5.

26 4 0
                                    

"Nog één laatste keer doornemen." zegt Hayley.

"Geef hem complimentjes, en als je samen met hem op de steiger zit, jullie diep in elkaars ogen kijken, doe je het." beveelt Hannah.

"Wat?" vraag ik.

"Hem zoenen!" antwoord Hayley alsof dat al heel duidelijk was.

"Is het daar niet een beetje te vroeg voor?" frons ik.

"Nee, natuurlijk niet! Doe het gewoon!"

"Je moet gaan!" roept Maya opgewonden. "Veel plezier!"

Ik zwaai naar de vier meisjes in onze slaapzaal, en loop met buikpijn naar buiten. Mijn benen brengen me naar de gang, waar ik een spiegel zie en er nog één keer in kijk. Ik draag het jurkje die ik aan had toen Teddy voor het eerst bij ons langs kwam. Ik kan me nog herinneren dat Eleanor het vreselijk vond en het een bloemetjesgordijn noemde. Ze had me wat andere kleren gegeven die ik me veel leuker vond staan, maar Hannah en Hayley zeiden dat ik dit aan moest doen. Hannah en Hayley hebben mijn haren in zo'n ingewikkelde vlecht gedaan dat ik geen idee heb of ik het ooit nog los kan krijgen. Normaal ben ik niet zo van de vlechtjes, maar net zoals bij het jurkje vonden Hannah en Hayley dit kapsel perfect voor mijn allereerste date ooit. Aan mijn kleine voetjes heb ik gifgroene sneakers met gele, net iets te hoge sokken. Ik weet ook wel dat het niet zo mooi is, maar dit is mijn kenmerk en dan maakte het niet uit hoe hard Hannah en Hayley ook probeerde me hakjes aan te krijgen, ik houd deze schoenen en sokken aan.

"Zoëy..." zegt een stem.

Ik kijk op en zie Eleanor en Roxanne naast me staan. Ze bekijken mijn outfit van top tot teen.

"Deze outfit is zo leuk!" roept Roxanne uit.

"Je schoenen zijn tenminste leuk." mompelt Eleanor. Roxanne geeft haar en por waarna ze geforceerd glimlacht.

"Ik weet het... Hannah en Hayley hebben het gedaan." vertel ik ze.

Ik friemel aan mijn rood gelakte nagels vanwege de zenuwen.

"Je kan anders wel even mee naar onze slaapzaal, ik heb nog wel wat kleren voor je, en een borstel voor je haar." biedt Eleanor me vriendelijk aan.

Ik schud mijn hoofd. "Thanks, maar ik moet nu echt gaan. Ik heb een date."

Roxanne en Eleanor glimlachen van oor tot oor.

"Gefeliciteerd! Met Frank?" vraagt Eleanor.

"Met die Ravenclaw ja, maar ik moet nu echt gaan!"

"Zoëy, je ziet er geweldig uit." complimenteert Roxanne me.

"Thanks, doei!"

"Veel plezier!" roepen ze allebei in koor waardoor ze in lachen uitbarsten.

Ik ren met trillende benen richting de uitgang van het kasteel. Dit is mijn eerste date en ik doe het in mijn broek van de zenuwen. Of nou, dit vreselijke jurkje. Ik denk vol stress na over wat er kan gebeuren over vijf minuten. Zal hij me nog wel leuk vinden als hij me kent? Zal ik wel genoeg voor hem zijn? Wat als ik ineens tijdens de date moet overgeven van de zenuwen? Of wat als ik hem vreselijk vind? Ik vind dit hele gedate maar niks. Het is veel te veel stress en gedoe voor een paar uurtj-

"Auw!" roep ik.

Ik krabbel overeind. Iets heeft me laten struikelen terwijl ik rende naar de ingang.

"Heb je haast?" vraagt een jongens stem.

Ik kijk om me heen en zie dat ik bijna bij de uitgang ben. Als ik zoek naar de reden waardoor ik ben gevallen, zie ik een zwarte sneaker uitsteken. Ik volg de sneaker omhoog en na een prachtig lichaam zie ik het ook prachtige hoofd van Kylo. Hij draagt simpele lichtblauwe jeans met een zwarte trui.

WAY TOO MANY DRAMAWhere stories live. Discover now