Hoofdstuk 2

79 1 2
                                    


*Lily POV*

Ik kon mijn oren niet geloven en was even helemaal in shock. Langzaam draai ik me om en ja hoor, daar stond hij. Met zijn veel te blauwe ogen. 'Hier, ik heb een tosti voor je gehaald.' Zegt hij terwijl hij mij de tosti geeft. Nog steeds in shock kijk ik naar hem en pak ik de tosti van hem aan. Ik probeer iets te zeggen wat lijkt op "dankjewel" maar het geluid wat uit mijn mond komt lijkt er niet eens op. 'Ze zegt dankjewel.' Gelukkig heb ik Celena die mij goed genoeg kent om het te vertalen.

'Theo? Wat doe jij hier?' vraagt Scott. Blauw oog heet dus Theo... 'Hoi Scott. Ik ben overgeplaatst naar deze school. Leuk om je weer te zien. Lang geleden.' Antwoord Theo. Verbaasd kijken Celena en ik elkaar aan. Scott heeft dit door en zegt, 'Theo zat bij mij en Stiles op de kleuterschool.' Celena en ik knikken.

'Oh dus dit is jouw zusje? En waar is Stiles eigenlijk? Vraagt Theo aan Scott. 'Ja, dit is mijn zusje Celena en dat is haar beste vriendin Lily. Zij is het zusje van Derek Hale. En Stiles is... Stiles dingen aan het doen.' Zegt Scott. Ik sla gelijk mijn hand in mijn gezicht. Wat heeft iedereen vandaag met het verpesten van mijn sociale leven door te zeggen dat ik een Hale ben?

'Het zusje van Derek Hale?' Theo kijkt mij vragend aan. 'Yup.' Antwoord ik met een poppende "p". Theo kijkt mij nog steeds aan in de hoop dat ik meer ga vertellen. 'Oh dat was het. Zo bijzonder is het niet hoor.' Zeg ik lichtjes geïrriteerd waardoor Celena moet lachen.

Het verschrikkelijke geluid van de bel gaat weer en iedereen staat gelijk op.

'Nou, het was erg gezellig en zo maar ik moet naar de les. Doei!' zeg ik terwijl ik letterlijk weg ren van deze verschrikkelijk ongemakkelijke situatie. 'Hey, wacht op mij!' roept Celena.

Wanneer ik bijna bij het lokaal aan kom stop ik met rennen. Niet veel later komt Celena aangesjokt. 'Was dat rennen nou echt nodig?' moppert ze. 'Ja! Dat was heel erg nodig Celena. Had je niet door hoe ongemakkelijk dat gesprek was?' Ze kijkt mij bedenkelijk aan en reageert dan: 'Niet echt nee... Ik was zeg maar een soort van bezig met het eten van mijn voedsel.' Ik draai me zuchtend om, maar op dat moment krijgt Celene een van haar realisatie momentjes. 'Oh mijn god, Lily!' roept ze. 'Wat nou weer?' antwoord ik. 'Je hebt die tosti niet opgegeten!' Is dit nou mijn beste vriendin? Ik duw mijn hand tegen haar voorhoofd. 'Zitten je hersenen nu weer op de goede plek?' vraag ik.

'Nooit. Maar Lily... Waarom schaam je je zo voor het zijn van een Hale?' vraagt Celena ineens weer serieus. Het tosti probleem is ze dus al weer vergeten. 'Je weet toch dat iedereen denkt dat Derek een of andere crimineel is? Mensen denken gelijk dat we een of andere probleem familie zijn of zo. Jij weet net zo goed als ik dat dit niet zo is.' Celena knikt begrijpend en zegt dan: 'Maar je familie is wel een beetje raar...'

'Want jouw familie is wel normaal?' vraag ik Celena. Ze denkt even na en lacht dan. 'Nee, niet echt nee.'

