Chapter Eighteen

34 4 1
                                    

Louis zaspával na gauči, keď mu Liam zavolal. To, čo mu Liam povedal, ho prebudilo viac ako bolo potrebné. Okamžite ako zložil, vyskočil na nohy a ponáhľal sa k dverám. Zakopol o koberec a skoro narazil do steny, ktorej sa zachytil. Elizabeth, ktorá ho začula telefonovať, mu skrížila cestu.

„Deje sa niečo, Louis?" spýtala sa ho Elizabeth.

„Harry... Musím ísť za ním... Je v nemocnici..." dostal zo seba Louis a hneď ako to povedal, uvidel vystrašený a prekvapený výraz na Elizabethinej tvári.

„Čo sa mu stalo?" spýtala sa ho Elizabeth.

„Liam ho našiel... Niečo si spravil," odpovedal Louis.

„Lou, Lou, dýchaj," povedala Elizabeth a chytila do rúk Louisovu tvár, zahľadela sa mu do očí, „zhlboka dýchaj a upokoj sa. Nemôžeš ísť nikam autom v takomto stave, havaruješ."

Louis sa niekoľkokrát zhlboka nadýchol, hľadel na Elizabeth. Ako na povel začal roniť slzy, stekali dolu jeho lícami. Zatvoril oči, nedokázal sa dívať na dievča pred sebou.

Elizabeth pustila Louisovu tvár a jemne mu utrela slzy z líc. Stisla mu ruku a pousmiala sa.

„Zavolám Niallovi, aby ťa prišiel vyzdvihnúť, dobre? Nemôžem riskovať, že sa ti niečo stane," povedala Elizabeth.

„F-f-fajn," povedal Louis.

„Poď si sadnúť. Trasieš sa. Ja zavolám Niallovi," povedala Elizabeth. Odviedla roztraseného louisa do kuchyne a pokynula mu, aby si sadol. Podala mu pohár vody a vytiahla mobil.

„Ahoj, Niall, tu El... Liam ti už volal?... Áno, volal Louisovi... Nie, je tu so mnou... Mohol by si, prosím ťa, prísť? Fakt nechcem, aby sa mu niečo stalo," rozprávala Elizabeth, pri každej jej prestávke počúvala Niallovu odpoveď, „ďakujem, si zlatíčko."

Elizabeth položila mobil na stôl. Podišla k Louisovi a stisla mu plece.

„Niall sem za chvíľku príde a vezme ťa za Harrym do nemocnice," oznámila mu Elizabeth.

„Ako je na tom?" spýtal sa Louis.

„Neviem. Niall vravel, že Liama za ním už nepustili, mal by vás čakať na chodbe. Lou, boja sa o Harryho rovnako ako ty. On to zvládne. Len mu musíš veriť, Louis," povedala mu Elizabeth.

„J-J-ja mu verím. Len sa obávam, že... Že on už neverí mne," vzdychol si Louis.

„Verí ti, Louis. Rovnako, ako ty veríš jemu. Keby ti neveril, nepovedal by áno," ubezpečila ho Elizabeth.

„Lenže ja som ho zradil. Opustil som ho, podľahol som tlaku. A to bolo až potom, ako mi povedal áno. Nemal som ich nechať oddeliť nás od seba. Nemal som im dovoliť presvedčiť ma, že to je hlúpe," povedal Louis.

„Lou, ty za to nemôžeš..." začala Elizabeth.

„Ale áno, môžem za to!" okríkol ju Louis, „a nevolaj ma Lou!"

Vchodové dvere sa otvorili, Niall mieril priamo do kuchyne. Pozrel najprv na Louisa, potom na Elizabeth, ktorá stála vedľa neho.

„Môžeme ísť, Louis?" spýtal sa ho Niall.

„Áno," prikývol Louis a vstal.

„Idešs nami, Elizabeth?" spýtal sa Niall.

„Nie. Nechcem tam zavadzať," odpovedala Elizabeth.

„Fajn. Poďme," povedal Niall a šiel k dverám. Louis sa tackal za ním, mal závrat, videl rozmazane. Niall sa k nemu vrátil a pomohol mu vyjsť von.

"I was told"Where stories live. Discover now