U

26 6 0
                                    

"Ayrılmanın eşiğinde olduğunuzu söyledin. Sebebi ne?" Diye sordu Hande ufak sessizliği bozup.

"Sinem'in yersiz kıskançlıkları benim neredeyse ondan soğumama neden oluyor. Her gün tartışıyoruz. Ve bu gerçekten çok yorucu." Dedi Gürkan başını iki yana hafifçe sallayıp.

"Aydan hoca yüzünden mi geldi?" Diye sordu Hande bir tahmin yürütüp.

"Aynen öyle. O son kişi ama ondan öncesi de var maalesef " dedi Gürkan Hande'ye doğru bakıp.
Hande istemsizce ap açık ortada duran sebebe gülümsedi. Oysa bir Aydan daha vardı Gürkan'ın etrafında. Sadece onun kadar somutlaşmış değildi. Hande içinde yaşıyordu.

"Ne oldu?" Diye sordu Gürkan.

"Hiç. Bu kadar aşk hikayesi dinleyip kendi aşkınızın bu kadar temeli zayıf olmasına şaşkınım. Üstelik sizin sadece görünüşe aldanmanız garip geldi." dedi.

Gürkan kısa ama sesli bir şekilde güldü. Sinem gerçekten çok güzeldi ve bu görünüş artık önemini yitirmişti.
"Çok klasik olacak ama gözünün önünde durdukça alışıyorsun ve ilk günkü kadar çekici gelmiyor" dedi Gürkan.

"Aa hadi ama. Bunu senden hiç beklemezdim" dedi Hande gülerek. Bunu gerçekten beklemiyordu. Gürkan'ın dış görünüşe göre hareket etmesi ona son derece şaşırtıcı gelmişti.

"Kim dış görünüşe bakmıyor ki? O kişiyi tanımadan önce görünüşüne bakarak arkadaşlık kurup kurmayacağımıza karar veririz. Başlangıçta her şeye tahammül edermişim gibi geliyordu. Ama bu durum şimdi koca bir yanlış olarak karşımda" dedi Gürkan. "Bir an önce bu yanlışı düzelteceğim" diye mırıldandı. Ama Hande duymuştu onu.

"Uzadıkça daha kötüye gider" dedi iç geçirirken. Artık hislerini serbest bırakabilirdi. Sevgilisi var diye kendisini kasmasına gerek yoktu.

"İçimizdeki aşk görünüşe bakmaz, bir hareket yapar bir söz söyler için mutlulukla dolar" dedi Gürkan hayranlıkla Hande'ye bakarken.

"Sevgi içten gelir" dedi Hande.

"Evet yürekten sever insan" dedi Gürkan.
"Uykun var mı?" Diye sordu hemen ardından ayağa kalkıp.

"Hayır ama bunun arkasından bir yere gitme teklifi gelebilecek gibi duruyor" dedi Hande. Gürkan gülüp "o yüzden yalan söyleyip uykun gelmiş gibi yapmayı mı tercih edeceksin" dedi arabaya doğru ilerlerken.

"Aslında başka zamana ertelediğin bir dışarı çıkma teklifim vardı"dedi Hande içinden tam olarak geldiği gibi davranarak.

"Hadi o zaman" dedi ve arabanın kapısını açıp Hande'nin geçmesini bekledi Gürkan.

"Teşekkürler" dedi Hande.

Gürkan da arabaya binince Hande kemeri takmakla meşgulken "nereye gideceğiz peki bu saatte?" Diye sordu.

"Merkezde arabayla turlarız biraz. Bu saatte barlardan ve kafelerden başka bir yer açık değildir. " dedi Gürkan.

Hande bu ayrılık olayının neredeyse kesinleşeceğinden emin olduğu için çok mutlu olmuştu. Ve bu mutluluğu içinde tutamayacak kadar heyecanlıydı. Müzik sesini açıp hem dans etmeye hem şarkıya eşlik etmeye başlamıştı. Artık Gürkan yanında çok rahattı ve içinden geldiği gibi davranmaya başlamıştı. Ona alışmıştı.

ARDINDAKİ AŞKWhere stories live. Discover now