Hoofdstuk 6

48 2 2
                                    

*Lily POV*

'Jij bent dus echt wel zwaar verliefd!' roep ik naar Celena. 'Niet waar!' roept ze terug. Dramatisch leg ik mijn handen tegen mijn gezicht en zeg: 'Op de beste vriend van je broer! Dit wordt echt een goede fanfictie!' Celena kijkt me nu boos aan waardoor ik uit mijn drama rol stap. 'Wat? Zeg niet dat ik geen gelijk heb...' Nog steeds kijkt Celena boos. Oh wacht, ik weet al wat deze blik betekend. Namelijk dat ik maar beter kan gaan rennen. Ik sta snel op en ren de kamer uit met Celena op mijn hielen. 'Ik maak je af Hale!' Gillend ren ik naar beneden waar Scott, Stiles en Theo zitten te praten aan de keuken tafel. Dat zal wel over vroeger gaan of zo.

Wanneer Celena en ik voorbij komen gerend kijken ze alle 3 verbaasd op en volgen ze ons met hun hoofd. We zijn nu op het punt gekomen dat we rondjes rennen rond de keuken tafel waar de jongens zaten te praten. Celena staat aan de ene kant van de tafel en ik aan de andere waardoor we een soort van kat en muis spel aan het doen zijn. 'Kom hier zodat ik je kan slaan!' roept Celena. 'Denk je nou echt dat ik daar huppelend voor naar jou toe kom?' zeg ik terug. 'Waarom wil je Lily slaan?' vraagt Stiles aan Celena. Gelijk kijkt Celena mij aan met de meest dodelijke blik die ik ooit gezien heb bij haar. Ik gok erop dat ze wil dat ik niks zeg tegen Stiles, maar zo ben ik toevallig niet. Als ze verliefd is moeten er hints worden gegeven... Toch?

'Nou, Celena heeft een mega cru-' Ik wordt onderbroken door Celena die over te tafel naar mij loopt terwijl ze kei hard "nee" roept. Ik begin dramatisch te gillen en wil weg rennen, maar Celena neemt een duik en land op mij waardoor we op de grond vallen. We liggen nu op de grond te worstelen terwijl de jongens verbaasd toe kijken. Ze besluiten om ons toch maar uit elkaar te halen voordat er gewonden vallen.

Super toevallig en natuurlijk volkomen ongepland pakt Stiles, Celena op en trekt Theo mij van Celena vandaan voordat ze mij weer aanvalt. Ik schrok van zijn sterke armen die mij vast pakte. Gewoon negeren Lily, niks aan de hand. Toen Celena merkte dat Stiles haar pakte bevroor haar gezicht waardoor ik in tranen van het lachen uitbarstte. Hierdoor veranderde haar gezicht terug naar onweer en wou ze mij weer aanvallen. 'Celena doe rustig!' riep Scott naar haar met zijn Alpha stem. 'Yeah tell her Scotty.' Juichte ik, maar toen keek hij boos naar mij waardoor ik maar stopte met mijn mini feestje.

'Waar ging dit gedoe in hemelsnaam over?' vraagt Scott vervolgens. Celena geeft mij weer haar "ik maak je af" blik, dus ik besluit een smoesje te verzinnen. 'Uhm... Ik duwde haar van het bed af en dat vond ze niet zo grappig. Blijkbaar.' Verzin ik snel. De jongens geloven er duidelijk niks van en willen iets gaan zeggen, maar ik loop snel naar Celena en trek haar mee naar boven. 'Wij gaan weer huiswerk maken, doei!' roep ik nog waar na ik ze weer verbaasd achterlaat.

Ik duw Celena haar kamer in en doe de deur dicht. Ik blijf tegen de deur staan om bij te komen van de hectische situatie terwijl Celena op haar bed gaat zitten. We kijken elkaar kort aan en schieten dan tegelijk in een enorme lachbui.

Na 5 volle minuten lachen geven we elkaar een knuffel. Geen spoor meer van ruzie te bekennen dus. Celena haar buik begint ineens te brullen van de honger. 'Waar blijven die pizza's?' jammert ze. 'Nou, als je gegeten hebt komt het in je maag en dan-' Celena kapt mij af. 'Ik hoef geen spijsvertering les Lily! Ik wil eten!'

Ik gooi onschuldig mijn armen omhoog.

'Maar even serieus, heb je echt een crush op Stiles?' vraag ik terwijl ik bij Celena op bed kom zitten. 'Ik weet het niet. Ik denk het wel...' zucht ze. 'Hey, niet zo sip doen. Het is toch niet erg? Praat er anders met Scott over. Hij vind het vast niet erg en weet wel raad. Hij zou een perfecte spion voor jou kunnen zijn om erachter te komen of het wederzijds is toch?' Ze kijkt me lachend aan. 'Thanks. Maar eerst moet ik zeker weten wat ik voel.' Ik knik. 'Maar hoe zit het met jou en Theo?' vraagt ze terwijl ze haar wenkbouwen op en neer beweegt. 'Niks. Hij is alleen ongezond knap, maar daar valt weinig aan te doen.' Celena rolt met haar ogen. 'Hij trok jou weg van mij in ons gevecht.' 'Ja dus? Stiles trok jou toch ook weg.' Vuur ik terug.

De deurbel onderbreekt ons gesprek. Celena en ik vliegen op, omdat we weten wie er voor de deur staat: Pizza! We rennen haar kamer uit en blijven boven aan de trap staan om te kijken of het daadwerkelijk de pizza's zijn. Scott doet de deur open en ja hoor. De geur van pizza stroomt gelijk onze neuzen in. Hij neemt de pizza's aan en betaald. Wanneer hij zich omdraait om ons te roepen schrikt hij, omdat Celena en ik al als een stel olifanten de trap af rennen. We rennen de woonkamer in, omdat we daar met zijn alle kunnen zitten.

