~Hoofdstuk 21~

283 11 7
                                    

~Emily P.O.V~

Toen Brooklyn zei dat ze mee wilde doen met het potje voetbal had ik haar raar aan gekeken, net zoals alle andere jongens. Ik liep gewoon naar de kant en ben toe gaan kijken. Brooklyn was goed ik moet het toegeven, ze had al twee punten gemaakt terwijl dat niet één meisje je kon, tegen al die jongens. Maar toen ze na een kwartier weer aan de bal kwam ging het fout. Ik zag Victor al aan komen rennen, met een grijns die niet veel goeds betekende en ik had gelijk. Net toen Brooklyn uit wilde halen, haalde Victor Brooklyn onderuit door tegen haar enkel aan te trappen. Brooklyn viel op de grond en ik sprong gelijk op, dit is slecht, heel slecht. John floot en riep naar Victor dat het een overtreding was, daarna rende John naar Brooklyn, die nog steeds op de grond lag van de pijn. Ik zag Victor weglopen alsof er niks aan de hand was. Oh nee, hij kan niet zomaar weglopen, die vieze, vuile klootzak.

Ik ren naar Victor toe en ga voor hem staan zodat hij niet verder kan lopen. 'Je hebt net mijn beste vriendin onderuitgehaald en jij loopt gewoon weg? Jij vuile klootzak! Ga nu meteen terug naar Brooklyn en zeg sorry!' zeg ik boos. 'Nee, zij heeft mijn potje voetbal verpest en dit is haar verdiende loon!' antwoordt Victor rustig en ik geef hem een klap in zijn gezicht. 'Je kan het gewoon niet hebben dat er iemand beter is! Dat snap ik, echt waar, maar je hebt Brooklyn pijn gedaan en je kan niet verwachten dat ik dan niet iets terug ga doen! Dus ga nu naar Brooklyn en zeg sorry!' schreeuw ik in zijn gezicht en hij is helemaal in shock, dat zal hem leren. Dan kijk ik naar Brooklyn en zie dat ze probeert op te staan met behulp van John. Ik ren naar ze toe om ze te helpen, maar op het moment dat ik aankom zakt Brooklyn in en ligt ze binnen de kortste keren op de grond. 'Wat gebeurd er?' vraag ik aan John. 'Ze is flauwgevallen.' Antwoord John en daarna schreeuwt hij naar de waterjongen van het rugby team dat hij water moet komen brengen. De water jongen is er snel en geeft John wat water, John draait de dop van de fles af en gooit de inhoud over Brooklyn, die meteen weer wakker schrikt. 'Je moet naar het ziekenhuis Brooklyn,' zegt John, 'Je enkel ziet er niet goed uit.' Brooklyn wordt wit bij het horen van het ziekenhuis, maar dat ziet John blijkbaar niet. 'Jij bent haar vriendin toch, Emily?' 'Ja, dat ben ik.' Zeg ik. 'Kan jij één van je vrienden uit de les halen om mee te gaan naar het ziekenhuis, je hebt sowieso twee mensen nodig om haar te kunnen vervoeren.' 'Ja! Ik ga nu Aiden halen, en Mike, ik kan Brooklyn niet optillen dus ik heb twee jongens nodig!' 'Ja is goed haal ze nu maar. En kom daarna meteen terug!' schreeuwt John, maar ik ren al weg.

