43. Dotknúť sa nebies

37 1 0
                                    

 Už len kúsok a naozaj sa to stane. Ešte pred rokom som ani v najtajnejších snoch nepomyslela na to že to takto dopadne. A ono sa to naozaj deje. Po tom všetkom si neviem predstaviť väčšie šťastie. 

     „Pripravená?" spýtal sa ma dojato tatino.
     „Ako nikdy v živote" odpovedala som mu s úsmevom. Nastavil mi pažu a vykročili sme spolu vpred aby ma odovzdal mužovi môjho života.

Keď som ju zbadal ako ku mne kráča nedokázal som udržať dojatie. Ona je to najkrajšie a najúžasnejšie čo má v živote stretlo. A o chvíľu mi preukáže tu najväčšiu česť a stane sa mojou manželkou.

 A o chvíľu mi preukáže tu najväčšiu česť a stane sa mojou manželkou

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

     „MILÍ SNÚBENCI, DRAHÍ RODIČIA, VÁŽENÍ SVADOBNÍ HOSTIA!

Dostalo sa mi naozaj mimoriadnej cti prihovoriť sa Vám pri tejto slávnostnej príležitosti, keď sme sa tu všetci zišli osláviť tento krásny okamih v živote dvoch mladých ľudí. Pred nami stoja snúbenci, ktorí si o niekoľko chvíľ vymenia svoje sľuby a povedia svoje áno. Tento pár mladých ľudí sa rozhodol vykročiť na spoločnú cestu životom. Cestu, ktorá bude krásna, ale nie bez tŕňov, kamenia, ale budú ju prekonávať vzájomne s pomocou jeden druhému.

Všetci Vám želáme vo Vašom začínajúcom spoločnom živote veľa krásnych chvíľ, životnú cestu bez hrboľov, čisté nebo nad vašou láskou, zdravé deti a život šťastný a dlhý."

Oddávajúci dal slovo Sebastiánovi. Sebastián mi pozrel hlboko do očí. Potom sa pozrel na ostatných.

     „Dovoľte mi aby som vám prezradil niečo o vzácnych ľuďoch. Tých najvzácnejšie. Oni existujú. Samozrejme, že existujú. Aj keď niekedy je ťažké ich nájsť. Ale naozaj verte mi oni existujú. Ten najvzácnejšie stojí práve predo mnou." pozrel mi znovu do očí.
     „Sofi ty si človek, ktorý má miluje bez podmienok. Podáš mi ruku bez toho, aby si čakala niečo na oplátku a podporuješ ma bez toho, aby si si žiadala vysvetlenie. Sprevádzaš ma v radosti aj bolesti, bez toho aby si čakala uznanie. Vždy rešpektuješ moje pocity. Si človek ktorý má neopustí, pretože Veríš všetkému čo vidíš v mojom vnútri, v mojom srdci a poznáš moju dušu. Si môj pevný mantinel o ktorý sa môžem s istotou oprieť. Si tak silná, že dokážeš ochrániť môj život natoľko, že sa rozhodol nezutekať. Dokážeš vo mne vyvolať nie len pocit ale aj presvedčenie, že nech sa stane čokoľvek dostanem sa z toho. Dnes, zajtra a vždy, budem vedieť, že som doma. Pretože ty si ten domov do ktorého sa vždy vrátim!
Sofi neviem si predstaviť život bez teba. Milujem ta. Nadovšetko." zakončil svoj krásny sľub Sebastián

Oddávajúci dal teraz slovo mne aby som povedala svoj sľub. Pozrela som mu do tých krásnych oči.

     „Keby sa ma niekto opýtal, čo na tebe vidím, nevedela by som kde začať..
Pravdepodobne by som začala tým, že poviem o sile tvojho pohľadu, pri ktorom sa mi vždy chveje srdce. Prešla by som dole k tvojho úsmevu, ktorý ako kúzlo dokáže vymazať všetku moju bolesť. Pokračovala by som k mäkkosť tvojej hrude, na ktorú si rada skláňam svoju hlavu, počúvam tvoje bijúce srdce a cítim tvoje paže, ktoré ma držia a objímajú. Mohla by som hovoriť o sile a zároveň jemnosti tvojich rúk, ktoré zvedavo blúdia po mojom tele pripravené odvrátiť všetko to zlé.
Sebastián zmysel života je dokonalosť, attingere caelum digito. S tebou sa ich dotýkam každý deň. Milujem ťa." neskutočne ho milujem.

Oddávajúci pokračoval vo svojej reči.

     ,,Sebastián Bale, beriete si tu prítomnú Sofiu Collins za svoju právoplatnú manželku a sľubujete, že ju budete milovať, chrániť a byť si verný v zdravý i chorobe, v bohatstve i chudobe, v zle i dobre, v láske i nenávisti?"

     ,,Áno" sľúbil Sebastián

     ,,Sofia Collins beriete si tu prítomného Sebastiána Balea za svojho právoplatného manžela a sľubujete, že ho budete milovať, chrániť a byť si verný v zdravý i chorobe, v bohatstve i chudobe, v zle i dobre, v láske i nenávisti?"

     ,,Áno" sľúbila som

     ,,Týmto vás vyhlasujem za právoplatných manželov. Môžete pobozkať nevestu."

Nezaváhali sme ani sekundu a naše sľuby spečatil nádherným bozkom už ako manžel a manželka.

Dotknúť sa nebiesWhere stories live. Discover now