12| Göl Kenarı

677 68 16
                                    

Sirius, gölün kenarında otururken elinde Cassandra'nın ona hediye ettiği küçük beyaz kağıdı tutuyordu. Kendi resmini! Genç kız, öylesine muazzam çizmişti ki, Sirius ilk kağıdı açtığı zaman afallamıştı. Öyle ki baykuşhaneye giderken ve oradan dönerken aklında hep bu resim vardı. Beni iyi gözlemlemiş olmalı...

Açıkçası Sirius bu hediye karşısında ne düşüneceğini bilemiyordu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Açıkçası Sirius bu hediye karşısında ne düşüneceğini bilemiyordu. Ne yazmıştı kız altına, Zamanı geçen, zamansız bir armağan. Düşünceler beyninde gidip gelirken Gryffindor başkanı olan Ophelia'yı gördü Sirius, Ravenclaw'dan bir kızla ikisi ağaçların altında konuşuyorlardı. Hızlıca yanlarına doğru yürümeye başladı.

Cassandra, Natalie ile birlikte muggle çayı içerken tıpkı Sirius gibi düşünceliydi. Az önce yatakhane de otururken Sirius'a kendi çizdiği resmi hediye etmek aklina gelmişti. Heyecanla Madam Bovary'i eline alıp KSKS sınıfının yolunu tutmuştu. Karnında uçuşan kelebekler, şimdi yerini strese bırakmıştı. Bu yaptığı bir delilikti! Hangi öğrenci profesörüne onun resmini çizip veriyordu ki? Üstelik altında yazan derin bir mesaj ile...

Göz ucuyla Natalie'ye baktı. Ondan kendisine kızmasını, ayıplamasını beklemişti ama hiç biri olmamıştı. Natalie ona yaptığı şeyin çok tatlı olduğunu söylemiş daha sonra ise ona muggle çayı içmeyi önermişti. Natalie bütün sorunlardan muggle çayı içerek uzaklaşıyordu.

Sıcak çay boğazından aşağı inerken Ophelia'nın sesini duydu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sıcak çay boğazından aşağı inerken Ophelia'nın sesini duydu. "Cassandra." Cassandra kafasını kaldırınca Ophelia'nın boynundaki atkıyı çıkardığını gördü. Sonra kendisine bakıp konuşmayı sürdürdü. "Profesör Sirius seni çağırıyor, kendisi kara gölde." Cassandra midesine yumruk yemiş gibi hissetti. Yavaş hareketlerle çayı Natalie'ye uzattı. Bir taraftan da kıza endişeli gözlerle bakıyordu. Ophelia şüphesiz olanları anlamamış gibi ikisini izledi. "Neler oluyor size Merlin adına?" Natalie ona sevimli bir bakış atti. "Hicbir şey, sadece bu havada Profesörün, Cassandra'yı dışarıya çağırmasına şaşırdım." Ophelia hımm sesi çıkarmakla yetindi ve aşağı arkadaşlarının yanına indi. Natalie ve Steven'ın kavgasından sonra arkadaşları ile arasına bir duvar örülmüş gibiydi.

Karanlıktan AydınlığaWhere stories live. Discover now