Als ik hijgend in de klas kom van Mike, Aiden en Susan, ze zitten bij elkaar in de klas, kijkt iedereen mijn kant op. 'En mvr. Lewis, wat is er zo belangrijk om deze toets te onderbreken?' Vraagt mvr. Henderson. 'Oh eh sorry, ik kom net van gym en Brooklyn Rose is getackeld door Victor, ze is flauwgevallen en haar enkel ziet er niet goed uit. Ze kan niet goed lopen en nu heb ik twee jongens nodig die haar op kunnen tillen naar mijn auto en dan mee naar het ziekenhuis kunnen gaan.' 'En waarom vraag je dan niemand uit je eigen klas.' 'Omdat ze daar niemand kent en mijn vrienden zijn haar vrienden. Dus ik wil Mike Wilson en Aiden Cooper meenemen om Brooklyn mee te nemen naar het ziekenhuis.' Ik kijk mvr. Henderson aan en ze knikt, Aiden en Mike staan op en lopen naar me toe. 'Wacht ik wil ook mee! Brooklyn is ook mijn vriendin!' zegt Susan. 'Ga dan maar! En nu snel uit mijn lokaal, want dan kunnen de andere door met de toets.' 'Okay, doeiiii.' Zeg ik en we lopen met z'n vieren het lokaal uit. 'Ahh dankjewel Emily, ik had niet geleerd voor die toets. Dus waar wacht Brooklyn op ons, want dit was gewoon jullie plan, om ons te redden.' Zegt Aiden. 'Aiden dit is geen grap, Brooklyn ligt op het voetbal veld met een pijnlijke enkel en jullie moeten haar helpen!' zeg ik boos. 'Wat een klootzak die Victor!' zegt Mike boos, 'Als hij ooit nog iets aan onze vriendin doet gaat hij dood!' 'Oh ik heb hem al een klap in z'n gezicht gegeven toen hij wegliep van Brooklyn, maar nu opschieten! We moeten met spoed naar het ziekenhuis!' zeg ik en we rennen door de gangen, richting de sportvelden. Als we buiten zijn rennen we snel naar het veld en we zien Brooklyn rechtop zitten, met een ice-pack op haar enkel. 'Heey jongens,' lacht Brooklyn schaapachtig, 'we hoeven echt niet naar het ziekenhuis hoor, het gaat alweer beter. Maar bedankt voor het hierheen komen.' 'Laat je enkel is zien Brooklyn,' zegt Mike en Brooklyn laat haar enkel zien, 'Oh wow, die is hartstikke dik en bont en blauw, jij moet echt wel naar het ziekenhuis!' Brooklyn wordt weer wit en nu ben ik niet de enige die het ziet. 'Brooklyn je wordt helemaal wit, wat is er?' vraagt Susan. 'Uhm niks hoor, helemaal niks, til me maar op en breng me gewoon naar die auto.' Zegt Brooklyn twijfelachtig. De jongens tillen Brooklyn op en we lopen naar de auto.

~Brooklyn P.O.V~

Mijn enkel doet pijn, maar ik laat het niet zien. Mike en Aiden tillen me op en brengen me naar de auto. Als ik eenmaal zit, stappen Susan en Emily voorin en Aiden en Mike bij mij achterin. 'Leg je been maar bij ons op schoot, dat ligt wat beter.' Zegt Mike en dat doe ik ook. 'Dankjewel.' Zeg ik.

Na een halfuur rijden zijn we eindelijk bij het ziekenhuis, we parkeren de auto en lopen naar binnen. Of nou ja lopen, Susan, Emily, Aiden en Mike lopen naar binnen en ik blijf in de auto zitten totdat iemand doorheeft dat ik hier nog zit. Zo te zien heeft Mike het als eerste door en hij tikt Aiden aan en snel rennen ze naar de auto om mij er uit te halen. 'Sorry' lachen de jongens schaapachtig. 'Maakt niet uit.' Zeg ik. De jongens tillen me uit de auto en we lopen naar binnen. Als we binnen zijn kijken we of we rolstoelen zien, maar ze zijn allemaal op. De jongens zuchten. 'Nu moeten we je de hele tijd tillen.' Zegt Aiden. 'Nou zo zwaar ben ik niet!' zeg ik verontwaardig en ik sla hem tegen zijn hoofd. De jongens lachen en we gaan bij de balie staan. 'Hallo, ik ben met gym, voetbal, onderuit gehaald en nu willen we kijken of er iets mee aan de hand is.' 'Oké, wat is je naam lieverd?' 'Brooklyn Rose.' 'Oké, neem maar plaats, er komt zo een dokter.' 'Dank u wel, ehm, heeft u misschien een rolstoel, ze zijn allemaal op, en ik wil deze lieftallige jongens hun schouders besparen?' De vrouw lacht en loopt naar achter, even later komt ze weer terug met een rolstoel. 'Alsjeblieft lieverd, ik hoop dat het niet gebroken is.' Zegt de vrouw en ze gaat weer zitten achter de balie. We zeggen gedag en nemen dan plaats in die wachtkamer.

'Hoelang zitten we hier al?' vraag ik voor de zoveelste keer. 'even lang als tien seconden geleden Brooklyn, een half uur.' Antwoord Mike. Ik zucht, maar op dat moment hoor ik een deur opengaan.

'Brooklyn Rose?' zegt de dokter.

M'n vrienden wensen me succes en dan rijd ik naar de dokter.

Daar gaan we dan...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[A/N] heyy,

de foto hier boven is van Brooklyn Rose en Aiden Cooper, als Nina Dobrev en Dylan O'Brien

Dat was het

Comment~Vote~Follow

xx

Lucky me...Donde viven las historias. Descúbrelo ahora