3.

33 4 0
                                    

Als ik de volgende ochtend wakker word trek ik met buikpijn van de zenuwen mijn Hufflepuff gewaad aan. Ik zweet nu al waardoor ik mijn sokken niet goed aankrijg. Als ik ze eindelijk aan heb en ook mijn schoenen aan mijn voeten heb, loop ik naar de Great Hall om te gaan ontbijten.

Gwen en Maya moeten er al zijn, alleen Hannah en Hayley lagen nog in bed toen ik wakker werd. Ik vind ze zoals ik al had verwacht aan de afdelingstafel van Hufflepuff en ga tegenover ze zitten. Professor Sprout deelt onze roosters uit en ik bekijk ze.

"Onze eerste les begint over een half uurtje. Charms met de Gryffindors." zeg ik tegen Maya en Gwen.

"Leuk, ik heb er zin in." zegt Gwen. Ze draait zich naar Maya. "Maya, kun jij eens wat over jezelf vertellen?"

Maya kijkt haar verbaasd aan, slikt dan even en begint te vertellen. "Mijn ouders zijn tovenaars. Ze werken in ons eetcafé, Yorkwill's Burgers. Ik kwam daar altijd vaak en hielp wel eens mee met de afwas of soms bediening. Ik heb geen broertjes of zusjes, alleen een nichtje die ik vaak zie. Verder houd ik van wandelen, vissen en natuurlijk van de Quibbler."

Dit precies het tegenovergestelde van mijn leven, maar wel precies wat ik verwacht had dat ze ging zeggen.

We praten door over ons leven en zo leren we elkaar allemaal wat beter kennen. Het doet me goed om nog zo'n gesprek te hebben net voor onze eerste les.

Een kwartier van te voren gaan we alvast richting het lokaal. Zoals elke eerstejaars lopen we tegen wat muren die zich voordeden als deuren aan en worden we op een ander pad gebracht door de bewegende trappen. Als we uiteindelijk toch het lokaal vinden, gaan we met z'n drieën naast elkaar op een bank zo dicht mogelijk bij de stapel boeken van professor Flitwick zitten. Het lijkt uren te duren voordat Flitwick eindelijk op de stapel gaat staan en begint met vertellen.

"Welkom, jongens en meisjes. Ik ben professor Flitwick, jullie professor Charms. Bij het vak Charms zullen jullie bezweringen leren. In jullie eerste jaren zullen dat vooral de wat makkelijkere bezweringen zijn, zoals Wingardium Leviosa, Lumos, Nox, daarna worden ze wat moeilijker. Vandaag gaan we beginnen met Wingardium Leviosa, de zweefspreuk. Ik wil graag dat jullie mij allemaal na zeggen: Wingardium Leviosa,"

"Wingardium Leviosa." klinkt er door de klas. Sommige praten er gewoon doorheen, andere doen helemaal niet mee.

"Allemaal nog een keer!" piept Flitwick.

"Wingardium Leviosa." klinkt er nu wat meer verstaanbaarder door de klas.

De rest van de les verloopt prima. Het lukt me niet om mijn veer te laten vliegen, maar hij tintelt wat en dat is al heel wat vergeleken met de andere leerlingen. Sommige, zoals Gwen, zijn een beetje afgeleidt door de andere leerlingen en laten hun veer niet bewegen. Anderen, zoals Maya, focussen zich alleen op de veer en uiteindelijk lukt het hen ook om de veer een klein stukje omhoog te krijgen. Ik zou zeggen dat ik er precies tussenin zit, wat ik prima vind.

Na Charms hebben we Flying Class. Daar heb ik op gewacht. Ik houd van vliegen, in de vakantie heeft Eleanor me wel eens op haar bezem laten vliegen als mijn moeder niet thuis was. Sirius vond het toch goed, hij supportte het zelfs. Eleanor heeft me toen al een beetje leren vliegen en ik vond het geweldig.

Als we aankomen bij het stuk gras voor het kasteel waar alle bezems naast elkaar op een rijtje liggen staat madame Hooch er al. Maya, Gwen en ik gaan voor een bezem staan.

"Ik wil dat jullie allemaal goed naar me luisteren tijdens Flying Class." vertelt Hooch de klas als iedereen gearriveerd is. "Vliegen kan levensgevaarlijk zijn en we zullen ook pas echt de lucht in gaan wanneer alles helder is voor jullie. Voor nu moeten jullie naast een bezem gaan staan en en 'OMHOOG' roepen."

WAY TOO MANY DRAMANơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