7.

26 4 0
                                    

"Ik had jou niet verwacht als een badboy type, Zoëy." fluistert Hannah.

"Ik heb niet met hem gezoend!" zeg ik net iets te hard waardoor verschillende leerlingen, waaronder Kylo, opkijken. Ik maak heel even oogcontact met hem maar dan kijken we allebei gelijk weer weg. "Ik heb amper met hem gesproken." voeg ik er dan veel zachter aan toe.

Gefrustreerd gooi ik nog een extra hand aarde in mijn pot.

"Zoëy, dat is teveel..." mompelt Maya.

"Ugh! Weet ik!"

Ik haal weer een hand aarde uit mijn pot en gooi het op de grond. Ik negeer de blikken van Maya en Gwen en staar even naar mijn pot.

"Je moet echt tegen Montague gaan praten." zegt Gwen na een tijdje.

"Weet ik, maar ik heb geen idee wat ik moet zeggen." zucht ik.

"Je moet hem laten merken dat hij niet zomaar dingen over je kunt zeggen en dat hij er niet gewoon mee weg komt." legt Gwen uit.

Ik weet dat ik dat moet zeggen, maar het is gewoon zo moeilijk. Kylo is best intimiderend en om dan mijn mannetje te staan is best moeilijk. Misschien moet ik het wel aan Eleanor vragen. Ja, dat ga ik doen. Zij weet vast wat ik moet doen.


.~.


Na de les Herbology ga ik gelijk op zoek naar Eleanor. Ik vind haar uiteindelijk in een hoekje in de Hufflepuff common room, gebogen over een stuk papier samen met Roxanne naast haar die liefdevol haar hand vasthoud.

Jeez, zij zijn cute samen.

"Hey, Zoëy!" begroet Roxanne me en Eleanor kijkt op. Ze glimlacht en zwaait.

"Hey," zeg ik.

"Wat is er aan de hand?" vraagt Eleanor.

"Ik heb een probleem." vertel ik.

"Oh, wat?" Eleanor vouwt het stuk perkament dicht en legt het op haar schoot.

"Een jongen heeft gezegd dat hij met mij heeft gezoend terwijl dat helemaal niet waar is en nu denkt iedereen dat ik met hem gezoend heb en ik word er gek van maar ik durf niks tegen die jongen te zeggen want hij heeft best wel een imago dus nu weet ik niet wat ik moet doen!" ratel ik. Ik haal even diep adem en kijk naar Roxanne en Eleanor.

"Zeg wat tegen die klootzak!" beveelt Eleanor. "Vertel hem dat hij niet zulke dingen over je kan zeggen!"

Het is precies hetzelfde als wat Gwen zei, maar omdat Eleanor het nu ook heeft gezegd heb ik wel wat meer zelfvertrouwen gekregen. Ik knik en nadat ik ze bedankt heb voor het advies loop ik weg. Ik ben niet van plan om het nu al te gaan doen, ik wil eerst gaan lunchen dus loop ik naar de Great Hall, waar ik Maya en Gwen opzoek. Ze zitten aan de Hufflepuff tafel, zo ver mogelijk van de tafel van Slytherin af waardoor ik opgelucht adem haal. Ze wuiven me en ik kom bij ze zitten.

"Transfiguration en Charms zijn uitgevallen." vertelt Gwen. "Dit is je moment."

Ik slik en schep wat meloen salade op. Terwijl ik de stukjes meloen in mijn mond prop kan ik het niet helpen om naar de tafel van Slytherin te staren. Vooral naar één persoon.

Kylo lijkt zich niet te mengen in het gesprek van de leerlingen om hem heen. Terwijl de anderen druk in gesprek zijn staart hij voor zich uit en prikt hij met zijn vork in zijn eten. Ik kan niet zien wat hij eet, aangezien er steeds een irritante jongen voorzit. Als die jongen nou...

WAY TOO MANY DRAMAWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu