-2

36 9 0
                                    

   Nastal deň vysvedčenia, slnko sa schovávalo za oblakmi a vonku bolo príjemné počasie. Deti od rána sedeli v triedach a nevedeli sa dočkať, kedy konečne začnú letné prázdniny.

Okolo druhej poobede sa niekoľko stoviek študentov vyrútilo zo školy a medzi nimi bola aj Jenna, Martin a Heather.

Deň mal prebiehať jednoducho. Trio chcelo zájsť k Martinovi domov, zahrať sa na konzole a večer ísť von. Už žiadne krúžky, úlohy ani povinnosti. Konečne si mohli užívať ako slnečné dni, rovnako ako aj tie upršané.

V celom tom zhone však niekto schytil Heather a odtiahol ju do triedy. A táto osoba bola nanešťastie Todd. Stál tam v celej svojej výške a narozdiel od ďalších študentov vyzeral nahnevane.

„Čo je?" Heather sa to chcela spýtať agresívne, ale keď vedela, aké karty proti nej môže zahrať, nebola si až taká istá.

Chvíľu sa na ňu díval a telo mal celé napnuté. „Vieš, že mám na insta celú školu," začal a uškrnul sa. „A ak nechceš, aby som tam postol fotku teba a... Hayesovej," začal a úškrn prehĺbil. „Tak sa mi ozvi," povedal jednoducho. „Máš dva týždne, keďže nebudem doma a nemohol by som si tú drámu naplno užiť. Ozvi sa mi potom a ja ti poviem, akú službičku budem od teba chcieť." A ako dopovedal, aj odišiel. 

Heather tam len stála. Vedela, že ak by hocičo povedala, iba by to zhoršila. Mala veľa času nad tým premýšľať.

O chvíľu vyšla zo školy, kde uvidela svojich kamarátov. 

„Kde si sa to stratila?" spýtal sa Martin a chytil ju aj Jennu za plecie. Obe ich začal tlačiť dopredu a pritom hovoril: „Dnes si užijeme veľa zábavy. Rovnako aj zajtra a každý ďalší deň. Toto bude to najlepšie leto!"

„Len si tak veľmi never, nie každý z nás je taký extrovert," povedala Jenna a hodila pohaľ na Heather.

„Jasne, jasne... ale aj tí si užijú leto," žmurkol na Heather Martin s veľkým úsmevom.

Heather sa len ošila a falošne usmiala. Jej leto bude trošku komplikovanejšie.

Keď okolo ôsmej večer prišla domov, bola prekvapená tým, aký zhon v dome bol. Všade po zemi boli kôpky vecí, ktoré si ľudia berú na dovolenku a plno tašiek a krabíc.

„Neodchádzate až o týždeň?" spýtala sa Heather.

„Za päť dní, zlatko. A tvoja mama stresuje, takže sme do toho zatiahnutí aj my," povedal jej otec, objal ju vôkol pliec a pobozkal na čelo. „Radšej bež hore, uteč pred týmto."

„Okej," zasmiala sa Heather a bez pocitu viny sa rozbehla do izby.

O týždeň ide jej rodina skoro na mesiac na návštevu k maminej sestre, jej tete.

Chodili tam každé leto, lenže to minulé (a popravde aj tie predtým) mala Heather obrovský konflikt nielen s tetou, ale aj jej dcérou. Takže sa s mamou dohola, že toto leto ísť nemusí.

Namiesto toho dá pozor na dom a každý pondelok a piatok ju príde pozrieť ich susedka, ktorá býva o dva domy ďalej. 

„Konečne bude pokoj," zamrmlala si, keď do jej izby vrthol brat. Zabuchol dvere a nastavil ruku.

„Odpovedanie na agresívne ohlásenie, päť. Ninja mód a zíjdenie dole schodmi bez zobudenia rodičov, desať. Vypnutie alarmu... hm, pätnásť. Tiché otvorenie dverí..."

„Seung-miiiiin," vykríkla Heather. „Ale no tak! Veď som tvoja sestra! Neostanú mi žiadne peniaze na leto," kvílila, ale jej brat tam len stál s nastavenou rukou a nezaujatým pohľadom.

MISERABLE ME (SK) ✔ - prebieha mierna jazyková úpravaWhere stories live. Discover now