'Eindelijk! Eten!' roepen Celena en ik in koor terwijl we op de bank springen. Scott loopt de woonkamer in met Stiles en Theo achter hem en zet de pizza's op de salon tafel. 'De ruzie is duidelijk voorbij.' Lacht Scott. Iedereen gaat op de bank zitten en begint te eten. Het is stil, omdat iedereen van de pizza aan het genieten is. Alleen Celena kreunt bij elke hap die ze neemt. Stiles verslikt zich hierdoor in zijn pizza. Ik daarin tegen doe een happy dance bij elke hap.

Na een tijdje is iedereen klaar met eten. 'Ik ga nooit meer eten...' puf ik en laat perongeluk een boer. Theo lacht en schud zijn hoofd. 'Sorry.' mompel ik. Theo is even stil en laat dan ook een harde boer. Lachend geef ik hem een applaus terwijl Stiles ons vies aankijkt. 'Wat kijk jij nou? Nog nooit een boer gehoord?' vraag ik en gooi een kussen tegen zijn hoofd aan. 'Je gooit beter dan Stiles ooit zou doen met Lacrosse.' Zegt Theo. 'Oh hou je mond.' Zegt Stiles boos. 'Hij heeft wel gelijk.' Mompelt Celena. Stiles kijkt haar nu ook boos aan. 'Wat is dit ineens voor een samenzwering? Scott zeg er eens wat van.' Scott kijkt Stiles onschuldig aan en haalt zijn schouders op. 'Ze hebben wel gelijk.' Zegt Scott. Stiles zijn mond valt open en boos staat hij op. 'Ik negeer dit tot ik het vergeten ben, maar voor vanavond ben ik klaar met jullie.' Zegt hij en vertrekt.

'Is het nu uit tussen jullie?' vraag ik aan Scott. 'Nee, hij is gewoon graag dramatisch. Morgen is het weer goed.' Antwoord Scott. 'Hij weet wel dat hij slecht is in sport.' Voegt Theo toe. Hij kijkt mij aan en glimlacht naar mij waardoor ik snel weg kijk.

'Ik ga ook maar naar huis voordat Derek weer op tafel staat als ik thuis kom.' Zucht ik. 'Tot morgen kinders! Bedankt voor de pizza!' Roep ik terwijl ik wegloop. Ik stuur Derek een berichtje dat ik onderweg ben. Ineens hoor ik voetstappen achter mij waardoor ik omdraai. 'Lily wacht even!' Oh god, het is Theo. Verman jezelf Lily niet raar gaan doen. 'Hey Theo.' Hij gaat voor mij staan en kijkt mij even aan. Hij lijkt even in gedachten te zijn maar begint dan weer te praten. 'Zal ik je naar huis brengen?' Ik denk kort na maar zeg dan toch ja. Als we richting zijn auto lopen hoor ik Celena gillen. Ik draai me om en kijk naar haar slaapkamer raam waar ik haar zie springen. Hoofdschuddend draai ik me weer om en stap in Theo zijn auto.

'Dus...' begin ik ongemakkelijk. 'Bedankt dat je mij naar huis wil brengen.' Theo haalt zijn schouders op en kijkt mij dan weer glimlachend aan. 'Kleine moeite. Je weet maar nooit wat voor engerds er nu nog rond lopen.' Zegt hij. 'Theoretisch gezien zijn wij zelf engerds aangezien wij gloeiende ogen en klauwen hebben.' Lach ik. Theo lacht mee en geeft mij gelijk.

Nog geen minuut later komen we aan bij mijn huis. Ik stap uit de auto en kijk Theo aan. 'Nogmaals dankjewel Theo. Ik zie je morgen op school.' Ik wil de deur dicht doen, maar Theo zegt nog iets. 'Alles voor jou.' Hij schrikt van zijn eigen woorden en zegt dat snel: 'Ik bedoel, anytime.' Ik geef hem nog een kleine glimlach en doe dan de deur dicht. Wanneer ik naar de voordeur loop doe ik een innerlijke happy dance.

'Wie was dat?' zegt Derek gelijk wanneer ik de deur open doe. 'Theo heeft mij veilig thuis gebracht. Lief van hem vind je niet? Je had mij ook zelf kunnen halen dus niet huilen als een van mijn vrienden mij thuis brengt, broer.' Hij gromt kort maar laat het daar ook bij. Hij weet dat ik weer gelijk heb. 'Is mijn kleine nichtje eindelijk verliefd?' vraagt Peter die lui op de bank ligt. 'Is hij er ook nog?' zucht ik terwijl ik Peter verder negeer en naar boven loop. 'Ik ga slapen, doei!' roep ik in de hoop dat ze mij niet meer storen vanavond.

Ik plof op mijn bed en pak mijn telefoon. Natuurlijk moet Celena mij nog ondervragen over Theo.

Celena: STAPTE JIJ NOU BIJ THEO IN DE AUTO?!

Lily: Ja, hij wou mij naar huis brengen. Niks meer niks minder. Ga slapen!

Celena: Uhuh... Dit gesprek is nog niet voorbij!

Lily: Je krijgt toch niet meer te weten, want dit was het...

Ik leg mijn telefoon weg, maar ik hoor dat Celena mij nog een berichtje stuurt. Ze kan ook zo vermoeiend zijn af en toe. Ik besluit om me klaar te maken voor bed. Wanneer ik in bed lig denk ik nog even aan wat ik vandaag heb ontdekt. Celena heeft een crush op Stiles. Dit gaat nog leuk worden...

Derek Hale's Little SisterWhere stories live. Discover now