SS-6 ''DOĞUM GÜNÜ''

4.1K 205 3
                                    

Medya da Hayal ve Berk var. Keyifli okumalar. Vote ve yorumlarınızı bekliyorum.
******************
3 Ay sonra
Hayat bazen bizi öyle bir yola sokarki anlamazsın. Yolu mu sana sokmuş? Seni mi yola sokmuş?... Annemler hala geziden gelmedi. 5 ay dediler ama normalde daha kısa sürerdi. Sürekli aradım açmadılar. Doğum günümde genelde hep gezide olurlar. Sanki bilerek yapıyolar gibi. Evet yine gezide olucaklar. Çünkü 2 gün sonra doğum günü .

 3 ayda Berk ile çok şeyler yaşadık. Yiğit'i hiç görmedim. Kesin bir oyun planlıyordur ama neyse. Berk'i cidden çok seviyorum. Gökçe ve Hazal okuldan ayrıldı. Yarıyıl tatiline de az kaldı ama onların gitmesi benim için süper oldu. Yarın Berk'in annesi ile tanışcam. Ne kadar korksam da onu kıramadım. Şuan saat 21:02. Hiç uykum yok.

 Zaten bu saatte hangi insan uyurki. Facebook'da dolanırken birşey gördüm. Bir sayfada Berk ile benim fotoğrafım vardı. Açıklamayada 'sayfanın en tatlı çiftleri' yazılmış. Biz Berk ile çıkmıyoruz bile. Ama Berk'e ilgi duyuyorum. birşeyler atıştırmak için mutfağa indim. Çikolatalı kek vardı bende hemen yedim. Sonra banyoya girdim. Hizmetlimizin adı Ayşe bu arada. Banyodan çıktıktan sonra onun yanına indim ve saçımı örmesini istedim. Çok tatlı bir bayan 40 yaşlarında oldukça genç. Ayşe Abla örmeye başladı. Düşünün artık annemden göremediğim ilgiyi bir hizmetliden görüyorum. Annem saç örmeden nefret ederdi. O yüzden küçükken de hiç saçımı örmezdi. Bitirdikten sonra teşekkür ettim ve odama çıktım. Tam yatağıma yatıyordum ki mesaj geldi.
Kimden: Bay Kurnaz
" iyi geceler prenses"
Kime:Bay Kurnaz
"İyi geceler" yazdım ve hemen uyudum.
****************
Okulun son günlerine yaklaştığımız için artık okula gitmiyordum. Bu nedenle de alarm artık çalmıyor. Sabah perdemin arasından kaçan güneş ışığıyla uyandım. Direk yüzüme vurduğu için yüzüm şuan yanıyordu. Hemen yüzümü yıkadım ve dar mor bir pantalon üstüne siyah bir kazak giyinip aşağı indim. Yemek masası boştu. Tabi ya bugün hizmetliler izinliydi. Hemen bişeyler atıştırıp Berk'in gelmesini bekledim. Çok geçmeden evin zili çaldı. "Günaydın"dedim ve yanağına sulu bir öpücük bıraktım. "Günaydın güzelim. Gidelim mi?" Dedi.

 Başımı aşağı yukarı salladım ve arabasına doğru ilerledim. Yarım saatlik yolculuk süresinde bana hep sakin ol diyordu. Annesi beni sevmezse. Of cidden çok heycanlıyım ve korkuyorum. Büyük toz pembe rengiyle kaplı bir eve geldik. Oldukça şirin duruyordu. İçeri girdik. Berk "Annem nerde?" Diye sordu hizmetliye. "Salonda efendim. Sizi bekliyor." Dedi. Berk elimi tutup yavaşça salona ilerlemeye başladı. İçeri girdiğimizde odaya daha çok yeşil tonları hakimdi. Küçük tekli koltuklar vardı.