Een paar uur later is deze lange, lange, lange schooldag dan eindelijk voorbij. Celena en ik lopen naar onze kluisjes om boeken te pakken voor de vakken waar we huiswerk van hebben. 'Hoe kunnen docenten op dag 1 zoveel huiswerk opgeven? Dat is toch niet ethisch verantwoord?' moppert ze terwijl ze met haar boeken gooit. 'De boeken kunnen daar niks aan doen he meid.' Zeg ik lachend. Ze zucht gefrustreerd. 'We kunnen samen huiswerk maken als je je dan beter voelt...' stel ik voor. 'Graag! Je kan wel achterop mijn motor.' Antwoord Celena.

Binnen een paar minuten staan we voor het huis van Scott en Celena. 'Jij bent echt een gevaar op de weg!' roep ik naar Celena wanneer ik van haar motor spring. 'Ach stel je niet zo aan! Die oma had helemaal geen voorrang!' roept ze terug. 'Dan hoef je toch niet last minute te besluiten om haar niet aan te rijden?!'

'Wie heeft ze aangereden?' hoor ik ineens van een afstand. 'Niemand is aangereden mam.' Zucht Celena terwijl ze naar binnen loopt. 'Nou...' zeg ik zacht. 'Lily niet stoken!' roept Celena vanaf de trap. Onschuldig gooi ik mijn armen omhoog en loop achter Celena aan de trap op.

Ik plof neer op Celena haar bed en zucht. 'Zullen we beginnen met economie?' vraagt Celena. 'Jij bent enthousiast.' Zeg ik. 'Ja, hoe sneller we hieraan beginnen hoe eerder we klaar zijn.' Antwoord ze geïrriteerd. 'Jeetje, take it easy satan.' Ik pak mijn spullen en ga recht op bed zitten. Celena komt er ook bij met haar spullen.

Na een half uur komen Scott en Stiles de kamer binnen vallen. Scott springt bij ons op bed en Stiles gaat zuchtend op Celena haar bureau stoel zitten. Celena en ik kijken elkaar aan. 'Wat heb je nodig?' zucht Celena. 'Niks! Ik wil gewoon weten hoe het met mijn lieve kleine zusje en haar bestie is.' zegt Scott onschuldig. Celena kijkt hem met fijn geknepen ogen aan, omdat ze hem dus duidelijk niet gelooft. 'Thanks Scott, maar we zijn bezig met ons vele huiswerk.' Zeg ik.

'Stiles waar was jij tijdens de pauze?' vraagt Celena. 'Hoezo? Heb je me gemist?' plaagt Stiles. 'Ik was mijn Jeep aan het maken...' vervolgt hij. 'Je bedoelt duct tape aan het plakken?' lacht Celena. Nep gekwetst draait Stiles de bureau stoel om.

'Celena, je moet echt netter schrijven. Dit kan niemand lezen.' Zegt Scott terwijl hij in Celena haar schrift kijkt. 'Wacht even, stop de show. Kunnen we even terugspoelen naar het gedeelte waar ik vroeg om jouw mening?' vraagt Celena. Stiles ligt op de grond van het lachen en ik rol gezellig mee. Scott gooit lachend zijn armen omhoog en gaat dan van het bed af. Stiles ligt nog steeds op de grond. 'Kom Stiles we hebben zo met Theo afgesproken.' Zegt hij terwijl hij de lachende Stiles aan zijn voeten de kamer uit sleept.

Ik begin te hoesten. 'Wacht wat? Waar hebben jullie met Theo afgesproken?' vraag ik licht in paniek aan Scott. 'Hij komt over een half uurtje hier heen. Hoezo? Heeft er iemand een kleine crush opgelopen?' Scott kijkt mij plagend aan. 'Nee! Zeker niet...' probeer ik zo onschuldig mogelijk te zeggen. 'Zorg jij nou maar dat je vriend niet dood gaat van het lachen.' Redt Celena mij. Scott lacht en sleept Stiles mee in de richting van Scott zijn slaapkamer.

Ik zucht en draai me om richting Celena die mij al grijnzend aan kijkt. 'Als je het maar laat!' zeg ik terwijl we weer aan ons huiswerk beginnen.

Derek Hale's Little SisterWhere stories live. Discover now