9. Diferiți dar atât de asemănători

186 27 6
                                    

În cele din urmă, Jessica, luându-și cartea se îndreaptă debusolată spre stația de autobuz. I se părea atât de ciudat tot ceea ce se întâmplase.

Din ceea ce citise ea până acum, iubirea era ceva diferit.

— Și cum anume să te îndrăgostești în câteva secunde? își zise ea. Din ceea ce am citit eu, oamenii nu se îndrăgostesc așa deodată...

O mare parte din viața sa o trăia după cum îi dictau cărțile. Puțin mai târziu ar fi descoperit că ceea ce i se întâmplase adineauri în bibliotecă, va fi similar cu ceea ce i s-a întâmplat lui Florentino Ariza, personajul principal din cartea pe care o împrumutase.

Acum știa clar, aparențele înșeală, nimic nu e ceea ce pare a fi. Totuși ar fi trebuit să știe asta, din moment ce tot liceul o judeca greșit încă din prima zi în care a căzut urcând scările.

La fel ca Jessica Jones, Brouce Matthews era înțeles greșit. Părea genul de băiat care are totul, când de fapt nu avea aproape mai nimic.

Orfan încă de la vârsta de doisprezece ani, locuiește alături de mătușa sa Karen într-un apartament micuț din centrul orașului Crown Town.

Pentru el, viața nu a surâs niciodată cu adevărat. La vârsta de nouă ani și-a pierdut tatăl, cel care îi adusese în suflet pasiunea pentru football, urmând ca la scurt timp după să-și piardă și mama.

Moartea mamei lui l-a schimbat brutal. Îi era rușine cu tot ceea ce însemna el acum. Se temea să își dezvăluie adevărata viață, de aceea nimeni din liceul acela nu mai știa de trecutul său plin de tragism.

Își jurase că pentru a reuși în viață va face orice sacrificiu, pentru a avea o familie frumoasă, în care banii să nu fie niciodată neajunsul principal.

Prins mai mereu între școală și football, n-a apucat niciodată să se bucure de ceea ce înseamnă viața cu adevărat. Era convins că Dumnezeu nu îl mai iubește....

Cel mai mare vis al său este să ajungă la Academia Sportivă "George Leonard" din Barcelona, un loc prestigios pe care din păcate nu și-l poate permite.

Pasiunea sa pentru football îl face să fie cel mai bun din echipă, de aceea el este însuși căpitanul acesteia.

Dacă Jessica își trăiește viața după ceea ce citește, Brouce își trăiește viața după cum îi dictează ceilalți. Se teme nespus să arate ceea ce este el cu adevărat— un băiat gentil, dulce, deștept— , de aceea citește cât mai departe de liceu, fiindu-i teamă că va fi luat în derâdere dacă va fi văzut citind.

Traducând în termeni simplificați, Jessica se teme să fie zurlie, iar el cuminte!

Ceea ce vreau să spun este că, ambii se tem să arate ceea ce sunt de fapt și acceptă ca viețile lor să fie controlate de oricine altcineva în afară de ei înșiși.

Între timp, Jessica ajunge acasă unde, din nou, nu găsește pe nimeni. Avea uneori impresia că locuiește singură. Urcă liniștită în camera sa, unde se aruncă pe pat, cu fața în sus și începe să zâmbească.

Îi apărea numai imaginea cu Brouce citind printre rafturi.

— Am făcut-o, nu pot să cred, nu voiam și totuși am făcut-o. Altfel nu-mi imaginez de ce mă gândesc într-una la el. Își scoate din sertarul noptierei caietul de poezii și începe să scrie:

Printre rafturi l-am zărit
Și a iubirii dulce adiere
Inima din piept mi-a trăsnit
Fiind dragoste la prima vedere

Căci ochii mei tăcuți l-au căutat
Sufletul acela, dureri are să-mi stingă
Nu pot să cred că ziua de azi m-a învățat...
Că un om iti poate intra în suflet,
și fără să te atingă...

Simțea că din momentul acela, viața sa avea să se schimbe. Magia primei iubiri începea să se cuibărească în sufletul său pur, neatins de niciuna dintre săgețile iubirii.

— Așa, și acum ce o să se întâmple...? își zise ea închizând caietul.

Necunoscându-l prea bine, Jessica nu știe că e căpitanul echipei de football și de aceea nici nu ar putea anticipa că e iubitul fenomenului care, i-a adus cea mai mare suferință încă de la începutul liceului.

Este împreună cu Tessa Scott, șefa majoretelor, o persoană minunată care deja o știți și o îndrăgiți. Cum nu? Prietena cea mai bună a Jessicăi...

Pentru că te-am cunoscutWhere stories live. Discover now