~Hoofdstuk 6~

179 13 3
                                    

‘En hoe vind je dit?’ vraagt Isa. Het is zondag en we zijn kleding aan het kopen, in het grote warenhuis van Chicago, voor het kamp. ‘Neh, dat is te jongensachtig’ zeg ik en meteen hangt Isa de broek weer in het rek. ‘Als jij het zegt’ zegt Isa en ze duikt weer tussen de rekken.

Ik kan niks kopen, omdat mijn moeder het nodig vond om mijn spaarpot te plunderen voor nieuw gok geld. Ik heb wel een bankpas, maar ik ben zo slim geweest om die in de zomer in mijn vader zijn portemonnee te doen. Hij had hem terug gestuurd met de post, maar hij ging stuk. Ik heb een nieuwe besteld, maar die komt morgen pas aan. Voor het eerst laat mijn geluk me in de steek.

‘En hoe vind je dit?’ vraagt Isa, ze houdt een zwart shirt omhoog met lange mouwen, op het shirt staat in het wit: Nirvana en daaronder zie je de smiley. ‘Die moet je nemen, hij is goed tegen de muggen en hij is leuk!’ schreeuw ik en meteen krijg ik geïrriteerde blikken op me. ‘Heb ik iets van jullie aan!? Ga verder met winkelen!’ schreeuw ik, de mensen kijken geschrokken weg en gaan verder met waar ze mee bezig waren.

Aan de achterkant van de winkel zie ik een lege plek. Ik loop erheen om te gaan zitten, maar als ik er ben zie ik allemaal envelop met touwtjes aan het plafond hangen. Een verkoopster loopt naar met toe en zegt dat ik een envelop uit mag kiezen, er moet in een van de enveloppen een goud kaartje zitten. Als je de goede envelop hebt, mag je een uur lang gratis winkelen in het hele warenhuis. Er loopt dan een bewaker mee en die houdt de tijd bij, alles wat je dan in je kar hebt, mag je gratis meenemen naar huis.

‘Wacht heel even, dan roep ik even m’n vriendin’ zeg ik en meteen daarna schreeuw ik Isa’s naam door de winkel. Nog geen halve minuut later staat ze naast me. Nadat ik alles heb uitgelegd, gaan we kiezen. We hebben afgesproken dat we allebei een envelop nemen, als er in één van de twee de gouden kaart zit delen we het met z’n tweeën. Dan hebben we allebei alles gratis. We pakken allebei een envelop. Eerst maakt Isa hem open, er zit een wit kaartje in met de tekst ‘Helaas’ er op. Dan maak ik de mijne open…

Er komt een gouden kaart uit, met daarop de tekst ‘Gefeliciteerd!’

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

[A/N] Okay, ik verveel me heel erg, dus hier nog een hoofdstukje.

 

Ik denk dat er deze week wel veel hoofdstukjes komen. Met nadruk op jes. Door mijn gebroken arm kan ik dus niet veel doen en verveel ik me. Dus dan ga ik maar schrijven…

 

Doeiii

Lucky me...Where stories live. Discover now