Alois x Portraitist!Reader

26 3 0
                                    

Portrét Aloisa Trancyho

(T/M) = tvoje meno

Bol/-a si portrétista/-ka. Talentovaný/-á. Tvoje nadanie ohurovalo ľudí o to viac, že si bola taký/-á mladý/-á. Hovorievali, že na svojich obrazoch dokážeš dokonale zachytiť ľudskú dušu.

Uškrnul/-a si sa nad tým. Skutočne si totiž mal/-a jednu zvláštnu schopnosť, vďaka ktorej tvoje diela nezostávali navždy rovnaké. Nemohol/-la si s tým nič robiť, nedalo sa to ovládať. Okrem toho, väčšinou prešli mesiace, ba aj roky, kým si ľudia začali všímať prvé zmeny. I tak si ale bol/-a obozretný/-á a tvoje služby využíval len úzky okruh ľudí.

Ozvalo sa zaklopanie na dvere. Vedel/-a si, kto to je.

Tvoj najnovší zákazník, gróf Alois Trancy.

,,(T/M)!" zvolal nadšene.

Nejako sa stalo, že ti začal tykať už na druhom stretnutí. Usmial/-a si sa a pustila ho dovnútra. Jeho komorník, Claude, zatiaľ čakal vonku. Spočiatku s ním chodil i dnu, no Alois sa sťažoval, že jeho nedostatok entuziazmu ruinuje atmosféru.

Ostávalo ti dokončiť len pár posledných úprav, takže bolo viac než pravdepodobné, že si dnes mladý šľachtic odvezie svoj portrét domov. Ako vždy si sadol na pripravenú vysokú stoličku, natočil sa mierne bokom, prehodil si nohu cez nohu a rukami s prepletenými prstami si objal pravé koleno. Na dôvažok ešte prehol chrbát, zdvihol hlavu a zatváril sa ako keby sedel minimálne na anglickom tróne.

Musel/-a si uznať, že nevyzeral až tak zle. Obliekal sa síce trochu extravagantne, ale to nebolo nič, čo by ti vyslovene vadilo. Najviac sa ti na ňom páčila jeho bezstarostnosť, ktorá bola v ostrom kontraste s tvojím opatrným prístupom.

Ďalšou jeho zvláštnosťou, ktorá ťa zo začiatku trochu otravovala, no postupne si si na ňu zvykol/-la bolo, že nikdy nevydržal byť dlho ticho. Ustavične ťa rozptyľoval svojimi poznámkami, zatiaľ čo ty si sa snažil/-a maľovať. To bolo samé:

,,(T/M)! Neuveríš, čo sa stalo! Včera na plese niekto Cielovi povedal, že podľa najnovšej štúdie podpätky škodia chodidlám, lenže on ho prepočul a povedal mu, že on nemá rodidlá! Haha! Všetci sa naňho dívali ako na hlupáka!"

alebo:

,,Minule ma Claude nahneval, tak som ho prinútil celý deň nosiť slúžkovské šaty. Keby si ho tak videl/-a! Počkať! Veď ja ho môžem priviesť a ty by si ho tak namaľovala! Čo ty na to?"

Nemohol/-la si si pomôcť, musel/-a si sa pousmiať. Nakoniec bol ale portrét hotový a ty si mu ho predal/-a, počítajúc s tým, že ho už nikdy neuvidíš.

O tri dni neskôr ťa ale vyrušilo rázne búchanie na dvere. Otvoril/-a si a na tvoje prekvapenie tam stál Alois s naštvaným výrazom a založenými rukami. Za ním stál Claude a v rukách držal niečo, čo si odhadoval/-a na svoj portrét, istý/-á si si ale byť nemohol/-la, pretože daný objekt bol momentálne zakrytý látkou.

,,Deje sa niečo?" opýtal/-a si sa znepokojene.

Alois si pohŕdavo odfrkol. ,,Claude, ukáž mu/jej to!"

Jeho komorník poslušne odstránil previazanú látku a tvoje oči ostali v šoku prilepené na plátno. Hoci predtým sa grófova podobizeň na obraze pýšila sebavedomým úsmevom, teraz sa na jeho mieste vynímali stisnuté čeluste. Alois na obraze ťa prepaľoval pohľadom navlas rovnako ako Alois v skutočnosti. I jeho postoj sa od minula zmenil. Vyzeralo to akoby vstával zo stoličky a každú chvíľu mal vyliezť z obrazu a zaškrtiť ťa.

Tri dni?! Tri?! Robíte si zo mňa srandu?

,,M-môžem to vysvetliť," vykoktal/-a si.

,,No to by som ti radil! Čo sa stalo s mojím nádherným portrétom?!"

Napokon si ho uprosil/-a, aby ste sa presunuli aspoň dovnútra a nemuseli ste to riešiť medzi dverami. Dnuka si mu porozprával/-a o svojej schopnosti a mladý gróf vyzeral, že ho to zaujalo.

,,Moje portréty zachytávajú súčasnú náladu toho, kto je na nich vyobrazený," zakončil/-a si svoje rozprávanie. ,,Ešte nikdy som ale nestretol/-la nikoho, koho portrét by sa menil tak rýchlo."

,,Dobre," povedal Alois s líšiackym úsmevom po chvíli ticha, ,,odpúšťam ti, že si mi zničil/-a môj krásny portrét."

Vytreštil/-a si naňho oči.

,,Ale budem za to chcieť niečo na oplátku."

Spýtal/-a si sa ho, či chce naspäť svoje peniaze, ale on len pokrútil hlavou.

,,Mal som skôr na mysli niečo," povedal stíšeným hlasom a naklonil sa k tebe bližšie, ,,osobnejšie."

Preboha... snáď to nie je nejaký úchyl, ktorý zbiera pramene vlasov alebo použité oblečenie. A čo ak je to sériový vrah, ktorý chce na pamiatku moju obličku?!

Hlavou ti bežali samé hororové scenáre a Alois sa, sťa by ti čítal myšlienky, uškrnul.

,,Moje panstvo, zajtra o piatej. Prijmi moje pozvanie a zabudnem na tamten nepodarok," nonšalantne mávol rukou kamsi ku dverám.

Zmohol/-la si sa len na krátke prikývnutie, zatiaľ čo tvoj mozog horúčkovito spracovával situáciu.

,,Skvelé!" zvolal nadšene Alois. ,,Môžeme prebrať ten Claudov portrét. Pošlem ho, aby ťa vyzdvihol," povedal a bez ďalších, preňho zbytočných, rečí vyšiel von na ulicu.

Neveriacky si vydýchol/-la. Niečo ti hovorilo, že si sa napokon mýlil/-a a napriek tvojim predošlým predpokladom sa zdá, že sa s ním v najbližšej dobe budeš vídavať často.

Veľmi často.

Yours sincerely,
L.V.M.

Victoria's Secret 😂

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Victoria's Secret 😂


Black Butler One Shots Collection [SK] Where stories live. Discover now