Hoofdstuk 15 - Quindici

33 1 2
                                    

⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰

dannazione = verdomme 
sorellina = zusje 
ti amo = ik hou van je 
io ti maledico = ik vervloek je 
bastardo = klootzak 
fratello = broer

⊱ ────── {⋅.♏︎.⋅} ────── ⊰

Scorpia loopt met Bruno en Dino naar haar kant van de boksring. Ze kijkt Bruno aan met een paniekerige blik en hij geeft haar een speelse tik tegen haar wang. "Niet makkelijk gaan liggen hè? Laat hem zijn best maar doen." Ze knikt en kruipt onder de touwen door. Ze gaat op haar krukje zitten en doet haar gebitsbeschermer in.

Logan zit ook op zijn kruk en Ciro fluistert: "Dit is de enige keer dat ik je toesta mijn zusje te slaan." Logan knikt en ademt uit. Ze gaan staan en worden aan elkaar voorgesteld. Logan kijkt haar aan en ziet in haar ogen dat ze er klaar voor is. Hij slikt en bidt dat ze hem niet meteen knock-out slaat.

De eerste stoot die ze uitdeelt is meteen goed raak. Hij ziet even sterretjes, maar weet haar volgende twee aanvallen te blokkeren. Hij slaat haar tegen haar schouder en ze raakt even uit balans. Hij maakt oogcontact met haar en ziet dat haar ogen glimmen. Ze daagt hem uit en danst op haar voeten. Ze blokkeren elkaars aanvallen en draaien om elkaar heen. Ze stoot krachtig richting zijn kin en hij weet het maar net te ontwijken.

Hij slaat haar tegen haar ribben en ziet haar naar adem happen. Paniek flitst door zijn ogen en ze fluistert: "Bonnie." Hij knijpt zijn ogen dicht en haalt vol uit. Ze valt achterover op de vloer en de scheidsrechter begint te tellen. Hij durft niet naar haar te kijken en als zijn arm omhoog getrokken wordt om hem als winnaar uit te roepen houdt hij zijn ogen nog steeds gesloten. Als hij ze uiteindelijk opendoet, ziet hij Bruno aan de andere kant van de ruimte met haar slappe lichaam in zijn armen door een deur lopen. Hij voelt een steek in zijn hart en probeert rustig te blijven.

Salvatore loopt richting de ring en geeft Ciro een stapel bankbiljetten aan. Hij vraagt Logan bij hem te komen. Logan klimt uit de ring en Salvatore slaat met zijn hand op zijn schouder. "Goed gedaan Barman! Je hebt haar gewoon buiten westen geslagen. Alleen een echte vent kan dat. Ik heb er een beetje extra geld voor je bijgedaan, want ik wil je een baan aanbieden. Ik kan wel een echte vent zoals jij gebruiken."

Logan proeft gal in zijn mond en hoort Ciro zeggen: "Salvatore, laat de man even met rust. Het is maar een simpele barman, die moet even tot rust komen." Ciro geeft hem een pak geld en zegt: "Kom barman. Ik zal je naar de douches brengen, want die kun je wel gebruiken."

Salvatore bestudeert hem en Logan doet alsof hij veel pijn heeft. "Ja man. Ik hoop dat ze dichtbij zijn, want ik verrek van de pijn."

Ciro leunt naar Salvatore toe en vraagt: "Wil je dat vechterskutje niet van dichtbij zien? Als ze buiten westen is, dan verzet ze zich ook niet." Hij lacht hardop en ondersteunt Logan, terwijl ze samen weglopen.

Salvatore beent richting de deur waar Dino buiten op wacht staat. Logan probeert zijn woede onder controle te houden en balt zijn vuisten. Maar zodra Salvatore weg is, slaat hij met zijn vuist tegen de muur. Hij hoort de botten in zijn hand breken, maar voelt geen pijn. Ciro zegt: "Dannazione, barman. Ik weet het. Maar blijf koel, oké? Voor Scorpia." Ze lopen langzaam richting de deur waar Salvatore naar binnen gaat.

⋅.♏︎.⋅

Scorpia ligt op een bureau en Bruno zit op een stoel naast haar. Dino heeft beloofd de deur te bewaken en aan te kondigen als Salvatore eraan komt. Bruno fluistert: "Sorellina, je kan nog terug."

Ze kijkt hem aan met een zelfverzekerde blik in haar ogen en zegt: "Nee. Ti amo."

Bruno zucht en staat op om zich in de hoek van de kamer te verstoppen, achter een rij archiefkasten. Hij ziet dat ze haar armband afdoet en het mesje in haar mouw verbergt. Ze ontspant haar lichaam en sluit haar ogen. Hij vouwt zijn handen en bidt tot wie het maar horen wil.

In De Schaduw ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu