A Silent Voice

188 6 4
                                    

Egyéb címek: Koe No Katachi

Műfaj: dráma, shounen

Kiadási dátum: 2016. szeptember

Korosztály: PG-13 (13 vagy több)

Történet:
Vad fiatalként Ishida Shouya, általános iskolás diák igyekezett legegyetlenebb módon legyőzni az unalmat. Amikor a siket Nishimiya Shouko átkerül az osztályába, Shouya és az osztály többi tagja gondolkodás nélkül megfélemlíti. Amikor azonban édesanyja értesíti az iskolát, őt külön kiemelik és hibáztatják a vele végzett dolgokért. Mivel Shouko kikerül az iskolából, Shouya osztálytársai kegyére marad. Szívtelenül kizárják az egész általános és középiskolából, míg a tanárok elhunyják a szemüket.

A középiskola harmadik évében Shouyát még mindig fiatal fiúként sújtják törvénysértései. Őszintén megbánva múltbeli cselekedeteit, megváltás útjára indul: még egyszer találkozik Shouko-val és jóváteszi a hibáit.

A Silent Voice elmondja a szívmelengető mesét Shouya találkozásáról Shouko-val és őszinte próbálkozásairól, hogy megváltja önmagát, miközben a múlt árnyai folyamatosan kísértik.

Eredete: Manga

Stúdió: Kyoto Animation
(Clannad, Violet Evergarden, Free, K-On, Hyouka stb.)

Hol nézheted:
Indavideo (magyar felirat)

Hossza: 130 perc (2 óra 10 perc)

Vélemény: 9/10 (724 000 értékelés)

Saját vélemény: 9/10
Eszméletlenül gyönyörű és megható. Ha sírós típus vagy, készíts elő 5 doboz zsepit, ha nem vagy az, akkor is. Én a film után még kb 20 percig sírtam.

Anime AjánlóWhere stories live. Discover now