I think I'm in love

415 21 4
                                    

Harry's POV:

Držal som Kate v náručí a cítil som sa hrozne. Prežila toľko bolesti a pritom je tu a neustále sa usmieva. Toto je prvýkrát čo som ju videl plakať. Utrel som jej slzy a začal som ju jemne hladkať po vlasoch, aby sa trochu upokojila. Vďačne sa na mňa usmiala a pokračovala.

"Poslali ich do ďalšej nemocnice, kde zistili diagnózu," všetci sme nervózne počúvali. Čakali sme na diagnózu, ale nikto z nás nebol pripravený na to, čo povedala. "Leukémia. "

Ruka mi zastala v pohybe a dych sa mi zastavil niekde v hrdle. Videl som, že chalani na tom neboli o nič lepšie. Vytreštili oči a ja som cítil ako mi po líci stiekla slza. Kate nerozprávala. Cítil som ako zaborila hlavu do mojej mikiny a potichu vzlykala.
Nikol sa k nej nahla, pohladila ju po chrbte a šepla jej "Zlatko, nemusíš pokračovať... "

"Ale ja chcem, musím to zo seba dostať, " povedala roztrasene a s hlavou stále zaborenou v mojej mikine pohračovala. Už sa neunúvala skrývať svoje slzy. Koniec koncov mala ne ne plné právo.

"Keď ju priviezli na onkológiu, mala zlých 97% kostnej drene. Opäť raz stačilo pár hodín, maximálne dní a... už by tu nebola. Lekári rýchlo nasadili liečbu, ktorá ako sa zdalo zaberala. Po pár dňoch jej začali padať vlasy. Boli všade, na obliečkach, na jej oblečení občas aj v jedle. Sestričky jej oholili hlavu, aby jej popadané vlasy viac neprekážali. Úplne prestala chodiť. Mala dva roky, ale jej nohy vôbec neposlúchali," hovorila a všetci sme ju nemo počúvali.

Muselo to byť pre ňu hrozné. Neviem si to ani predstaviť. Kate bola v tejto chvíli malé, vzlykajúce, zraniteľné klbko skrčené v mojom náručí. Držal som ju silno. Chcel som tu byť pre ňu. Vždy som tu pre ňu chcel byť. Ani som si to neuvedomoval ale už som si nevedel predstaviť svoj život bez nej. Je veľmi silná, ale zároveň aj taká zraniteľná. Nikto ju nemôže zraniť. Budem na ňu dávať pozor a ochraňovať ju pred všetkým čo sa na ňu zosype. Ale dokážem ju ochrániť pred minulosťou?

"Nemocnica, v ktorej bola hospitalizovaná Nelka aj s mamou, bola od nášho domova takmer dve hodiny cesty autom. Ocino ich chodil navštíviť každý druhý deň po práci a domov sa vracal až večer. Čas plynul a z týždňov sa stávali mesiace. Po desiatich mesiacoch ich prvýkrát pustili domov, " pevne ma držala a ja som jej vtisol do vlasov upokojujúcu pusu. Úprimne, aj ja som bol dosť rozrušený a najradšej by som začal nahlas vzlykať, ale nemohol som. Musel som tu byť pre ňu. Musel som jej byť oporou, nemohli sme sa zložiť obaja. Odtiahla hlavu od mojej mikiny a pozrela sa mi do očí, povzbudivo som ju pohladil po líci a ona sa opäť otočila hlavou na chalanov.

"Potom to už všetko bolo trochu lepšie. Vrátili sa domov, aj keď prvých niekoľko mesiacov to fungovalo tak, že tri dni boli doma, štyri v nemocnici. Ale aspoň niečo. Začali jej opäť rásť vlásky. Tentokrát mali ale o dosť svetlejšiu farbu. Po pár týždňoch od úplného príchodu domov urobila svoj "prvý" krok. Pamätám si ako sme sa tešili. Ale keď o mesiac na to dokázala úplne sama prejsť takmer dva metre, všetci sme od šťastia plakali. Potom sa všetko postupne zlepšovalo, na kontroly chodila čoraz menej a teraz už na ne chodí len raz za dva mesiace, " slzy jej pomaly zaschýnali. Na chvíľu sa odmlčala akoby rozmýšľala a potom pokračovala.

"No a potom je tu ešte jedna vec. Vec na ktorú ste sa ma už pýtali po tom, ako sme sa stretli. Vzťahy. "

No super. Naozaj tu idem riešiť s mojou... s mojou čím? Čo mi teraz Kate vlastne je? Kamarátka? Nemyslím si. Priateľka? Bál som sa tejto myšlienky. Manažment zo mňa už toľko krát urobil pred verejnosťou lámača ženských sŕdc, že neviem, či by môj vzťah niekedy mohli fanúšikovia zobrať vážne. Neviem prečo to robili. Upútavali ešte väčšiu pozornosť na to, že chcú niečo zakryť. Ututlať. Pravdepodobne bol dôvodom neskutočný počet fanúšikov, ktorý si mysleli, že ja a Louis sme inak orientovaní a že spolu niečo máme. Čo samozrejme nebola pravda. Nikdy som na sebe nepostrehol, že by sa mi mohol páčiť niekto rovnakého pohlavia. A čo sa týka Louisa, boli sme veľmi dobrí kamaráti. Manažment sa to snažil vyriešiť a tak sa postaral o to, aby sme obidvaja mali verejný vzťah s nejakou ženou. Louis bol v poriadku, nakoľko chodil s Eleanor, ja som ale priateľku nemal a tak mi ju často dohadzoval manažment. Nikdy dlho nenechal tu istú ženu aby na verejnosti stála po mojom boku. Čo viedlo až k tomu, že to ľuďom začalo byť divné. Niektorí dokonca začali veriť tým klamstvám, ktoré im nastrkali do hláv. Že som bol lámač sŕdc. Že som sa v pohode vyspal s každou ženou a kľudne aj s niekým , kto bol odo mňa o dosť starší. Toto všetko však bola kamufláž. Takmer nič z toho sa v skutočnosti nestalo. Je pravda, že tie najväčšie páriky šoubiznisu, ako ich vtedy nazvali v novinách, typu Kendall alebo Taylor a ja boli pravda... S Kendall som pred rokom naozaj chodil. Boli sme spolu takmer mesiac. No a s Taylor to bolo už horšie. Chodili sme spolu takmer tri mesiace a potom prišiel koniec. Lenže Taylor sa len tak ľahko nevzdáva a tak aj napriek prísľubu, že ostaneme priateľmi, začala o mne písať piesne, niektoré ešte ani nevyšli, ale posielala mi ich s nepeknymi komentármi o tom ako som ju využil a opustil.

For Your Eyes Only Where stories live. Discover now