SS-3 ''DEPREM''

5.7K 240 7
                                    

Multimedia da Berk var. İyi okumalar.
*************
Sabah aşağıdan gelen seslerle uyandım. Koşa kola aşağı indim. Mutfağa doğru koştum. Aman Tanrım. Gördüğüm görüntüyle şok oldum. Nerdeysa tüm tabaklar devrilmişti. Hizmetli de şaşkına dönmüştü. Telefonum çalmaya başladı. Koşa koşa yukarı çıktım ve telefonumu aldım. Arayan Berk. "Alo Berk." Dedim. O da hemen konuya girmeyi tercih etti. "Hayal. Sen iyimisin? Deprem oldu. Bak iyi değilsen hemen yanına gelebilirim. Hatta dur şimdi geliyorum. Görüşürüz."dedi ve telefonu kapattı.

 Deprem mi oldu! Ben niye hissetmedim ki? Hemen aşağı indim ve hizmetliye "Deprem olmuş hissettin mi?" Dedim. "Çok az hissettim efendim. Size birşey olmadı değil mi?"dedi korkuyla. "Yok ben iyiyim. Burayı toplamana yardım ediyim mi?" Diye sordum. Hizmetli cevap vermeden zil çaldı. Koşa koşa gittim ve kapıyı açtım. Berk beni görür görmez sarıldı. 'Bu çocuk seni cidden önemsiyo'diye söylendi yine iç sesim. "Berk sen iyimisib? Birşey olmadı ya?" Dedim. "Yok ben iyiyim. Sana birşey olmadı umarım. Çok hızlı sallandı ve 5 saniye sürdü. Aklıma da direk sen geldin." Dedi. Onun aklını yerim ben. "Yok iyiyim. Mutfakta bir gürültü oldu. Koşa koşa aşağı indim. Tabakların hepsi yerde. Zaten senden öğrendim deprem olduğunu. İyiki geldin. İçeri geçsene" dedim.

 Tamam anlamında kafasını salladı ve içeri geçti. Salonun rahat deri koltuklarına oturdu ve konuşmaya başladı. "Bugün tüm öğrencileri okula bekliyolar. Sen hazırlan birlikte gidelim." Dedi. Kafamı sallayıp yukarı çıktım. 5 dakika da hazırlanıp aşağı indim. Birlikte evden çıktık.

 Okula geldiğimizde herkes bana bakmaya başladı yine. "Bugün parti için liste hazırlıycaktık. Unutmadın umarım." Diye fısıldadı kulağıma Berk. Olamaz unutmuştum. O yüzden herkes bana bakıyo. "Unutmuştum aslında." Diye fısıldadım kulağına ve kıkırdadım. Sınıfa girdik. Girer girmez 20 kişi bana adını yazdırdı bende onlara adreslerimi verdim. Diğer tenefüslerde böyle geçti ve toplam 40 kişi partime gelicekti. Evimiz büyüktü.

 Yarın sabah Berk bana gelip evi süslememde yardım edicekti. Bi ara Gökçe gelicek gibi oldu ama Hazal onu çekti. Zil çaldı ve sınıftan dışarı çıktım. "Hayal birşey dicektim. Benim bugün işim varda eve seni bir arkadaşım bıraksa olurmu?" Dedi. Bu çocuk cidden beni önemsiyor ama ben onun arkadaşı ile gidicek kadar salak değilim. "Yok sen işini hallet ben yürüycem biraz. Yarın sabah görüşürüz." Dedim ve yanağına küçük bir öpücük kondurdum. "Peki o zaman. Görüşürüz güzelim." Dedi ve o da benim yanağımdan öptü el salladım ve yürümeye başladım. 10 dakikalık yürüyüşün ardından sonunda eve varabilmiştim. Hizmetliye evi hazırlaması talimat verdim. Odama çıkıp duş aldım ve yatağa uzandım. Facebook'da dolanırken telefonuma gelen mesaj sesiyle irkildim.

Kimden: Bay Kurnaz
"Selam güzelim. Benim iki tane arkadaşım varda onlar da gelebilir mi? Adları Can ve Batu."

Kime: Bay Kurnaz
"Tabiki. Listeye hemen adlarını yazıyorum. Hizmetliye de talimat verdim. Güzel yemekler bizleri bekler!! ;)"yazdım.

Facebook'a tekrar girmem ile Gökçe'nin durumunu görmem bir oldu. "Dostlarını partiye çağırmayan bir insanla ne arkadaş ne dost ne de eski dost olunur." Diye yazmış. Sinirden yine gözlerim doldu ve banyoya gidip yüzümü yıkadım. Telefonum çalmaya başladı. Kesina arayan Berk'ti o yüzden hemen telefonuma koştum. Ama arayan Berk değil Cem di.

Telefonu açtım ve "Alo." Dedim. "Alo. Merhaba Hayal. NAsılsın?" Dedi. "İyiyim. Sen nasılsın?" Dedim. Hala şoktaydım. Niye aradı ki şimdi. "Bende iyiyim. Şey aramamın sebebi yarın parti yapıyomuşsun. Ona ben ve Burak da gelebilir mi diye sorucaktım. Merak etme Gökçe ve Hazal gelmiycek."dedi. "Ah tabiki Cem gelin. Ben sizin adınızı listeye ekliyorum. Saati biliyosunuz demi?"diye sordum. "Evet merak etme. Yarın görüşürüz. İyi geceler"dedi. "İyi geceler"dedim ve telefonu kapattım. Berkten 2 mesaj.


Kimden: Bay Kurnaz
"Yarını heycanla bekliyorum güzelim." Yazmış birinci mesajında. İkinici mesajında ise "Gökçe'nin durumunu gördün sanırım. Kafana takma bebeğim. İyi geceler." Yazmış. Bu çocuğu cidden seviyorum.

Kime: Bay Kurnaz
"Kafama takmıyorum merak etme. Yarın görüşürüz. İyi geceler bay kurnaz ;)" yazdım ve telefonu sessize aldım. Yarın büyük bir gün olucak. Çok geçmeden uykuya daldım.

----------------------------------

Son Sözüm (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin