~Svetry~

11 2 19
                                    

„Vysvětli mi, co že jdeme dělat?" nakrčil James nos a podíval se nejistě na svého přítele.

„Jdeme Hamiltonovi trochu zkomplikovat život..." usmál se zlomyslně Thomas.

„Vážně? Promiň, ale tvůj plán zní vážně-"

„Je naprosto geniální. A navíc si to zaslouží..."

„Uniklo mi něco?" zavrtěl hlavou Madison. Za začátku se mu jejich kruté žertíky zdáli z obou stran odůvodněné, ale teď by řekl, že se jedná pouze o ztrátu času, která nemá konce.

„Snědl mi cukroví... Víš, co všechno pro to musel udělat? Musel zjistit, jak mám rozvržené schůzky, ukrást i klíče od kanclu, a ještě šperhákem otevřít šuplíku. Když nebudeme počítat poškození zámku na šuplíku, tak je to značné narušení soukromí," odfrkl si.

„A proto jsi nás oba, bez mého souhlasu, upsal k výpomoci ve školce? Nemusím ti, doufám, připomínat, že ve školkách se šíří mnoho nemocí a já mám dlouhodobě oslabený imunitní systém-"

„Já vím, já vím, a pokud skončíš v nemocnici, tak za to zaplatím, ale teď je čas na pom-stu!" skoro zpíval Jefferson a James se nechal odtáhnout do barevného domu s plotem.

***

„Tak děti, dnes se k nám připojí dva moc milí pánové, kteří se pro vás připravili velice zábavný program! Chovejte se slušně, abyste mi neudělali ostudu. Kdo se těší?" usmála se mile učitelka. Děti nadšeně vypukly v jásot a žena odešla pro dva muže. Když je přivedla, setkala se s nečekanou reakcí.

„Strejdo Thomasi!" rozzářil se chlapec a Jefferson na něj opatrně zamával.

„Ahoj, Geo," usmál se opatrně muž a zamával nazpět.

„Tak, co jste si pro nás připravili?" usmála se mladá učitelka.

„Ehm, já a strejda Jemmy, jsme si pro vás připravili velice zábavnou aktivitu! Přinesli jsme vám úžasné svetříky a spoustu ozdůbek, abychom si je mohli společně správně vánočně ozdobit!" pronesl nadšeně Jefferson a James po něm střelil vražedným pohledem. Jak jako strejda Jemmy?!

„Přesně tak! Strejda Tommy, vám teď rozdá svetry. Modré pro kluky, růžové pro holky," přikývl Madison a vrazil svému kolegovi do rukou igelitovou tašku. Thomas se ne něj šokovaně podíval a nakoukl do tašky. Se zavrtěním hlavy začala dětem rozdávat až moc velké svetry. Muž nespokojeně stáhl obočí a naklonil se ke svému příteli. „Jamesi, jak se tohle stalo?"

„Vrazil jsi mi do ruky kreditku, nákupní seznam a řekl mi, že se tu sejdeme za dvě hodiny. Netušil jsem, že mám koupit dětské svetry," protočil očima a pokoušel se nepšíknout.

„Eh, a protože jsme všichni hodní a milí, námi vyrobené svetry dáme rodičům," přidal poznámku rychle Thomas a učitelka se na něj s příjemně překvapeným úsměve podívala.

„Hej, Georgie?" zašeptala pihovatá dívka.

„Oui?"

„Vyměnil by sis svetr? Nemyslím si, že by John ocenil růžovou... A navíc ta barva je fakt hnusná," stáhla nespokojeně obočí.

„Jo, jasně... Mě na barvě až tak nezáleží," přikývl chlapec a svou novou kamarádkou si svetr vyměnil.

„Takže, nyní se rozesaďte ke stolům a jednoduchým zaháknutím ozdoby ji připevníte ke svetru. Nezapomeňte odstranit ochranou fólii!" upozornil je Thomas a začal postupně všechny stolky obcházet a zastavil se u místa, kde seděl mladý Hamilton. Jeho práce zde začíná...

***

„Betsey..." podíval se nešťastně na svou manželku Alexander.

„Co se děje?" podívala se na něj unaveně Elizabeth.

„Náš syn mluví z cesty..." zkoumal pohledem svého čtyřletého syna.

„Co myslíš-"

„Alexander je panovačný idiot a mluví z cesty!" řekl nadšeně chlapec a Elize vyletělo obočí nečekaně vysoko. „A taky jeho opat-ení nemají smysl!"

„Ale no tak, Pipe! Už jsi to uměl. Ř jako řeřicha," opravila ho žena.

„Řeřicha?" zopakoval chlapec.

„Tak je to správně. Zkus to znova," pobídla ho.

„Jeho opatření nedávají smysl?" soustředil se chlapec a s širokým úsměvem se podíval na svou matku.

„Co? Všechno, co na to řekneš je, že neřekl ř?" divil se Alex.

„A co jsi čekal? Jsou mu čtyři, kdo ví, kde t slyšel. Hm, že jo, Pipe?" usmála se opět.

„Řekl mi to strejda Tommy dneska ve školce!" oznámil jim chlapeček.

„Strejda Tommy?" zajímal se Hamilton.

„Přišel dneska do školky a vyráběli jsme s ním svetry! A měl strašně obří vlasy, jako Theo! A Geo mu říkal strejdo Thomasi," kýval nadšeně hlavičkou.

„Pověz mi víc..."

BONUS:

„Víš co, Georgie? John ten svetr nedostane. Je prostě moc dokonalý. Nechám si ho," podívala se dívka na své dílo.

„Říkal jsem si totéž, Frank... Ale nebudeme pak zlobivci?" zachmuřil se chlapce.

„Georgie, udělat si trochu radost není špatné," zavrtěla hlavou dívka.

„Na tom něco bude, Frank..." přikývl.

BONUS 2:

„Ahoj, strejdo Tommy," pozdravil Thomase ten den už pátý člověk tímto oslovením. Očima metal blesky a snažil se najít viníka. Vše dosáhlo naprostého vrcholu, když ho Hamilton takto oslovil na schůzce úplně přede všemi.

„Proč mně říkáte strejdo Tommy, ale Jamesovi pořád normálně?" naštval se na všechny.

„Je skoro tradice, že nám sem tam to jedno nevinné Jemmy unikne, ale strejda Tommy? To je novinka kamaráde," zasmál se Lafayette.

„I ty Gilberte?"  


Jej! Tohle bylo překvapivě zábavné psát. 

Also zjistila jsem, že mám nedopatřením pár ilustrací k tomuhle kalendáři soooo... Mám je když tak publikovat s nějakou kapitolou? 😅

Tři dny do Vánoc!

Nemo

It's Christmas! Awesome, wow! | Hamilton Adventní KalendářWhere stories live. Discover now