Hoofdstuk 7

59 1 1
                                    

*Lily POV*

Vandaag is het mijn favoriete dag van de week, namelijk: vrijdag! Maar een paar uurtjes naar school en dan is het eindelijk weekend. Ik begin aan mijn ochtend routine en ga vervolgens naar school waar Celena al op mij staat te wachten.

'Hey meid! Hoe was het met Theo?' begint Celena gelijk. 'Sorry dat ik je uit je droom moet halen, maar er is niks gebeurd. Ook al had ik dat gisteren al gezegd.' Zucht ik. 'Ik ben hardleers dat weet je.' Lacht Celena terwijl ze met haar haar gooit. Ik rol mijn ogen en loop met haar mee naar binnen richting onze kluisjes.

'Nederlands, Economie, pauze en dan 2 uur gym. Vrijdag is nog niet zo'n slechte dag vind je niet?' begint Celena terwijl we onze boeken pakken. 'Pauze is wel mijn favoriete vak van de dag.' Antwoord ik waardoor Celena moet lachen. De bel gaat dus we lopen naar ons lokaal en gaan naast elkaar zitten.

De les is nog geen half uur bezig en Celena ligt al te kwijlen op haar boek. Ik geef haar een stomp in haar zij waardoor ze wakker schrikt. Lachend wijs ik naar de natte kwijl vlek in haar boek waardoor ze mij een mep geeft. 'Auw! Rotkind.'

'Mevrouw Hale! Wil je ons het grote plezier doen en deze zin die op het bord staat ontleden?' vraagt de docent. Celena lacht uit wraak, maar dan zegt de docent dat zij de volgende zin moet doen waardoor haar lach in een klap weg is.

Wanneer we de les uit lopen beginnen we allebei te lachen om onze actie. De docenten op deze school vinden ons echt vervelend en wij genieten daar volop van. Het volgende slachtoffer is economie.

Na een saai uur met leerstof waar we niks van snappen is het eindelijk tijd voor mijn grootste hobby: eten! Celena en ik lopen naar de kantine waar we Scott, Stiles en Theo al zien zitten. We besluiten om bij ze te gaan zitten. Ik ga vast zitten en Celena haalt eten voor ons beide deze keer. 'Lily, hoe ben je thuis gekomen gisteren? Ik had gezegd dat ik jou naar huis zou brengen.' Vraagt Scott. 'Oh ja, Theo heeft mij thuisgebracht.' Antwoord ik en zie dat Theo mij een glimlach geeft. Vooral niet gaan blozen nu Lily... Scott knikt en kijkt dan op naar iemand achter mij. Ik draai me om en zie Celena aanlopen met wederom een vol dienblad met eten. Ik begin te lachen en Scott geeft zichzelf een facepalm. 'Wat? Deze keer is het voor 2 personen hoor...' moppert ze terwijl ze naast mij komt zitten.

'Hey guys!' hoor ik een bekende stem zeggen. 'Hey Lydia.' Antwoord iedereen in koor. 'Ik geef deze zaterdag een back to school feest en jullie zijn allemaal uitgenodigt!' zegt ze blij. Celena en ik klappen gelijk blij in onze handen terwijl we lichtjes gillen van blijdschap. 'Waar geef je het feest? Bij jou thuis of in je "vakantie huis"?' vraagt Stiles die dromerig naar Lydia kijkt. Ik kijk naar Celena en zie dat de blijdschap van een moment geleden weer is verdwenen. 'Het feest is gewoon bij mij thuis.' Antwoord Lydia. Iedereen knikt en Lydia loopt tevreden weg.

'Lily je weet wat dit betekend toch?' vraagt Celena aan mij. Verbaasd kijkt ik Celena aan. 'Uhm, eigenlijk heb ik geen idee...' Ze begint met haar wenkbrauwen te wiebelen wat niks goeds betekend. 'Oh nee, de wenkbrauwen. Help.' De jongens beginnen te lachen. 'Wij. Gaan...' begint ze. 'Mens zeg het gewoon!' roep ik. 'Shoppen!' roept Celena door de kantine. 'Oh god, please no! Ik haat shoppen. En al helemaal met jou, want jij moet naar alle winkels en wil echt alles zien.' Zeg ik terwijl ik mijn gezicht in mijn handen leg. 'Ja hallo, ik moet toch zeker weten dat ik niks leuks heb gemist?' Gelukkig gaat de bel. Tijd voor gym.

De jongens hebben Lacrosse training op het moment dat wij gym hebben. 'Ik wil niet verplicht actief doen...' mopper ik terwijl we een rondje om het veld moeten rennen. 'Don't be such a sourwolf.' Antwoord Celena. 'Quote jij nou net Stiles?' ik kijk haar verbaasd aan terwijl Celena haar schouders op haalt. Alsof het rennen nog niet genoeg was moesten we daarna nog een aantal fitness oefeningen doen. Celena heeft mij echt omhoog moeten trekken aangezien ik het uithoudingsvermogen heb van een vaatdoek.