 Berk'in annesi oldukça şirin bir kadındı. "Anne" diye seslendi Berk. Hemen sarıldılar. Bende elimi uzattım. "Ben Sema. Sen Hayal olmalısın. Tanıştığıma memnun oldum tatlım." Dedi. "Bende efendim." Dedim ve hep beraber oturduk. "Ee anlat bakalım Hayal. Berk ile nasıl tanıştın?"diye sordu. Hemen anlatmaya başladım. "Aslında çok garip bir tanışma oldu. Ben arabadan inerken ona çarptım.Kısa bir kavga oldu sonra sınıfta onunla yanyana oturdum. Bu şekilde tanıştık." Dedim. "Hımm ilginç. Berkcim birazcık dışarı çıkarmısın Hayal ile yalnız konuşmak istiyorum." Dedi. Berk ne kadar istemesede dışarıya çıktı. "Aile ilişkin nasıl Hayalciğim?"diye sordu. Hayalciğim nedir ya. "Im biraz sıkıntılı. Ama idare ediyorum." Dedim.

 "Ailenle tanışmak çok isterim. En kısa zamanda bir aile yemeği yaparız ne dersin?"dedi. "Evet kesinlikle olabilir. Ama annem ve babam şuan bir gezideler 2 ay sonra dönücekler."dedim üzülerek. "Ah önemli değil. Burdayız bir yere gitmiyoruz ya." Dedi ve hafifçe kahkaha atmaya başladı. "Seni çok sevdim Hayal. Oğlum da seni sevdi. Sürekli senden bahsedip duruyo. 'Anne bugün şöyle oldu' 'Anne bu kız süper' diyip duruyo. Haklıymış."dedi. Utançtan yüzüm hafif kızardı ve "Bende sizi sevdim efendim. Oğlunuzuda çok cana yakın bir arkadaş." Dedim. Biraz havadan sudan konuştuk ve Berk yanımıza geldi. "Anne Hayal'i bir yere götürmem gerek". Dedi. Annesi tamam anlamında kafasını salladı. "Görüşürüz efendim. Tanıştığıma çok memnun oldum." Dedim. "Bende kuzum. Görüşürüz." Dedi ve bizi yolcu etti.

 Berk'in arabasına bindik ve sahile doğru ilerledik. Sahilde yürüken Berk bize pamuk şeker almıştı ayrıca onu yiyorduk. "Annen ve baban ne zaman gelicek?" Diye sordu. "2 ay sonra." Dedim. Sonra arabaya doğru ilerledik. "Berk senden bişey istiycem." Dedim. "Ne istersen yaparım güzelim."dedi. "Arabayı ben kullanabilirmiyim? Seni bir yere götürcem." Diye sordum. "Hayal sen araba kullanmasını bilmiyorsun ki. Yani ben bilemiyorum." Dedi."ya Berk ben çok kez kullandım. Hadi lütfen." Dedim. "Peki güzelim. Hadi gel." Dedi ve arabanın anahtarını verdi. Arabayı çalıştırdım. İlk olarak bir avm ye girdik.

Bir sürü oyuncak ve giysi aldık. Berk "Neden bunları aldık?" Diye sordu. "Berk çok konuşma görüceksin birazdan"dedim ve arabanın arkasına poşetleri koydum. Şimdi sıra Çocuk Esirgeme Kurumu'na gitmek olucak tı. Hemen binaya geldim ve poşetleri alıp içeri girdim. "Çocuklar ben geldim!" Diye bağırdım. Çocukların hepsi gelip sarıldı. Bazen bunlar gibi hissediyorum kendimi. Annesiz babasız. Berk'de yanıma gelip yanağıma öpücük kondurdu ve kulağıma fısıldadı. "Sen ne kadar iyi bir kızsın."dedi.

 Ona baktım ve gülümsedim. Sonra teker teker çocuklara oyuncakları ve giysileri verdik. Biraz oynadık sonra çocuklara veda edip arabaya bindik. "Bazen diyorum ki iyiki seninle tanışmışım." Dedi. gülümsedim. "Bende iyiki seninle tanışmışım." Dedim. "Bana baksana annen ve baban çok şanslılar. Böyle hayırlı evlat zor bulunur." Dedi. "Biliyormusun. Bazen bende bu çocuklar gibi hissediyorum kendimi. Yalnız."dedim ve kafamı öne eğdim. Berk arabayı durdurdu ve çenemden tutup kafamı kaldırdı. "Sen yalnız değilsin. Ben varım." dedi. Hemen boynuna sarıldım ve bir tane gözyaşı döktüm. "Hadi şimdi eve gidelim."dedi ve tekrar arabayı sürmeye başladı. Evin önüne geldik ve "Ya güzelim yarın ben tüm gün çalışcam. Belki buluşamayabiliriz. Problem olur mu?"dedi. Doğum günümü hatırlamıyo bile. Of üzüntümü belli etmeyerek " Olur tabiki. Hergün benimle takılcak değilsin. O zaman İyi geceler."dedim ve yanağına öpücük kondurdum. "İyi geceler." Dedi. Hemen arabadan indim. Eve girdim ve odama girip hıçkıra hıçkıra ağladım. Yarın doğum günümü bile kutlayamıycam

