5| Anza Tapınağı

1.2K 100 6
                                    

'Albus Dumbledore ziyafeti başlatmak için kürsüye çıktığında herkesin bunu beklediğini biliyordu Cassandra, kendisi de oldukça acıkmıştı. Kapıdan gelen ses ile tüm öğrenciler gözlerini Dumbledore'den ayırmışlardı. Sirius Black üzerinde koyu uzun bir cübbe ile ilerliyordu. "Özür dilerim biraz geciktim! " Kendisine şaşkın gözlerle bakan öğrencilere selam vererek profesörlerin olduğu masaya doğru ilerledi.'

Bütün masalar şaşkınlıkla Sirius Black'in profesörlerin yer aldığı masaya oturmasını izliyordu, hatta Cassandra bir an Sirius'un gelip kendi masalarına oturacağını düşündü çünkü bütün Gryffindor masasına göz kırparak ilerlemişti. Sirius, Minevra McGonagall'ın yanındaki boş sandalyeye oturduğu anda fısıltılar yükseldi, yükseldi en sonunda McGonagall elindeki çatalla kristal bardağını şangırdatmak zorunda kalmıştı.

"SEVGİLİ CADILAR VE BÜYÜCÜLER HOGWARTS'A YENİDEN HOŞ GELDİNİZ!" Dumbledore kürsüsünde ilgiyi üzerine çektikten sonra rutin bir şekilde öğrenciler alkışlamaya başladı. Cassandra'nın heyecandan elleri titriyordu bu yüzden çabucak ellerini cübbesinin altına soktu. "ZİYAFETE BAŞLAMADAN ÖNCE SİZE AÇIKLAMAK İSTEDİĞİM ŞEYLER VAR SEVGİLİ ÖĞRENCİLER!" Şimdi fısıltılar azalmış merakla kürsüyü izliyorlardı. "Ne olur Snape bir şaka amacıyla o masaya oturmuş olsun..." Steven sessizce mırıldandı.

"Büyücülük dünyasındaki kutlamalara eminim hepiniz şahitlik ettiniz, elbette okulumuzda da kötü günlerin bitişi şerefine kutlama yapılacak!" Masalardan yine fısıltılar yükseliyordu ama bu sefer çoğu neşeli seslerdi. "SİZLERDEN TEK RİCAM DERSLERİNİZE ÇOK ÇALIŞMANIZ VE SAYGIDEĞER PROFESÖRLERİMİZİ ÜZMEMENİZ... PROFESÖR DEMİŞKEN YENİ KADROMUZU DUYURMAKTAN MUTLULUK DUYARIM."

"Aha başlıyoruz!" Steven Weaver'ın omzuna yaslandı, Cassandra bunca kalabalığı kalbinin sesinin nasıl bastırdığını anlayamıyordu. Derin bir nefes alıp Dumbledore'a verdi dikkatini. "YENİ İKSİR PROFESÖRÜMÜZ SEVERUS SNAPE!" Neredeyse alkışlayan tek masa Slytherin masasıydı, hatta Cassandra kısık da olsa birkaç yuh sesi duyduğuna emindi. Snape hızla ayağa kalktı, başıyla selam verip aynı hızda yerine oturmuştu. Yüzünde hiçbir mimik oynamadı.

"Niye bu kadar mutsuz acaba?"

"Gryffindorlulara lanet yapamayacakta ondan!" Natalie'nin sorusunu Steven cevaplayıvermişti.  

"BİR DİĞER PROFESÖRÜMÜZ; KARANLIK SANATLARA KARŞI SAVUNMAYI ÇOK İYİ ÖĞRETECEĞİNDEN EMİNİM, SİRİUS BLACK!"

Coşkulu alkışlar, fısıltılar hepsi Hogwarts'ın bulutlu gökyüzü manzarasına yükseliyordu, "bu, müthiş bir şey!" Sevilla ayağa kalmış delicesine alkışlıyordu. Cassandra sıkıntıyla elini midesine götürdü, kulakları uğulduyordu. Nasıl hissetmesi gerektiğini düşünemiyordu bile!"

"BİÇİM DEĞİŞTİRME DERSİNE BUNDAN SONRA HEPİNİZİN ÇOK SEVDİĞİ BİR İSİM EŞLİK EDECEK SAYGIDEĞER MİNEVRA MCGONAGALL, ONUN YERİNE ARİTMANSİ DERSİNİ İSE PROFESÖR VECTOR ÜSTLENDİ!" Alkışlar gittikçe dozunu azaltırken öğrencilerin tek isteği artık ziyafet kısmına geçmekti, Dumbledore'da bunu hissetmişçesine gülümsedi. "Pekâlâ, şimdi ziyafet başlasın!"

Bin bir çeşit yemek masalarda yerlerini alırken öğrenciler önlerine hızla mendillerini serip yemeklere başlamıştı. O anda Neredeyse Kafasız Nick kocaman bir tavuk tabağının içinden çıkıverdi. "Hoş geldiniz, hoş geldiniz. Ah bu tavuk mu üstelik çok pişmiş bayılırım! Nasılsın Beth, bende iyiyim sağol!" Hayalet coşkuyla öğrencileri selamlarken Cassandra Natalie'nin kendisini dürtmesiyle daldığı profesör masasından gözlerini ayırabildi.

"Neyin var Cassie?"

"Neyin var Cassie?"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Karanlıktan AydınlığaWhere stories live. Discover now