Hoofdstuk 3

66 1 1
                                    


*Lily POV*

Na bijna 2 uur huiswerk zijn Celena en ik kapot. 'Ik heb nog nooit zolang aan een stuk mijn hersenen gebruikt.' Klaagt Celena terwijl ze ondersteboven aan haar bed hangt. 'Ik heb honger.' Mopper ik mee. 'Blijf je eten? We kunnen pizza of Chinees bestellen...' vraagt Celena. 'Ik denk dat het beter is als ik naar huis ga. Nu is het nog licht buiten en kan ik gewoon naar huis lopen. Anders wilt Derek mij per se weer komen ophalen.' Celena draait met haar ogen. 'Je moet hem duidelijk maken dat je geen klein kind meer bent.' Zegt ze. 'Heb je Derek al ontmoet?' zeg ik lachend waardoor Celena ook moet lachen.

Ik pak mijn spullen en geef Celena een knuffel. 'Ik zie je morgen. Zelfde tijd op de parkeerplaats bij school?' Celena antwoord mijn vraag met een "okidoki" waarna ik vervolgens haar kamer uit loop. Op de trap zucht ik opgelucht dat ik Theo niet heb hoeven zien. Scheelt weer een zeer ongemakkelijk moment. Maar het zou mijn leven niet zijn als op dat moment Theo de hoek om komt gelopen. Halverwege de trap sta ik stil en geef mezelf een denkbeeldige facepalm.

'Hey Lily! Ik wist niet dat jij hier ook was?' vraagt Theo. 'Ik was hier al best lang, maar nu niet meer...' antwoord ik lekker vaag. Dit gaat weer een goed gesprek worden, not. 'Ik zie je nog dus volgens mij je hier nog wel.' Lacht hij. 'Ja klopt. Maar ik was onderweg naar de voordeur. Zie je? Voordeur, daar zo.' Zeg ik terwijl ik naar de voordeur wijs die zich achter Theo bevindt.

Hij lacht weer even en vraagt dan: 'Jij en het zusje van Scott zijn beste vriendinnen toch?' Licht verbaasd door de verandering van gespreksonderwerp, ik vond de voordeur namelijk een prima gespreksonderwerp, geef ik antwoord op zijn vraag. 'Uhm, ja dat zijn we zeker. Ik ken Celena al bijna heel mijn leven.' Antwoord ik. 'Dus dan ben je zeker ook wel goed bevriend met Scott en Stiles?' vraagt Theo. 'Ja dat gebeurt dan ook een beetje automatisch. Maar, waarom wil je dit weten?' vraag ik aan Theo terwijl ik mijn armen over elkaar sla.

'Scott, Stiles en ik waren best goed bevriend toen we jong waren. Maar toen ik naar een andere school ging kregen we ruzie en is onze vriendschap een beetje verwaterd... Nu ben ik bang dat de vriendschap niet meer zo wordt hoe het was, omdat Scott en Stiles nu nog beter bevriend zijn en ik zolang uit hun leven ben geweest. Dus ik dacht aangezien jij Scott en Stiles kent in de periode waarin ik geen contact meer met ze had je misschien tips had voor mij...' Verteld Theo. 'Oh oke... Scott en Stiles zijn nu inderdaad meer als broers voor elkaar, en niemand komt daar tussen. Maar als jij gewoon eerlijk en jezelf bent tegenover hun dan komt het echt wel goed.' Antwoord ik. Theo knikt kort en zegt; 'Dat kan ik wel! Bedankt voor je hulp Lily.' Zegt hij terwijl hij mij een kleine knipoog geeft en langs mij de trap op loopt.

Oke, what just happened? Diep in gedachten verzonken loop ik de voordeur uit richting huis. Dit was echt een aparte dag.

Na ongeveer 10 minuutjes lopen kom ik thuis aan. 'Lily Hale!' hoor ik Derek boos roepen van uit de woonkamer. Oh god, wie is er nou weer dood... Ik sjok naar de woonkamer waar ik Derek boos op tafel zie staan. Verbaasd kijk ik hem aan. 'Der...' ik wordt gelijk onderbroken. 'Waar was jij? School is al ruim 2 uur voorbij!' Zegt hij boos. 'Der...' weer wordt ik onderbroken. 'Waarom heb je mij niks laten weten?' ik zucht diep. 'Der...' en ja hoor, ik wordt nogmaals onderbroken. 'Hoe moet ik weten of je in orde bent als jij niks laat weten? Je hebt toch een telefoon!' nu ben ik het zat 'Derek! For fuck sake! Laat mij praten!' Hij slaat zijn armen over elkaar met een beweging alsof een 4 jarig kind zijn zin niet krijgt.

'Ten eerste: ik was huiswerk maken bij Celena thuis. Want huiswerk is nou eenmaal iets waar ik mee te maken krijg op deze school. Ten tweede: Jij hebt ook een telefoon. Dus jij had mij ook even kunnen bellen. En ten derde: Waarom sta je in hemelsnaam op tafel?' mopperend stapt Derek van de tafel af. 'Niet mompelen Derek, dan versta ik je niet.' Zucht ik. 'Oke sorry, ik was gewoon bezorgd. Maar je hebt gelijk. Jij hebt tenslotte ook een leven.' Zegt hij. Ik kuch even. 'Correctie: IK heb een leven. Jouw fulltime job is je zorgen maken om mij. Stop daar alsjeblieft mee Derek... Als er iets is laat ik het je echt wel weten.' Derek gooit zijn armen de lucht in. 'Oke, oke ik hou al op.' We weten allemaal dat hij er gewoon mee doorgaat, maar oke.

'Heb je al gegeten?' vraagt Derek. Ik kijk hem aan en zeg dan; 'Serieus? Hoor jij mijn buik niet knorren?' lachend loopt Derek de keuken in en ik loop naar mijn kamer om deze dag even met mezelf door te nemen. Ik plof op mijn bed neer en denk bij mezelf; en dit was nog maar dag 1...



(AN: Hoi hoi! Vandaag niet 1 maar 2 hoofdstukjes! Ik vind 1x per week uploaden toch een beetje lang duren dus ik probeer of vaker te uploaden, of ik upload gelijk 2 hoofdstukken in 1 keer. Licht een beetje aan de dag en zo. Hahaha. Ik hoop dat jullie het leuk vinden tot nu toe! Blijf zeker verder lezen want er gaat nog van alles gebeuren...)

Derek Hale's Little SisterWhere stories live. Discover now