor el kell döntenetek, hogyan folytatjátok tovább az életetek. Jól tudom, vagytok páran akik a Felderítő egységhez szeretnének csatlakozni. Azért dolgozunk hogy az emberiség megismerhesse és legyőzhesse a minket fenyegető óriásokat. De ez nem veszélytelen. Évente többezer társunk veszik oda odakint. Semmi sem garantálja hogy akár az elsőt is túlélnétek. Ennek tudatában, aki nem szeretne hozzánk csatlakozni, távozzon - fejezte be különös beszédet. A csoport egyik fele egy emberként fordult sarkon és gyors léptekkel eltűnt a helyszínről. Teltek a percek és a végén már csak húsz kadét maradt ott. Mivel kis idő elteltével sem mozdult senki, a parancsnok folytatta. - Ahogy látom húszan maradtatok. Bátrak vagytok. Mindannyian fel vagytok véve.

Continue Reading

You'll Also Like

8.2K 942 97
Tessa Miller hitetlenkedve hallgatta a terapeuta ötletét. Úgy érezte ez nem neki való, hogy ő nem tud együtt élni valakivel 4 teljes hetet. Ám többsz...
7.5K 403 38
Emily teljesen hétköznapi életet él. Már amennyire ez lehetséges. A világ tele van hősökkel és gonoszokkal. Egy robbantás által oda lett az egész la...
2.7K 132 19
Te élnél a milliárdos testvéreddel? Nem kell semmiért sem megdolgoznod, csak élvezed a gazdagságot. Kövesi Zsuzsi a testvérével lakik aki kőgazdag...
5.4K 342 21
Vajon mi történik akkor, ha Rhaenyra teherbe esik a Daemonnal töltött közös este után? Viserys király mindenféleképpen próbálja eltitkolni ezt a Biro...