'Ik kan niet meer, ik ben dood.' Zeg ik terwijl ik op de grond lig. 'Sta op, Theo kijkt naar je.' Gelijk schiet ik op en kijk om me heen. Celena begint ineens kei hard te lachen, maar ik kijk nog steeds in paniek om me heen. Het duurt even voordat ik door heb dat ze een grapje maakt. Boos sta ik op en ren ik naar Celena die ik paniek wegrent. Ik spring in haar rug waardoor we op de grond vallen. 'Jij hebt dus echt wel een crush op Theo.' Lacht Celena. 'Niet.' Zeg ik. 'Wel.' 'Niet.' 'Wel.' 'Niet.' 'Wel.' 'Celena!' 'Oke, oke ik stop al.' We staan op en nu kijken Scott, Stiles en Theo daadwerkelijk onze kant op. 'Kijk nou wat je doet. Nu denken ze weer dat we ruzie hebben.' Plaagt Celena. 'Nee hoor. Ze kennen ons inmiddels wel.' Zeg ik terwijl ik naar ze zwaai en overdreven hard "joehoe" roep waardoor ze gelijk lachend omdraaien. 'Jij bent echt apart.' Zegt Celena. 'Spreek voor jezelf vreetzak.'

Nadat we eindelijk klaar zijn met de marteling wat ze "gym" noemen gaan Celena en ik naar de stad om te shoppen. We dumpen onze boeken in onze kluisjes, want huiswerk doen we niet in het weekend. Hierna lopen we naar buiten richting de motor van Celena. 'Oh nee, ik ga niet weer achterop bij jou. Na ah.' Zeg ik terwijl ik stop met lopen. 'Wil je lopend naar de stad dan?' vraagt Celena. Ik sla mijn armen over elkaar en zeg; 'Nee...' 'Dan moet je niet zo zeuren en spring achterop.' Ik zucht diep en ga dan toch maar achterop zitten.

Na een kwartier zijn we er eindelijk. Ik stap van Celena haar motor af en doe een happy dance, omdat ik nog leef. 'Je bent echt een aansteller.' Zegt Celena lachend. 'En jij bent verliefd op Stiles.' Zeg ik nog steeds dansend. Celena zucht sip. 'Wat maakt het uit. Je hebt gezien hoe hij naar Lydia keek. Zo zou hij nooit naar mij kijken.' Gelijk stop ik met mijn happy dance en kijk haar aan. 'Lydia is zijn jeugdliefde daar groeit hij wel overheen. Koop gewoon een killer jurkje voor het feest en laat hem zien wat je in huis hebt.' Troost ik haar. Ze knikt en zegt; 'Je hebt gelijk. En anders kom ik vast wel iemand anders tegen, toch?' 'Wie weet.' Zeg ik en we lopen naar het overdekte winkelcentrum.

'Celena kunnen we alsjeblieft wat gaan eten? Ik kan niet meer.' Ik ben al een uur aan het zeuren. We zijn al 2 uur aan het shoppen en ik heb nog niet eens geluncht. 'Nee, ik moet eerst een jurk vinden!' roept Celena. Ik ben er klaar mee. Ik sta op van een stoel die ik had gevonden en trek Celena aan haar polsen mee naar buiten. 'Je kan geen jurk vinden als je dood op de grond ligt.' Zeg ik haar chagrijnig. 'Oke, oke. Snel dan.'

We lopen naar een friettent waar ik een friet speciaal en een kaassoufflé bestel. Ik krijg nou eenmaal honger van winkelen. Celena is weer lekker origineel en besteld precies hetzelfde. Ze geeft het natuurlijk nooit toe, maar Celena had ook wel honger. Hoe ik dat weet? Door het tempo waarop ze at. 'Je had honger. Geef toe.' Zeg ik lachend. 'Nee, hoezo?' vraagt ze onschuldig. 'Je hebt curry tot aan je oren en mayonaise op je neus.' Snel veegt ze het af met een servetje en gaat vrolijk verder met ontkennen.

Helaas moet ik nu weer mee gaan winkelen. Ik heb allang een jurkje gevonden, maar Celena is de kritische van ons 2.

Na nog 2 zware uren heeft ze eindelijk iets gevonden waar ze tevreden over is. 'Nu nog matchende schoenen...' mompelt ze. Ik kijk haar geschrokken aan en ze begint te lachen. 'Grapje!' ik rol met mijn ogen. We lopen richting de uitgang en bij het zien van haar motor zucht ik weer. 'Breng je mij levend thuis? Anders wordt Derek boos.' Ze mompelt weer iets wat lijkt op "ja, ja" en begint te rijden.

'Kom je morgen middag naar mij? Dan maken we ons samen klaar.' Stelt Celena voor wanneer we voor mijn huis staan. 'Is goed. Tot morgen!' Celena rijdt weg en ik ga naar binnen. Ik loop richting mijn kamer om mijn gekochte spullen daar te dumpen. In mijn ooghoek zie ik dat Derek iets wil gaan zeggen, maar ik ben hem voor. 'In de stad met Celena, shoppen, Lydia geeft morgen een feest, ja ik regel dat iemand mij thuis brengt of ik blijf bij Celena slapen.' Zeg ik terwijl ik door blijf lopen naar mijn kamer. Daar plof ik zoals altijd neer op mijn bed. Ik besluit om even een power nap te doen. Deze wordt helaas onderbroken door Peter die in mijn deur opening staat. 'Nee, ik wil geen lasagne. Ga weg.' Mopper ik. Hij haalt zijn schouders op en loopt weer weg. Derek en Peter ontwijken is echt mijn beroep geworden...

Derek Hale's Little SisterWhere stories live. Discover now