Argia ✔

Od Lucy_Strauss

11K 1.4K 269

Kedysi dávno, v časoch šamanov, bosoriek a démonov, sa na Zemi otvorila trhlina. Na povrch našej planéty pren... Více

PROLÓG
KAPITOLA PRVÁ
KAPITOLA DRUHÁ
KAPITOLA TRETIA
KAPITOLA ŠTVRTÁ
KAPITOLA PIATA
KAPITOLA ŠIESTA
KAPITOLA SIEDMA
KAPITOLA ÔSMA
KAPITOLA DEVIATA
KAPITOLA DESIATA
KAPITOLA DVANÁSTA
KAPITOLA TRINÁSTA
KAPITOLA ŠTRNÁSTA
KAPITOLA PÄTNÁSTA
KAPITOLA ŠESTNÁSTA
KAPITOLA SEDEMNÁSTA
KAPITOLA OSEMNÁSTA
KAPITOLA DEVÄTNÁSTA
KAPITOLA DVADSIATA
KAPITOLA DVADSIATA PRVÁ
KAPITOLA DVADSIATA DRUHÁ
KAPITOLA DVADSIATA TRETIA
KAPITOLA DVADSIATA ŠTVRTÁ
KAPITOLA DVADSIATA PIATA
KAPITOLA DVADSIATA ŠIESTA
KAPITOLA DVADSIATA SIEDMA
KAPITOLA DVADSIATA ÔSMA
KAPITOLA DVADSIATA DEVIATA
KAPITOLA TRIDSIATA
KAPITOLA TRIDSIATA PRVÁ
KAPITOLA TRIDSIATA DRUHÁ
KAPITOLA TRIDSIATA TRETIA
KAPITOLA TRIDSIATA ŠTVRTÁ
KAPITOLA TRIDSIATA PIATA
KAPITOLA TRIDSIATA ŠIESTA
EPILÓG
SLOVO NA ZÁVER

KAPITOLA JEDENÁSTA

283 41 10
Od Lucy_Strauss

Argia sedela na starom gauči z kože a usrkávala si z kávy. Prezerala si tmavú miestnosť so starožitnými skrinkami a porcelánom. Všetko bolo úhľadné a dokonalo poskladané, ale na všetky tie veci už dosadal prach. Tmavej miestnosti to tak dodávalo strašidelný dojem.

V rohu izby svietila lampa na čítanie a vrhala pozdĺž podlahy desivé tiene. Argia položila biely hrnček posiaty ružičkami na tácku na konferenčnom stolíku a ruky si vložila do lona. Pohľadom preskakovala po jednotlivých skrinkách a veciach v nej.

„Tak, tu to máme." Usmiala sa na Argiu zvráskavená žena. Mala niečo vyše osemdesiatky, no stále jej dostatočne pálilo. Položila pred dievčinu zelenkastú tekutinu v parfumovej nádobke.

Argia sa usmiala na tetu Kalanu. „Ďakujem." Kývla jej a chytila malú fľaštičku.

„Vieš že to nestojí za reč." Vyhlásila teta Kalana a s ťažkosťami si sadla na kreslo oproti Argii. „Dúfam, že ti to aspoň pomôže. Ten extrakt je dosť starý..."

„To nevadí." Pokrútila Argia hlavou. „Istotne to zaberie." Musí, dodala v duchu a vyčarila milý úsmev.

„Som rada, že si ma vyhľadala." Poznamenala teta a Argia nastražila uši. „Chcela som ti dať ešte niečo."

Teta Kalana sa oprela o svoju drevenú palicu a vstala. Pomalým krokom zamierila k jednej skrini a s vŕzganím otvorila sklenenú výplň dverí. „Chcela som ti to dať už pri tvojej poslednej návšteve ale bol tu aj Theo a situácia nebola... vhodná." Dokončila po chvíli a začala sa prehrabávať medzi porcelánom a kryštálovými vázami.

„O čo ide?" spýtala sa dievčina ostražito a vstala. Podišla k starej tete a položila jej ruku na plece.

„Toto mi dal jeden môj kamarát, ktorý už nežije." Zamrmlala Kalana a naďalej sa prehrabovala v skrinke. „Vtedy sme boli ešte mladý, no on nebol obyčajný, Argia." Niečo vytiahla zo skrine a skryla to v dlani. Pokynula jej, nech si sadne a sama tak urobila.

