SS-11 ''ÇOCUK AÇLIKTAN BAYILDI ANNE''

2.7K 152 5
                                    

İyi okumalar. Vote ve yorumlarınızı bekliyorum ;)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vazgeçebiliyorsan güçlüsün, özür dileyebiliyorsan erdemli. Yüzüstü yere düşüyorsan insansın, düştüğün yerden kalkabiliyorsan başarılı...

Ben suffle yapıcaktım. Berk'te birşeyler düşünüyordu. 'Fikir versem mi acaba?' Diye düşündüm. Bence veriyim ne de olsa yapamaz. "Aşkım sen bence puding yap." 'Puding mi?! Delimisin kızım o senin vazgeçilmezinz'. Aha yaparsa ben bittim. "Güzel fikir ama bence çikolatalı bir kek yapmayı planlıyordum."dedi. Aha yine vazgeçilmezlerimden bir tanesi. Siktir. Yapmaya başladı. "Ya Berk sen onu nasıl yapıcan ki?"diye sordum. "Çok basit. Annem yaparken izlemiştim ve senin vazgeçilmezlerinden olduğunu annenden biliyorum. Hergün evde bir çikolatalı kek bulunurmuş."dedi. Aha şimdi bittim.Ah anne ah. Niye söylüyorsun ki şimdi. Küçük kek browni paketlerini aldım. Berk'e göz ucuyla baktığımda yumurtaları kırmaya çalışıyordu. Sırıttım ve işimi yapmaya devam ettim. Masadan un almam lazımdı.

 Arkamı hızlıca döndüm. Döndüğüm an Berk ile çarpıştık ve yere düştük. Ben Berk'in üzerine düşmüştüm. Gözlerinin içine yarım dakika baktım. Yüzümün domatese döndüğünden emindim. Hemen kalktım ve üzerimi düzelttim. "Amma ağırmışsın güzelim sen ya. Kilonu söylesene?"diye sordu. 'Salakmısın?'der gibi bir bakış attım. "Kadınların kilosu sorulmaz."dedim sinirli bir şekilde. "Hadi aşkım ya bari 3. rakamını söyle."dedi.

Arkamı dönüp Berk'e baktım sırıyıyordu. Elimde de çikolatalı sos vardı. Çikolatalı sosu aldım ve Berk'in kafasından aşağı döktüm. Berk şok olmuştu. Saçları hep yapış yapış olmuştu. E ne yapıyım. Kızdırmasaydı. 'Senden korkulur kızım.'dedi iç sesim. "Güzelim sadece şakaydı."dedi. "Valla şaka maka bilmem. 3. Rakamı nedir ya? Berk böyle şaka olurmu?"diye sordum. Kahkaha atmaya başladı. "Senden korkulur. Ben banyoya girip geliyorum."dedi ve mutfağı terk etti.Bende mutfağı temizleye başladım.İşimi hallettikten sonra elimi yıkadım.Tam o sırada telefonum çalmaya başladı.Koşa koşa yukarı çıktım.Arayan annemdi.Ben çıktığımda da kapatmıştı.Ben odadan çıkarken Berk içeri girdi.Beline havluyu sarmıştı.Hemen gözlerimi kapattım.Yüzümün kızardığına emindim.Berk çok yüksek sesle gülüyordu.

''Ya berk iki dakika tekrar banyoya girsene.Nolur.''dedim.Birden elimi yüzümden çekip öptü.''Benden utanmana gerek yok güzelim.''dedi ve sırıttı.Daha sonra dudağını dudağıma yapıştırdı.O sırada telefonum çalmaya başladı.Berk sessizce küfür mırıldandı ve dolabı açıp kıyafet çıkardı.Bende hemen telefonumu açıp salona indim.''Efendim anne.''dedim.''Nasıl gidiyor.''diye sordu.''Güzel gidiyor.Anne pardon ama bu saatte aramanın nedeni ne?''diye sordum.Cidden saat gecenin 2 siydi.''Yan evdeki çocuk aradı.Sizi mutfakta bişeyler yaparken görmüş.Bana da haber verdi.''dedi ve Berk salona geldi.''O çocuk bizimi gözlüyormuş?''diye sordum.

Berk bana 'ne oldu?' Gibi bir bakış attı. Elimle 1 dakika işareti yapıp annemi dinlemeye başladım. "Yok kızım. Ben demiştim bak bakalım ne yapıyolar diye . Çocukta baktı işte. Bana bak çocuğu aç bırakmıyosundur inşallah. Bide ders çalışın sürekli."dedi. "Anne çocuk açlıktan bayıldı."dedim alayla ve gözlerimi devirdim. "Kızım benimle dalga geçme. Sadece sordum." Dedi. "Merak etme anne. Fazlasıyla yiyor. Hem ben sevgilimi aç bırakıcak değilim.Hadi size iyi eğlenceler." Dedim. Berk de ne konuştuğumuzu anlamış olucak ki sırıttı."Peki tamam sağol." Dedi ve kapattı. Beni sormadan Berk'i sordu. Kıskanmalımıydım? Yoksa bunlara alışmayı mı?

Ne de olsa annemlerle yeni kaynaşmaya başlamıştım. Babam bana hala soğuktu. Sıcaktı da aslında ama annem kadar değil. Hiç bilmediğim bir sebepten benim ile yakınlaştılar. Tabiki şüpheleniyordum. Acaba sırf ben üniversite sınavına girmez üzere olduğum için moral vermek amacıyla mı yakınlaşmışlardı? Eğer böyle bir durum varsa bu evi terk ederdim. Kimseye de acımazdım. Ya da Berk ile yurtdışına giderdik. Düşüncelerimi bölen Berk oldu. "Güzelim düşüncelere daldın iyimisin?"diye sordu.

Son Sözüm (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin