Let her go

313 15 1
                                    

Ako dni plynuli, skracoval sa aj čas do konca prestávky v turné. Bola som späť na pokraji psychického zrútenia. Každý deň sa mi v hlave premietal deň, kedy som ho videla naposledy. Všetko čo povedal, všetky jeho pohľady, dotyk jeho horúcej pokožky.

Z myšlienok ma vyrušilo vibrovanie telefónu. Mama. Povzdychla som si a zdvihla som telefón.

"Prídeš a hotovo. Nemôžeš sa takto trápiť do nekonečna. A ešte k tomu má tvoja sestra narodeniny," mama bola po ťažkom dni v práci a evidentne sa jej už nedarilo zachovať pokoj.

"Ale..." ozvala som sa, ale prerušila ma.

"Žiadne ale, tvoja sestra ide mať narodeniny a ty odtiaľ potrebuješ vypadnúť ešte pred tým, ako pôjdeš na turné s tým..."

"Mama!" stopla som ju ešte pred tým ako by mohla niečo povedať, "Fajn prídem, ale nie na dlho, ako si povedala musím sa vrátiť na turné. "

"Dobre zlatko, tešíme sa. Ľúbim ťa."

"Aj ja teba mami."

"Kate?" zakričal Louis keď prišiel domov.

"Som hore."

"Niečo sa stalo..." premeral si ma pohľadom a zamračil sa.

"Volala mi mama," vzdychla som si. Podvihol obočie a sadol si ku mne na posteľ. Povedala som mu, že chce aby som prišla. Netvátil sa nadšene, ale súhlasil. Teda pod jednou podmienkou.

"Tri dni aj s cestou. Budeš mi volať aspoň dva krát za deň a budeš si dávať pozor," prevrátila som očami, ale súhlasila som.

Vedela som prečo to robí. S Louisom sme si v poslednom čase veľmi blízki. A preto sa bojí, že ma stratí. Bojí sa, že to raz nezvládnem a odídem. Že ho opustím. Úprimne, už som nad tým rozmýšľala. Raz som si už aj začala baliť kufor. Nemohla som. Nikdy som od svojich problémov neutekala. Nemohla som len tak odísť a hodiť za hlavu nie len vzťah, ale aj kamarátov. Štyroch najlepších kamarátov. A jedného... ani neviem čo pre mňa teraz Harry znamená. Neviem na čom som. Myslela som si, že je koniec. Lenže moja myseľ mi neustále podsúva jeho slová, keď vtedy v noci spal. Nechcem na to myslieť, ale musím.

~~~

"Kedy bude oslava?" opýtala som sa Nelky, keď mi sedela na kolenách.

"Zajtra," povedala a silnejšie sa ku mne pritisla.

"Je ti zima Nel?" opýtala som sa. Chvíľu rozmýšľala a potom s hlavou zaborenou v mojom svetri prikývla.

Chytila som ju na ruky a preniesla som ju do postele. Prikryla som ju dekou a ľahla som si vedľa nej. Pár sekúnd na to si k nám prisadla mama. Nel sa na ňu usmiala a naďalej sa hrala s mojimi vlasmi.

"Príde na oslavu aj Harry?" opýtala sa. Bolestne som zavrela oči.

"Nie zlatko on... má nejakú prácu," klamala som. Uverila mi a smutne prikývla. Cítila som na sebe mamin pohľad.

"Škoda," povedala smutne a zívla si. Začali sa jej zatvárať oči a po chvíli zaspala.

.

"Všetko najlepšie zlatko," objala som ju a podala som jej darček, ktorý som narýchlo kúpila v Londýne.

"Jeeeej," tešila sa keď otvorila darček odo mňa. Bola to bábika, o ktorej rozprávala už niekoľko týždňov. Bola som rada, že sa teší.

"Môžeme sa porozprávať?" opýtala sa ma mama večer, keď už Nela spala.

Podvihla som obočie a pomaly som prikývla.

"Prečo si mi nedvíhala telefón?"

"Nemala som na to silu mama, volala si s Louisom nie?"

For Your Eyes Only Место, где живут истории. Откройте их для себя