DRAMAtical Murder

450 6 0
                                    

Műfaj: sci-fi, akció, pszichológiai

Helyezet (MAL): #7472

Játék kiadási dátum: 2012. március

Anime kiadási dátum: 2014. július

Korosztály: PG-13 (13 vagy több)
Ova: R - 17+ (erőszak és káromkodás)

Történet:
A történet a jövőben játszódik Midorijima szigeten, Japánban. A híres Toue Konzern a sziget egy részét egy elzárt nyaralóvá alakította Platinum Jail névvel, ahova csak belépővel lehetett bemenni. A főhősünk, Seragaki Aoba az Old Residential District (Platinum Jail-en kívüli rész) nevű részen átlagos életet élt, miközben a Junk Shop Heibon boltban dolgozott.
A szigeten minden embernek volt egy Allmate nevezetű robot kisállata, ami beszélt és úgymond "segédként" szolgált. Aoba-nak is volt egy kiskutyája, kit Ren-nek hívtak.
Aoba éppen egy csomagot szállított ki, mikor bekerült egy Rhyme párbajba. A Rhyme egy virtuális játék, ahol két ember egymás ellen harcol. A fájdalmat ugyan úgy lehetett érezni, és azt be lehetett kapcsolni, hogy a testre is kihasson. Viszont ezt a játékot nem lehetett játszani csak akkor, ha a játékvezető, Usui is ott volt. Ez egy kényszerített harc volt. A mérkőzés közben Aoba mintha testet cserélt volna, elkezdte mondani az utasításokat Ren-nek, úgy, hogy nem is ismeri és nem is szereti a Rhyme-ot. A harc végén Aoba nem emlékezett arra, hogy mit mondott Ren-nek, vagy hogy hogyan végződött a párbaj.
A sorozat közben mindenki Aoba-t akarja elfogni, de nem tudja még maga sem, hogy miért. De útközben szerez új barátokat/régi ismerősökkel találkozik:
Koujaku, a gyerekkori barát, ki mindig ott van Aoba mellett; Mizuki, a bandatag, kit Aoba már egy ideje ismer; Noiz, a hacker; Clear, a furcsa, de aranyos gázmaszkos; Mink, a motoros, kemény fajzat; Virus és Trip, a régi páros, kik szintén egy banda tagjai.
Az anime sok kérdést tesz fel a nézőknek: miért akarják elkapni Aoba-t, kik is ezek a barátnak nevezett emberek, ki az a személy, aki néha Aoba felett átveszi az irányítást.

Annyit még hozzáteszek, hogy ez egy elég erős BL visual novel (fiú szerelmi interaktív játék) játékról készült, viszont a sorozat nem tartalmaz semmilyen BL utalást (kivéve az OVA).

Eredete: Visual novel

Stúdió: NAZ
(Id:Invaded stb.)

Hol nézheted:
Indavideo (magyar felirat)
Crunchyroll (angol felirat, HD)

Hossza: 12 rész+OVA

Vélemény: 6,1/10 (52 000 értékelés)

Saját vélemény: 9/10
Nem értem miért ennyire ismeretlen ez az anime, mikor a karakterek személyisége és háttértörténete valami elképesztő. Ne hagyd ott az sorozatot, ha nem érted a sztorit elsőre. Nekem az eddigi legbonyolultabb animém valaha. Az összes karakternek kb. olyan nagy háttértörténete van, mint a főszereplőnek (azaz rohadt nagy). Személy szerint én még bőgtem is rajta nem keveset. Kedvenc animém lett, szóval mindenkinek ajánlom, de nem tagadom, van benne egy kis vér, de nem olyan nagy mértékben.

Anime AjánlóWhere stories live. Discover now