Green eyes

470 20 5
                                    

Zostalo ticho.

"Ty si sa zbláznila. Ty si sa načisto zbláznila," snažila som sa ovládať, ale niekedy je to ťažké.

"Katka, kľud je to len jeden koncert. "

"Ja ti dám taký kľud," ani neviem prečo som na ňu vybehla ale bola som naštvaná.

"Počúvaj ma, v piatok je ten koncert. Ty tam pekne pôjdeš, pekne sa oblečieš, máš lístky blízko pódia. Užiješ si koncert, nenahnevám sa ak mi niečo natočíš aj na mobil. Chvíľu sa odreaguješ, nesnaž sa mi klamať, že ich pesničky sa ti vôbec nepáčia, tento rozhovor sme už viedli. Pôjdeš tam a zažiariš. Pre Boha Katka máš šancu rozprávať sa s nimi. Vieš čo všetko by som za to dala? " práve keď som si myslela, že už ukončila svoj monológ, pokračovala "Ber to ako šancu zlepšiť si angličtinu a niečo sa o nich dozvedieť, čo potom zreferuješ svojej najlepšej kamoške. Ten hajzel mi nedal tie lístky na to aby prepadli," odfrkla. Lístky jej dal jej bývalý, ktorý ju neskôr podviedol. Neunúvala sa vracaním VIP lístkov.

"Ja neviem čo ti mám na toto povedať, " priznala som.

"Len povedz, že tam pôjdeš - kvôli mne. Uvidíš bude sa ti tam páčiť," prosila.

"Fajn, " zavrčala som.

"Jupí, ďakujem zlatko. "

Rozprávali sme sa ešte niekoľko minút, potom zavesila. Super. Takže zajtra sa ide na koncert. Čo som komu urobila?

Štvrtok 16:21

Bolo takmer pol piatej. Koncert začínal o siedmej, ale neponáhľala som sa. Pomaly som sa postavila z postele a podišla ku skrini. Čo si oblečiem? Ako naschvál mi zazvonil mobil. Nikola. Dnes volala už aspoň milión krát. Otázky typu : Čo si oblečieš? Vieš texty pesničiek? Pamätáš si kto je kto? Ako sa nalíčiš? Nalíčiš sa vôbec? Vezmeš si aj kabelku alebo radšej nie? dnes už zazneli neskutočne veľa krát. Mám ju rada, ale niekedy to preháňa. Je to iba jeden poondiaty koncert, aj tak si ma nikto ani nevšimne. OMYL! Ten idiot (jej bývalý) mi zariadil rozhovor s chalanmi, takže o to viac som bola pod Nikoliným drobnohľadom. Už teraz ma bolela hlava a to mám absolvovať ďalší telefonát a po ňom ešte aj koncert. Nezdvihla som hneď, ale nechala som ju chvíľu počkať.

"Katarína Lindorová prečo mi sakra nezdvíhaš! " vrieskala tak hlasno ako jej to jej zachrípnutý hlas dovolil.

"Kľud, " odpovedala som a ona zavrčala.

"Už si oblečená? "

"No... "

"Tak ti radím pohnúť kostrou! " bola naštvaná. Čo už.

"Dobre, dobre... Čakaj idem sa prezliecť, " telefón som nechala na posteli a začala som sa obliekať. Včera mi Nikola volala a takmer hodinu a pol mi vymýšľala čo najzvodnejšie outfity. Samozrejme že som tvrdohlavá a ani za svet si neoblečiem tú minisukňu, tielko a desať centimetrové štekle tak ako odo mňa chcela. Nie. Pekne si oblečiem biele tričko, legíny a vezmem si oversized mikinu. K tomu malú kabelku okolo pleca a čierne tenisky.

"Oblečená? " počula som z telefónu.

"Áno, idem sa nalíčiť, " odpovedala som.

"Fajn, v tvojom vlastnom záujme dúfam, že si sa obliekla tak ako sme sa včera dohodli, " príliš to prežíva.

"Samozrejme. "

Sadla som si k toaletnému stolíku, na ktorom som už mala porozkladané veci, čo som potrebovala. Ako prvý som použila korektor, zapúdrovala to a na oči som dala vrstvu čiernej riasenky. Pery som pretrela balzamom a mala som hotovo.

For Your Eyes Only Where stories live. Discover now