Stupnice hlouposti (Teen Wolf)

31 4 0
                                    

Další je fandom, který moc nemusím, ale svoje místo si v srdci našel. Hlavně kvůli pár postavám a druhé polovině třetí série, kterou považuju za jedinou dobrou a koukatelnou. A jednou z postav, díky níž jsem se přemohla a dokoukala to do konce, je i kouč Bobby Finstock. Přirozeně se bude jednohubka věnovat právě jemu.

Chtěla bych ji věnovat KajisStories. Díky tobě jsem nad TW nezlomila hůl a pořád si na jeho motivy ráda zahraju.

* * *

Už dlouho takovou chuť na kapku něčeho ostřejšího neměl. Jídlo v nemocnici chutnalo podobně jako ty blitky ze školní jídelny, kvůli kterým si občas musel odskočit k míse – v tom horším případě to schytal odpadkový koš v jeho kabinetě.

Tady to bylo jiné. Teď, když si živě pamatoval, jak mu trčí z břicha šíp, už si dá pozor, aby na další trik Stilinského jen tak neskočil. Už od začátku tušil, že s tím klukem není něco v pořádku, ale dokud ho svými slovy prakticky nedonutil udělat pravý opak toho, co po něm chtěl – ano, byla to kompletně chyba Stilinského –, nemohl určit, co to je. Teď už si je skoro jistý. Stilinski šlape na paty tomu idiotovi Greenbergovi.

Hloupý helloweenský vtípek by pochopil, ale proč někoho rovnou zabíjet? Uznal, že nebyl zrovna milý, dokonce se ani nesnažil vypadat jako někdo, komu sympatie a vzájemný respekt nejsou cizí. To jim však nedávalo jediné právo takhle nastavovat pasti po lese, kde měli běhat.

Vědět, že studenti běh tak nesnáší, nechal by je drhnout podlahu v tělocvičně, dokud by se v odraze neviděl. Naneštěstí mu to školní řád nepovoloval, ani kdyby se vymluvil na to, že chtěl Bernie – zdejší unavené staré uklízečce – trochu vynahradit to, že u něj v kabinetě má tolik práce.

Položil dlaň na hrudník. Z nějakého důvodu ho ovázali tak, že kdyby byl Helloween o několik dní později (spíše týdnů), neváhal by a šel strašit malé děti v masce unavené, patnáct (tisíc) let střízlivé mumie.

Návštěvy prakticky nemíval. Občas se objevil někdo z učitelského sboru, aby mu vysvětlil, jak se to má s výplatou za říjen, a že mu nemocnici snad proplatí pojišťovna. Ne, že by nerad někoho, kdo na sobě neměl oblečení páchnoucí desinfekcí, viděl, jen mu bylo zle z toho, jak nemohl udělat nic pro to, aby ty otravné lidi co nejefektivněji vyhnal.

Vrcholem všeho byl Greenberg. Student, který schytával většinu koučových poznámek a urážek, se za ním stavil včera odpoledne. Na stolku mu nechal flašku s nějakým levným alkoholem. Ovšem čím častěji si kouč na tu bolest, když se mu šíp zažral do masa, vzpomněl, tím víc ho lákala chuť odporně zelené flašky.

Patnáct let, opakoval si kdykoli, kdy si ve snech nějaký ten doušek dopřál. Nesmím do toho spadnout – a hlavně ne kvůli Greenbergovi.

Otočil hlavu k oknu. Už chtěl být zpátky na hřišti. Chtěl připomínat svou dominanci pískáním na píšťalku při každém faulu a přestupku (a nebo pomalém běhu, to bylo nejčastější). Ale kdyby teď zkusil fouknout, hádal, že by z píšťalky nevyšel jen otravný zvuk, ale i půlka jeho střev. A to se rozhodně nevyplatilo.

Netušil, jak dlouho sledoval tmavnoucí oblohu, než ho začalo bolet za krkem. Pak se otočil zpátky tak, aby mu pohled směřoval na nudný bílý strop, a poklepal si prsty na ovázaný hrudník. Kdyby nechtěl běhat v lese, nestalo by se to. Kdyby byl Stilinského poslechl, mohl teď křičet po těch idiotech na hřišti a ničit jim jejich titěrné dětské sny.

Slíbil si, že až se odtud dostane, první, co udělá, bude to, že přinutí Stilinského mu vyčistit kabinet. I Bernie se bála tam vkročit častěji než jednou za týden. Většinou to nemělo smysl ani každý den, ten nepořádek se vracel jako poslušný bumerang. Když nad tím tak přemýšlel, možná by ten trest mohl trvat alespoň měsíc, aby se naučil, že do cizích lidí – a hlavně ne do něj – se šípy nestřílí.

A možná k němu jako parťáka dá Greenberga. Buď za to, že mu donesl flašku, i když ví, že je kouč dlouhá léta léčený alkoholik, nebo prostě proto, že je to nepoučitelný neschopný idiot, kterému nikdo nesměl dovolit vkročit na posvátnou půdu střední školy. Důvod si směl vybrat. Ostatně, měl na to ještě pár týdnů, než uznají, že je dost zdravý na to, aby buzeroval studenty Beacon Hills.

Pod stromem baňka |Adventní kalendář 2020lWhere stories live. Discover now