Argia nasledovala jej príklad a sadla si na miesto, kde ešte pred chvíľou sedela a popíjala tmavú kávu. Teta si položila paličku na chodenie a povzdychla si. „Ten muž sa volal Lucius. Bol to šaman a poznala som ho už dávno. Bol to dobrý človek len strašne naivný. Som si istá, že si už o ňom počula, len momentálne ho nevieš priradiť. Neboj sa, keď príde na to, tak budeš vedieť všetko. Tesne predtým, než zomrel, ma navštívil. Bol trocha mimo, ale nepochybujem o tom, že všetky jeho slová boli pravdivé." Kalana roztvorila dlaň a odhalila tak v rukách malý medailón zlatej farby. Z jeho stredu vychádzali strieborné pásiky, akoby to boli lúče slnka. Argia nepochybovala o tom, že to má obrovskú hodnotu. „Vtedy mi Lucius povedal, že to dáva do mojej opatery, lebo v čase, kedy by to mohol odovzdať, tu už nebude. Povedal mi, že videl budúcnosť a vie, ako sa dá zbaviť Temnoty. Povedal to presne takto: „Svetlo je jediná vec, ktorá dokáže odohnať tmu." Predpovedal, že sa zjaví niekto, kto nosí v očiach svetlo. Podstata toho človeka spočíva v lúčoch slnka. Tá žiara dokáže preklenúť tmu a pomocou nej sa dokáže orientovať v Temnote a zastaviť tak skazu šíriacu sa na našej planéte."

Kalana natiahla ruku k Argii cez konferenční stolík a vtisla jej do ruky medailón. „Opatruj to." Šepla teta Kalana. „Zíde sa ti to."

„To bude omyl." Pokrútila hlavou šokovaná Argia no teta Kalana o jej protesty nezavadila ani pohľadom.

Zovrela jej dlaň vo svojich. „Ja viem, že tomu teraz nerozumieš ale to sa zmení, Argia. Ver starej žene a jej intuícii. A ak už mne nie tak aspoň šamanovi."

„A-ale vy..." chcela namietať Argia, ale Kalana jej priložila zvráskavený prst na pery.

„Viem o všetkom." Šepla nečujne a Argii prebehol mráz po chrbte. Z jej pravdivých dúhoviek sa toho dalo toľko vyčítať a Argia v tej chvíli nepochybovala o tom, že Kalana vie o jej premene aj o Označených.

Zo sedačky sa zdvihla ako v tranze a prešla k dverám. „Ďakujem...za všetko." Povedala tesne predtým než prekročila prah izby. Potom rýchlosťou namydleného blesku zmizla z postaršieho domu. Potrebovala to predýchať. Ako je možné, že ona o tom vie? Kládla si nezodpovedanú otázku a zatresla za sebou dvere auta.

A ak o tom vie, tak prečo jej dávala niečo, čo symbolizuje svetlo? Prečo hovorila také nezmysli? Nedávalo jej to zmysel a vedela, že tej dilemy sa tak ľahko nezbaví. Bola si istá tým, že ju to bude mátať, až kým sa nedozvie pravdu. A vedela aj to, že tú pravdu dokáže získať len ťažko. V každom prípade, mala toho dosť. Chcela sa schovať pred všetkým a uniknúť z tohto sveta. Problém bol však v tom, že ona bola Označená a uniknúť nemohla za žiadnych okolností. Niečo také proste neexistovalo.

Zapla motor a auto sa pomaly nehlučne pohlo po tmavých uliciach. Argia sa nechcela zamýšľať nad tým všetkým no nedokázala si to vytisnúť z hlavy. Taká možnosť neexistovala. Rovnako ako neexistoval ani dobrý koniec jej príbehu.



Čuste ľudia! :D
Som späť s Argiou :3 :D pamätá si na to ešte vôbec niekto?? :D

Pokračovat ve čtení

Mohlo by se ti líbit

67.4K 4.6K 20
Roxy - Je to šialené dievča, ktoré dokáže jednu vec.. Dokáže čítať myšlienky. Tiež je dobrá aj milá ale zároveň je aj drzá a zlá. Záleží na tom ako s...
11.4K 841 22
Laura, dievča, ktorému rodičia zmizli a zavesili na krk jej strýkovi, odleteli kamsi do hája a ju nechali žiť v tieni jej slávneho strýka. Aj keď je...
217K 5.8K 30
🔞 Warning: Môžu sa vyskytovať vulgarizmy alebo sexuálne či iné nevhodné scény. Čo sa stane,keď začne sedemnásť ročná Courtney s najväčším sukničkáro...