Junjou Romantica

160 5 3
                                    

Műfaj: shounen ai (yaoi/BL), komédia, romantikus, dráma

Kiadási dátum: 1. évad: 2008. április
2. évad: 2008. október
3. évad: 2015. július

Korosztály: PG-13 (13 vagy több)

Történet:
Takahashi Misaki rendes középiskolás diák, aki az egyetemi felvételi vizsgáira készül. Annak érdekében, hogy csökkentsék a tanulással járó stresszt, elfogadja bátyja legjobb barátjának és híres írónak, Akihiko Usami-nak a segítségét. Masaki azonban hamarosan kideríti, hogy Usami könyvei nagyon szemtelen műfajúak, és hogy Masaki-ban belül is valami csintalan kezd felébredni.

A Junjou Romantica követi a két másik párost is, akik valamilyen szinten kapcsolódnak Usami és Misaki romantikájához.

Az "Egoista" megmutatja a nagyon szenvedélyes, de gyakran bonyolult kapcsolatot Kamijou Hiroki egyetemi tanár (akinek az élete mélyponton van) és Nowaki Kusama gyermekorvos között, aki első látásra Hiroki-nak esik, és bármit megtenne annak érdekében, hogy boldoggá tegye.

A harmadik történet, a "Terrorista" megmutatja, mennyire válhat megszállottá a szerelem, amikor a gazdag tizennyolc éves Shinobu Takatsuki végre felfedez valamit, amit nem tud megszerezni - You Miyagi irodalomprofesszort.

A szenvedély jelen van, mivel ez a három pár megpróbálja elérni az életben kitűzött céljait, miközben kísértésbe és szorongásba esik partnereivel szemben.

Eredete: Manga

Stúdió: Studio Deen
(Konosuba, Fruits Basket, Hetalia, Super Lovers, Gravitation stb.)

Hol nézheted:
Indavideo (magyar felirat)

Hossza: 1. évad: 12 rész
2. évad: 12 rész
3. évad: 12 rész

Vélemény: 1. évad: 7,7/10 (108 000 értékelés)
2. évad: 7,9/10 (82 000 értékelés)
3. évad: 7,8/10 (42 000 értékelés)

Saját vélemény: 2/10
Most mindenki meg fog utálni, de csak a 7. részig bírtam, annyira borzalmas volt. Nem tudtam ki kicsoda, annyira rossz az animáció. De ha mondjuk nem is nézzük az animációt, a történet nekem szörnyű, mint ahogy a karakterek is. Már alapból úgy kezdtem el, hogy: "Na, ez egy borzalmas anime lesz, de meg kell tudnom, mitől olyan híres és mitől szeretik ennyien!" Ne aggódjatok, egyszer valahogy végigszenvedem és megnézem mind a 3 évadot és leírom, hogy milyen volt. Erre jelen pillanatban azt tudom csak mondani: Nem ajánlom senkinek! (Persze ez csak az én véleményem, nem ítélem el azokat, akik szeretik!)

Anime AjánlóNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