The Rising Of The Shield Hero

134 5 0
                                    

Egyéb címek: Tate No Yuusha No Nariagari

Műfaj: akció, kaland, dráma, fantasy

Helyezet (MAL): #523

Kiadási dátum: 2019. január

Korosztály: PG-13 (13 vagy több)

Történet:
A Négy Bíboros Hős (The Four Cardinal Heroes) a mai közönséges Japán férfiakból áll, akiket Melromarc királyságába hívtak megmentőiként. Melromarc a katasztrófahullámok által sújtott ország, amely évszázadok óta többször pusztította a földet és katasztrófát okozott polgárainak. A négy hősnek kardot, dárdát, íjat és pajzsot adományoznak e hullámok legyőzésére. Naofumi Iwatani, egy otaku, átkozottá válik a "Pajzsos Hős" életével. Csak gyengéd pajzssal felfegyverkezve, Naofumi-t hős társai és a királyság emberei lekicsinyítik és kigúnyolják gyenge támadó képességei és halvány személyisége miatt.

Amikor a hősök számára biztosítják az erőforrásokat és az elvtársakat, akikkel edzeni lehet, Naofumi elindul az egyetlen, aki mellette edzeni hajlandó, Malty Melromarc-kal. Hamarosan azonban elárulja, és hamisan vádolják azzal, hogy kihasználta. Naofumi ekkor súlyos megkülönböztetésben részesül és gyűlöli a Melromarc nép valami miatt, amit meg sem tett. Naofumi a fájdalom és a bizalmatlanság tomboló viharával a szívében kezdi meg útját, hogy megerősítse önmagát és hírnevét. A továbbiakban azonban nehézségekbe ütközik, amiért egyedül van, ezért Naofumi megveszi a halál küszöbén álló fél-emberi rabszolgát, akit Raphtalia néven kíséri el utazásai során.

Amint a hullámok közelednek a királysághoz, Naofumi-nak és Raphtalia-nak meg kell küzdenie a királyság fennmaradásáért, és meg kell védenie a melromarci embereket a sorsuktól jövő jövőjüktől.

Eredete: Light novel

Stúdió: Kinema Citrus
(Made In Abyss, Black Bullet, Barakamon, Code:Breaker stb.)

Hol nézheted:
Indavideo (magyar felirat)

Hossza: 25 rész

Vélemény: 8/10 (425 000 értékelés)

Saját vélemény: 8/10
Valamiért csak 8 részt néztem meg, aztán elfelejtettem, hogy ez az anime egyáltalán létezik. Ha lesz időm befejezni, akkor majd csinálok egy jobb véleményt, de addig is: egyik legjobb anime amit életemben láttam (eddig). Nagyon jók a karakterek, minden nagyon menő és badass, vannak benne aranyos és megható jelenetek is, szóval mindenkinek ajánlom!

Egyébként ha valakinek van valami animéje, ami eddig még nem szerepelt a könyvben, de szeretné, az írja le nyugodtan a kommentbe és csinálok belőle bemutatót, mivel kezdek kifogyni az ötletekből és szeretnélek titeket is belevonni ebbe a könyvbe.

Anime AjánlóWhere stories live. Discover now