Death Note

227 8 0
                                    

Egyéb címek: A Halállista

Műfaj: misztikus, pszichológiai, thriller, shounen, természetfeletti

Kiadási dátum: 2006. október

Korosztály: R - 17+ (erőszak és káromkodás)

Történet:
Egy shinigami, másnéven halálisten, meg tud ölni bárkit - feltéve ha látja az áldozat arcát és beleírja az áldozat nevét az úgynevezett Halállistába. Egy nap Ryuk unatkozik a shinigami életében és érdekli, hogy egy ember hogyan használna egy ilyen Halállistát, így leejt egyet az emberi világba.

A gimnazista diák és tehetség, Yagami Light megtalálja a Halállistát és - mivel sajnálja a világ állapotát - leteszteli a listát egy bűnöző nevét beleírva. Amikor a bűnöző azonnal meghal ahogy beleírja a nevét, Light nagyon meglepődik, és gyorsan felismeri, milyen pusztító lehet a kezébe került erő.

Ezzel az isteni képességgel Light úgy dönt, hogy kioltja az összes bűnözőt egy új világ felépítése érdekében, ahol nem létezik bűnözés, és az emberek istenként imádják őt. A rendőrség azonban gyorsan felfedezi, hogy egy sorozatgyilkos bűnözőket céloz meg, és ennek következtében megpróbálják elfogni a tettest. Ehhez a japán nyomozó, a világ legjobb nyomozójának a segítségére lesz szükség: egy fiatal és különc férfi, akit csak L néven ismernek.

Később az anime olyan híres lett, hogy több live action, videójáték és light novel is készült róla.

Eredete: Manga

Stúdió: Madhouse
(Death Parade, One Punch Man, No Game No Life, Parasyte, Hunter x Hunter stb.)

Hol nézheted:
Indavideo (magyar felirattal)

Hossza: 37 rész

Vélemény: 8,6/10 (1 518 000 értékelés)

Saját vélemény: 9/10
Szerintem ezt az animét maga isten teremtette. Valami elképesztő, persze az egyik legjobb sorozat, amit valaha láttam, de ez szerintem senkinek sem meglepő. Ha nem nézted még meg, akkor most azonnal ülj le és kezd el, de előre szólok: nem fogod tudni abbahagyni.

Anime AjánlóWhere stories live. Discover now