[64] Ik draag je wel

15 1 0
                                    

Het eten is klaar en ze gaan allemaal aan tafel zitten. Lexy en mamma hebben voor een vermogen aan eten klaargemaakt, maar het duurt niet lang voordat alle borden leeg zijn. Ze kijken elkaar allemaal verzadigd aan en poetsen de gezichtjes van de kinderen schoon.

Scorpia zit naast Logan en hij slaat zijn arm om haar heen, terwijl ze haar hoofd tegen zijn schouder legt. Ze zucht en Logan vraagt: "Gelukkig Bonnie?"

"Ja. Dit was een hele fijne dag. Ik voel me weer opgeladen."

"Ik voel hetzelfde. Een heerlijke familie om bij te horen. Misschien moet ik je eens meenemen naar Schotland om meer leden van de mijne te ontmoeten."

Ze kijkt naar hem op en zegt: "Graag."

Hij drukt een kusje op haar neus en glimlacht naar haar. "Afgesproken. Ik zal mijn moeder straks eens even bellen."

Ze horen Lexy gillen en kijken naar de andere kant van de tafel, waar Bruno een prachtige ring om haar vinger schuift. De tranen stromen over Lexy's wangen en Bruno lijkt zelfs een beetje verlegen. Scorpia staat op om de ring van dichtbij te bekijken en begint ook te huilen. De ring heeft een grote diamant in het midden met daar omheen een kleine rode, zwarte en gele steen. Scorpia kijkt Bruno aan en zegt: "Wat mooi Bruno. Voor de kindjes."

Bruno grijnst naar zijn zusje en zegt: "Ja, ze mag dan wel de liefde van mijn leven zijn, maar ze is in de eerste plaats mama. Een mama waar ik heel trots op ben."

Scorpia knuffelt Lexy en zegt: "Nooit meer laten gaan die man."

Lexy grinnikt en zegt: "Dat was ik ook zeker niet van plan."

Iedereen bekijkt de ring en Bruno en Lexy gaan als eerste naar huis, want de kleintjes worden vervelend van de slaap. Scorpia en Logan knuffelen het hele gezin uitgebreid. Scorpia een beetje langer met Enzo en Logan een beetje langer met Pia. Ze zwaaien met zijn allen het gezin uit en gaan dan op de bank in de kamer zitten.

Mamma schenkt voor iedereen een wijntje in en zegt: "Heel erg bedankt voor een geweldige zondag. Ik heb in tijden niet zo'n fijne dag gehad. En ik ben blij dat jullie allemaal met elkaar kunnen opschieten. Dat middagdutje was wel het hoogtepunt van de dag." Mamma's lach weerkaatst tegen de muren en de rest lacht wat ongemakkelijk mee.

Mamma kijkt ze allemaal één voor één aan en zegt: "Logan en Scorpia horen bij elkaar, dat weten we allemaal. En omdat iedereen dat accepteert is het minder gespannen als Dino met zijn hand op haar bil ligt te slapen of Ciro met zijn neus in Logans haar. Of als Bruno met haar doucht."

Dino spuugt zijn wijn uit en vraagt: "Wat?"

Mamma grinnikt en zegt eenvoudig: "Mamma weet alles." Ze kijkt Logan recht aan, die ontspannen luistert, terwijl zijn hand op Scorpia's bovenbeen ligt. "Jij lieve jongen, hebt alles beter gemaakt. En ik ben heel blij dat je onderdeel van onze familie bent geworden. En dat je het meest van haar houdt. Jij bent precies wat ze nodig heeft en wat ze verdient. Grazie. Ti amo."

Mamma kijkt Logan met vochtige ogen aan en hij staat op om haar een knuffel te geven. Ze knuffelt hem stevig terug en Logan buigt voorover om een kus op haar wang te drukken. Ze mompelt: "Zo abnormaal lang." Logan grinnikt en gaat weer naast Scorpia zitten die hem naar zich toetrekt voor een kus.

Ciro vraagt: "Hoe zit dat met douchen met Bruno? En weet Logan daarvan? Of Lexy?" Scorpia doet alsof ze het niet hoort en kust Logan nog een keer. Mamma neemt een slokje van haar wijn en kijkt Scorpia geamuseerd aan.

Scorpia zucht en zegt: "Ik heb na het boksen in het hotel nog met Bruno gedoucht. Dat was niet de eerste keer en zal ook wel niet de laatste keer zijn. En ja Logan weet ervan en ik durf te wedden Lexy ook."

In De Schaduw ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu