Bölüm 38

30.5K 1.9K 654
                                    

Şlak..
Ne zaman nişanlandınız?
Şlak
Az önce gördüğümüz kadın havalanında sarıldığınız kişi miydi?
Şlak
Nişanlandığınızı takım biliyor mu?

Genç adamın suratında patlayan flaşlar, kolundaki kadın, sevdiği kadının kırık dökük bakışlarıyla taksiye binişi... Her şey bir o kadar hızlı ama aynı zamanda da sanki ağır çekimde gerçekleşirken ya duruma ayak uyduracak ya da büyük bir skandala imza atıp basketbol kimliğini büyük oranda zedeleyecek, emeklerini çöpe atacaktı.

''Arkadaşlar az önce gördüğünüz kişi eski bir dostumuz olur. Kendisiyle çok yakınız. Daha sorunuz yoksa eve gideceğiz lütfen.''

Hala kolunda duran kadının gülücükler saçarak oynunu sürdürmesiyle suratına soğuk bir tokat daha yemiş gibi oldu. Oyuna gelmişti. Hiç beklemediği bir zamanda, hiç beklemediği kişi tarafından. Her geçen saniye Eylül'ün ellerinden kayıp gidişini hissederken uzaklara diktiği mavi gözlerini kameralara odakladı ve kalbinin sesini dinledi.

Bunu ona yapamazdı. Yapmamalıydı. Belki az sonra yapacağı şey delilikti, kariyerini bitirebilirdi ama genç adam bunların hiçbirini düşünecek durumda değildi. Aralarındaki şey bitecekse bile şu anki tek dileği Eylül'ün bundan en az yarayla sıyrılmasıydı. Başkaları tarafından yaralanmanın ne demek olduğunu kendisinden daha iyi bilen olamazdı.

Suratına tehlikeli bir gülümseme kondurdu ve yanındaki kadını ve Jeremy'i yerin dibine sokacak o cümlelerin kalın dudaklarının arasından dökülmesine engel olmadı.

''Yaşadığınız şaşkınlık için özür dilerim arkadaşlar. Her ne kadar basketbol kimliğimle anılmak istesem de sanırım size bir açıklama borçluyum. Anlayışla karşılayıp üstümüze daha gelmeyeceğinizi umuyorum.''

Anthony'nin sonunda konuşmasıyla herkes suspus kesilmiş kolundaki kadın dahil istinasız herkes bakışlarını ona çevirmişti.

''Yanımda gördüğünüz bu güzel bayanın adı Katherine ve kendisi menajerim Jeremy'nin sevgilisi olur.'' Kısa bir es vermesiyle sessizlik yerini derin bir uğultuya bırakırken soru yağmuruna tutulmamak ve Katherine'in konuşmasına fırsat vermemek için sözlerine devam etti.

''Ne yazık ki ağır depresyon tedavisi görüyor ve aldığı ilaçlar yüzünden pek kendinde değil. Sanırım bir anlığına beni Jeremy sandı. Doktorlar böyle şeyler olabileceğini söylemişti. Kısa süreli şaşkınlığımı mazur görün, size hoşunuza gidecek bilgi veremediğim için üzgünüm. Sağlık problemine gereken hassasiyeti gösterip çok üzerimize gelmeyeceğimizi umuyorum. İyi akşamlar.''

Genç adam içinde fırtınalar koparken sükunet içinde sözlerini tamamladı. Bu konuşma 10 senelik arkadaşıyla gemileri tamamen yaktığının ilanıydı.

''Nişanlıyız biz. Anthony!'' Katherine'in anlamsız çabasına soğuk bir bakış atarken soğuk kanlılıkla yanıtladı.

''Ben bir yüzük göremiyorum. Hadi Katherine seni Jeremy'e götüreyim.'' Kadını biraz da zor kullanarak belinden arabaya doğru ittirirken muhabirler de yaşadıkları şoku atlatmış sorularını sıralamaya başlamışlardı.

Menajeriniz ve diğer misafiriniz neden kaçtılar?

Hanımefendi tedavisine burada mı devam edecek?

Havaalanında gördüğümüz kişi az önceki bayan mıydı? Sevgiliniz mi?

Anthony basın muhabirlerinin arasından Katherine'i itekleyerek arabasına doğru yürürken duyduğu son soruyla duraksadı ve yüzünü o soruyu soran muhabire döndürdü.

''Benim için çok değerli bir insan. Tek söyleyebileceğim bu.''

Anthony seri bir şekilde yoluna devam edip valenin kapısını açtığı arabaya Katherine'i sinirli bir şekilde itekledikten sonra kendisi de sürücü koltuğuna geçti. Sorulan soruya evet sevgilim diyememek canını acıtmıştı. Evet, ne acıklıydı ki bu geceden sonra hala bir sevgilisi olup olmadığını bilmiyordu. Eyluül onu dinleyecek miydi, dinlese bile inanacak mıydı..? Sinirle gaza basarken sıradaki durağının neresi olduğunu çok iyi biliyordu.

Sağa Kaydır 🏀Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin