Bölüm 29

37.7K 2.2K 470
                                    




Previously on Sağa Kaydır

Nihayet ısınma bitip saha ortasına dizildiklerinde giriş seromonisi de yapılmış, hava topu için iki takımın uzunları karşı karşıya durmuştu. Anthony ilk 5 başlarken maçtan çok onu izleyeceğimin farkındaydım...

''Hadi bakalım başarılar seninkine..''

Burcu'yu onaylamak için kafamı sallarken içimde sebepsiz bir sıkıntı vardı..

***

Hakemin düdüğü çalıp topu havaya fırlatmasıyla iki uzun zıplamış, ilk top Anadolu Efes'in olmuştu. Göz açıp kapayıncaya kadar geçen ilk çeyrek Efes'in üstünlüğüyle kapanmıştı.

''Seninki de yani kasap gibi bugün, biçmediği adam kalmadı.''

Endişeli gözlerle Burcu'ya baktığımda pek de haksız olmadığının farkındaydım. Anthony oldukça agresif oynuyordu. İlk on dakikada karşı takıma attığı 10 sayıyla maçın en skorer ismiyken 2 faul almıştı bile. Hakem kararlarına yoğun bir şekilde itiraz etmiş, spikerler dahil herkesi şaşırtmıştı.

Lamar bugün dozer gibi. 10 dakikada 10 sayı çok agresif bir başlangıç. Ne diyorsun Kaan?

Vallahi maçın sonunu görebilir mi emin değilim. Şimdiden 2 faulü var bile ve çok da sakin kalabilecekmiş gibi durmuyor. Lamar'ı NBA'de de hakemlere itiraz ederken çok görmezdik ama şu an her çalınan düdüğe çıldırıyor gibi.

Haklısın Kaan. Umarım faullerini beşlemez ve oyunda kalır. Oyun kalitesini ve seyrini arttıran bir oyuncu.

Efes için de kötü olur. Skora en çok katı yapan oyunculardan. Bakalım koç ikinci çeyrekte onu benchte mi oturtturacak yoksa ilk 5 mi çıkaracak?

Spikerler de kendi aralarında konuşurken ben de aynı endişeleri paylaşıyordum. Umarım bir sakatlık çıkmadan şu maçı tamamlardı.

''Neden sinirli acaba?'' Burcu'nun sırıtarak sorduğu soruya gözlerimi devirdim.

''Burcu şu an hiç sırası değil zaten gerginim.''

''Ay aman adam orda gergin, basket mi oynuyor Amerikan futbolu mu belli değil. Bu burda gergin. Gerim gerim gerilen bir çift. Barışsanız da tüm dünya rahatlasa.''

''Burcu sus bugün yeterince konuştun.'' dedim sinirle. Şu an tek istediğim şu maçın bir an önce bitmesiydi.

İkinci çeyrek başladığında Anthony yine ilk 5 başlamıştı. Başlar başlamaz da hızlı bir giriş yapmıştı.

Vohohooo sayın seyirciler Lamar alev alev yanıyor. Doğuş'un üzerinden resmen uçtu.

İnanılmaz. Gerçekten inanılmaz. Jordan'ın havada yürümesini anımsattı bana.

Spikerler ve tribünler Anthony'nin rakibinin üzerinden resmen uçarak bastığı smaçla çoşmuşken Anthony dişliği ağzında potada bir süre asılı kaldıktan sonra kendini yavaşça yere bıraktı ve kendi yarı sahasına doğru koşmaya başladı. Rakip takım oyuncusu Anthony'nin onla alay edercesine üstünden smaç basmasıyla sinirlenmiş gibi görünse de bir şey yapmadı ve o da Anthony'nin peşinden koşmaya başladı. İlk yarının bitimine yaklaşırken oyun iyice hızlanmış, karşılıklı basketlerle denge korunmuştu. Anthony ise geçen çeyreğe göre biraz daha kontrollü duruyordu. En azından bu çeyrekte hiç faul almamıştı.

''Seninki iyi oynuyor bugün. Maşallah maşalllah pü pü pü.''

''Burcu Allah'ını seversen bir şey deme. Senin maşallah dediğin üç gün yaşamıyor biliyosun.''

Sağa Kaydır 🏀Where stories live. Discover now