Hoofdstuk 4

60 2 1
                                    

*Lily POV*

Het is midden in de nacht, althans dat denk ik, wanneer ik beneden een hard geluid hoor. Ik loop met mijn klauwen uit naar beneden. Wanneer ik de woonkamer binnen kom zie ik niemand, maar dan klinkt er gevloek van uit de keuken. Langzaam loop ik naar de keuken. Ik spring de hoek om de keuken in en de persoon in de keuken begint de gillen. 'Lily! Wat doe jij nou!' Mijn mond valt open van verbazing wanneer ik zie wie er in mijn keuken staat. 'Wat doe ik? Wat doe jij! Peter...' zeg ik sassy terwijl ik mijn armen over elkaar heen sla en een wenkbrauw optrek. 'Ik maak lasagne!' zegt hij trots met zijn ovenhandschoenen aan. Ik schud mijn hoofd en rol met mijn ogen. 'Ik heb geen zin om te vragen wat je hier doet en hoe jij überhaupt binnen bent gekomen, want daar ben ik te moe voor. Ik ga slapen. Zorg dat het huis niet afbrand.' Zeg ik terwijl ik me omdraai. 'Doe jij die klauwen weg je lijkt wel hondsdol!' roept Peter mij nog na.

Zuchtend loop ik de trap op en plof ik weer op mijn bed. Die irritante oom van mij kan er ook nog wel bij... Ik draai me om en probeer mijn slaap weer te hervatten. Niet veel later wordt ik wakker gemaakt. 'Lily?' hoor ik een stem. 'Wat nou weer?' mompel ik terwijl ik me omdraai om te zien wie er in mijn kamer staat. 'Kom, de lasagne is klaar.' Zegt dus Peter. 'Peter ga weg het is midden in de nacht.' Zucht ik. 'Nee, het is half 7 in de ochtend dus je eet het maar als ontbijt.' Tot zover dus mijn nachtrust... 'Oke, jij je zin. Ik kom er aan.' Ik rol mijn bed uit en kleed me aan nadat ik mezelf even heb opgefrist met koud water.

Ik slof de keuken in en ga aan de keukentafel zitten. Ik haat ochtenden... Peter geeft mij een bord met lasagne. Ik moet toegeven dat het er niet verkeerd uit ziet. Rustig begin ik met eten totdat ik mijn vork laat vallen, omdat schrik van een harde stem. 'Wat doet hij hier!' Oh oh... Derek. Verbaasd draai ik me om. 'Wow! Heb jij de hele nacht geslapen?' vraag ik, maar Derek negeert mij en loopt in een streep door naar Peter. Dit wordt leuk. Ik ga weer goed zitten en eet weer verder terwijl ik geamuseerd naar Derek en Peter kijk die verbaal ruzie maken. Even Celena een berichtje sturen...


Lily
Waarom is mijn leven zo dramatisch?

Celena
Wat is er nou weer gebeurd?

Lily
Satan in een V-Neck has arrived. Again.

Celena
Wat! Is Peter terug?

Lily
Yupp. Kill me now...

Celena
Hmm... Neh. Waarom is hij terug?

Lily
Geen idee niet kunnen vragen.

Celena
Hoezo niet?

Lily
Lasagne.

Celena
?

Lily
Leg het op school wel uit. Tot straks! X

Celena
You better... Tot zooooo x


'Ik vind het heel gezellig en zo hoor, maar ik moet naar school...' zeg ik wanneer mijn lasagne op is, maar ik krijg geen reactie. 'Ik ga dus te voet vandaag?' vraag ik aangezien Derek mij gisteren per se moest brengen. Nog steeds geen reactie. 'Oke top, dan is dat geregeld.' Zeg ik voordat ik van tafel ga. Ik pak mijn school spullen en deze keer neem ik wel mijn geld mee... 'Bye bye!' roep ik voordat ik de deur achter mij dicht doe en die twee ruziënd achter laat. Ik haal een diepe zucht en begin aan mijn wandeling naar school. Ik heb nu al hoofdpijn...

Nog geen 10 minuten later kom ik aan bij school. Celena staat mij al op te wachten en begint te zwaaien als ze mij ziet. 'Mocht je deze keer zelf naar school?' lacht Celena. 'Hou op hoor... Derek en Peter waren zo aan het ruziën dat ze mijn bestaan waren vergeten. Niet dat ik daar bezwaar tegen heb.' Leg ik uit. 'Maar wat heeft dat te maken met lasagne?' vraagt Celena. 'Nou, ik werd vannacht wakker van een hard geluid en toen trof ik Peter aan in de keuken. Hij was dus lasagne aan het maken...' Celena kijkt mij met een opgetrokken wenkbrauw aan en zegt niks. Ze moet het even verwerken. 'Zoals ik al zei, waarom is mijn leven zo dramatisch.' Eindig ik mijn verhaal. 'Uhm ja, geen idee. Maar niemand snapt wat Peter doet met zijn leven. Dus probeer het niet te begrijpen...' zegt Celena. 'Dat is het beste advies wat je mij ooit hebt gegeven!' roep ik blij terwijl ik Celena door elkaar schud.

Na weer een vermoeiende schooldag ga ik weer mee naar het huis van Scott en Celena. Deze keer zit ik bij Scott achter op, omdat Celena echt een wegpiraat is. Wanneer we bij hun huis aankomen stuur ik Derek even een berichtje voordat hij straks weer op tafel staat als ik thuis kom. Deze keer zeg ik ook gelijk dat ik bij Scott en Celena blijf eten en waarschijnlijk laat thuis kom, maar dat Scott mij thuis brengt. Zijn we gelijk van dat gezeur af...

'Kom Lily dan gaan we gelijk even ons wiskunde huiswerk maken.' Zegt Celena. 'Maar ik heb dorst en ik snap niks van wiskunde...' mompel ik. 'Celena, sinds wanneer ben jij zo'n die-hard student? Geef dat kind wat te drinken.' Lacht Scott. Grommend loopt Celena de keuken in en gooit ze een blikje RedBull naar mij. Ik glimlach tevreden en volg Celena de trap op.

'Ga mij niet vertellen dat jij dit snapt.' Zeg ik tegen Celena die rustig aan het krabbelen is in haar wiskunde schrift terwijl ik al 10 minuten naar de opdracht staar. 'Nee, ik doe ook maar wat. Ik heb 6 verschillende formules geprobeerd en het komt nog niet uit...' zegt ze terwijl ze gefrustreerd haar schrift weggooit. 'Uhm... Celena?' begin ik. 'Wat?!' roept ze. 'Je hebt je schrift uit het raam gegooid...' ze kijkt mij even geschrokken aan, maar dan gaat al snel haar slaapkamer deur open. 'Als je mij niet mag moet je het gewoon zeggen hoor...' zegt Stiles die lachend in de deur opening staat met Celena haar schrift in zijn hand.

Celena haar wangen kleuren rood. Zie ik dat nou goed? 'Uh nee ik hou... er van dat jij en Scott zo'n goede vriendschap hebben!' ratelt Celena. Ik kijk haar met mijn "meen je dit serieus" blik aan, maar dat heeft ze nog niet door. 'Nou, oke dat is fijn. Maar moet ik vanaf nu met een helm hier naar toe komen in verband met gevaar voor vliegende objecten?' zegt Stiles. 'N-nee hoor...' mompelt Celena. Stiles lacht en gooit Celena haar schrift op bed waarna hij de deur dicht doet.

'Oke wat was dat?' vraag ik aan Celena. 'Wat was wat?' vraagt ze onschuldig terwijl ze haar schrift open doet. 'Jij werd rood maat!' lach ik haar uit. 'Jij mag niks zeggen met je Theo!' gelijk vlieg ik met mijn hand naar haar mond waardoor we beide op de grond vallen. 'Niet zo hard mafkees! Scott en Stiles zitten hiernaast. En ik vind Theo helemaal niet leuk.' Zeg ik tegen haar. 'Oh alsjeblieft je kan niet eens praten als je hem ziet.' Lacht Celena. 'Dat is niet waar ik heb gisteren met hem gepraat toen ik naar huis ging!' Celena gaat gelijk recht op zitten, want we lagen nog steeds op de grond. 'Wacht, wat! Hoezo wist ik dit niet? Wat zei hij? Waar ging het over?' ratelt Celena. 'Niks bijzonders... Het ging over het verleden van hem met Scott en Stiles.' Celena kijkt me bedenkelijk aan. 'Hmm, oke. Ik ben in ieder geval trots op je!' zegt ze overdreven. Ik rol met mijn ogen en we beginnen weer aan ons huiswerk.

Derek Hale's Little SisterWhere stories live. Discover now