6| Denklemler

1.1K 87 6
                                    

Cassandra Sirius'un özellikle bu kitabı sorduğuna kesinlikle emin değildi, ama şüpheleri vardı. Üstelik Sirius'un yüzündeki muzip gülümseme de çözüm için fazla yardımcı değildi. "Eminim aranızda okuyanınız vardır." Sınıfta kimseden ses çıkmıyordu. Cassandra bakışlarını Sirius'dan çekerken, Sirius sınıfta gezinmeye başladı. Tam Cassandra'nin arkasında durmuştu. Cassandra soluğunun kesildiğini hissediyordu.

"Bu dersten sonra hepinizin okuyacağım eminim, tabi zaten okumadıysanız.." Son cümlesini fısıltı şeklinde söylemişti. Masasına doğru yürürken, Cassandra cisimlenmek için büyük bir arzu duyuyordu. Ama bunu yapamayacağinin farkındaydı. Hogwarts cisimlenmek için uygun bir yer değildi.

"Pekala, bu yıl F.Y.B.S olduğu düşünülürse hepinizin çok iyi patronus büyüsü yapıyor olmanız lazım. Denemek isteyen var mı?" Sınıfta bir çok öğrenci el kaldırmıştı. Natalie de elini kaldırıyordu. "Buna epey sevindim," dedi Sirius sınıfı süzerken "Oldukça zor bir büyü, hatta en zorlularından. Pekala çok fazla öğrenci göstermek istiyor, bu yüzden elini kaldırmayanlara dönelim. Mesela siz! "

Sirius eliyle Cassandra'yi gösterirken Cassandra 'Petrificus Totalus' büyüsü yapılmış gibi olduğu yerde kalakalmıştı. *İsminiz neydi?"  Sirius bu kızla çok önceden tanışmasına rağmen ismini sormadığını tekrar fark etmişti. Üstelik kızın durumu o kadar komik görünüyordu ki. Sirius içten içe çok eğleniyordu. Önce kendi evinden aldığı kitabı sormuş , kızın nasıl kızardığınıi görmus, şimdi de ondan patronus büyüsü yapmasını istiyordu. Sirius, içten içe bu kıza yakınlık duyuyordu. Bunu onu ilk gördüğü zaman fark etmişti. Beraber evinde konuştukları zaman.

 "Adım Cassandra, Cassandra Carrow!" Kız kendini şaşırtan bir şekilde yüksek tonda konuşmuştu. Carrow, bu aileyi nerden tanıyordu Sirius, tabi ki ailesinin de sürekli düzenlediği safkan yemeklerinden. Ama Sirius bu kızı daha önce gördüğünü hiç hatırlamıyordu. Gerçi kendisi de pek fazla katılmamıştı ama.

 Cassandra sessiz adımlarla öne çıktı. Sirius, küçük kilitli bir sandığı yerde sürüklerken Cassandra gözlerini Sirius'dan ayıramıyordu. Merlin! Resmen kendisi ile oyun oynuyordu ve Cassandra boyun eğmeyi pek sevmezdi. Odaklanmalıyım diye düşündü. Birazdan sandığın içinden böcürt çıkacaktı ve Cassandra mutlu bir anını düşünüp onu engellemeliydi.

 Sirius, sandığın kapısını açtığında tamda beklenilen şekilde ruh emici çıkmıştı. Cassandra asasını ona doğru tuttu. Büyüyü yaparken genelde Quidditch kupası aldıkları zamanı düşünürdü Cassandra, yine öyle yapıyordu. "Expecto Patronum!" Asanın ucundan beyaz bir ışık yükselirken Cassandra zafer kazanmış bir eda ile gülümsedi. Böcürtü sandığa geri koyarken Sirius'da hızlıca sandığın ağzını kapatmıştı. Şimdi göz göze gelmislerdi. "Oldukça iyi! Pekala bayan Carrow bir ruh emiciyi geri püskürttü. Ama unutulmamalı, bu bir böcürt. Gerçek ruh emiciler çok daha zalim ve zordur. Üstelik bir tane ile karşılaşma olasılığınız oldukça düşük, genelde kalabalık gezmeyi seviyorlar!" Cassandra yerine otururken Natalie fısıldadı. "Aferin Cassie, çok iyiydin."  "Quidditch kupası kazandığımız zamanı düşündüm Lie" diye karşılık verdi Cassandra.

 Sınıftaki bir çok öğrenci patronus büyüsünü uyguluyordu. Cassandra'dan sonra Lucia kalkmıştı. Daha sonra Natalie,Weaver,Robert,Susanne... Bir kaç kişi dışında sınıfın hepsi başarılı olmuştu. Cassandra tüm ders boyunca gözlerini Sirius'dan ayiramamisti. Ara ara önüne gelen saçlarını düzeltmiş, Robert'in başarısız patronus büyüsü karşısında ufak bir kahkaha atmış, bazen de ciddi bakışlarla öğütler veriyordu. Cassandra kusursuz bir tabloyu inceler gibiydi. Sirius ders başındaki gibi masasına tekrar oturup konuşmaya başladı "Pekala, gayet güzeldi. Bugünlük dersimizi bitiriyoruz ama üzülmeyin bir sonraki ders daha güçlü bir kalkan oluşturacağız! Unutmayın bu yaptiklariniz gerçek ruh emicilerden sizi koruyamaz!"

Karanlıktan AydınlığaWhere stories live. Discover now