Lanet olsun. "Hayal sen bu hayatta neden varsınki." Dedim. Sonra pijamamı giyindim. Mesaj gelmedi. Hemen uyudum.
*************
#Berkten
Sabah erkenden kalktım. Acaba bugün buluşamayacağı için kırılmışmıydı. Ama onu büyük bir süpriz bekliyor. Hemen elimi yüzümü yıkadım. Birşeyler atıştırıp dışarı çıktım. Bugün Cem ve Burak ile buluşacaktım. Küçük bir kafe kiraladık. Süslettik. Dj de hazırdı. Hemen bir alışveriş merkezine girdim. Ona çok tatlı bir kolye aldım. Yıldızlarla süslenmiş ortasında ise küçük bir sonsuzluk işareti olan bir kolye. Umarım beğenir. Hemen bir mağzaya girdim ve onun bedenine uygun bordo bir elbise aldım. Telefonumu çıkarıp mesaj attım.
Kime:Güzelim
"Saçını yap makyaj yap ama hiçbirşey giyinme. Aile yemeği var. Sana bir elbise verdi annem. Onu giyinceksin. 5 dakikaya ordayım."yazdım. Hemen arabama binip Hayal'in evine doğru ilerledim. Zili çaldım ve hizmetli kapıyı açtı. Hizmetliye bunu Hayal'e vermesini söyledim ve arabada onu beklemeye başladım. Mesaj geldi.
Kimden: Cem
"Abi herşey hazır. Davetlilerde geldi sizi bekliyoruz."yazmış.
Kime: Cem
"Tamam kardeşim. Geliyoruz ." yazdım. O sırada Hayal araabaya bindi. "Wuhu güzelim. Yine çok güzel olmuşsunuz" dedim. Zar zor gülümsedi. Evet üzgündü. Çünkü onun doğum gününü unutmuş gibi yaptım. Hemen arabayı kafeye sürdüm. Bugün Hayal'e süper bir süpriz yapıcam. Umarım olumlu biter. Kafeye geldiğimizde durdum ve Hayal'in kapısını açtım. Belinden tutup içeriye doğru sürükledim. Girdiğimiz an ışıklar açıldı ve konfetiler patlatıldı. Herkes "İyiki doğdun Hayal" diye bağırıyolardı. Hayal mutluluk gözyaşları dökerken bana da teşekkür etti. Müzik çalmaya başladı. Yavaş bir müzik olduğu için Hayal'in yanına gittim ve "Benimle dans edermisiniz güzel bayan?" Diye sordum. Evet anlamında kafasını salladı. Dans etmeye başladık. Sonra şarkı durdu ve pasta kesmeye gittik. Hayal benimle birlikte pastayı kesti ve hediyeleri açtı. En son benim hediyemi alıcaktı. Herkesinkini açtı ve sıra bana geldi. Kırmızı kutuyu ona verdim. Açarken elleri titriyordu. Açtığında gördüğü kolye ile şok oldu. Hemen boynuma atladı ve "Çoook teşekkür ederim Berk. Seni seviyorum" dedi.
Güldüm. "Sadece bir hediyem yok güzelim."dedm
Kolyeyi bana takmam için verdi ve ona taktım. Güzel ve zarif durmuştu. Sonra sahneye çıktım ve "İlk olarak herkese geldiği için teşekkür ediyorum. Hayal'i benimle birlikte mutlu ettiğiniz içinde. Şimdi en büyük hediyeme geliyorum." Dedim. Salonda büyül bir sessizlik oluştu. Sonra tekrar konuşmaya başladım.
"MeIeğim desem uçar gidersin, çiçeğim desem soIar gidersin, sevgiIim desem ne dersin?''

----------------------------

Son Sözüm (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin