-12

192 27 2
                                    

   Slnko už dávno zapadlo za horizont, tma ticho vládla noci a pouličné svetlá si pokojne plnili svoju prácu.

Tentokrát neblikali ani nezhasínali, ako to mali v poslednej dobe vo zvyku. Mohli za to hlavne búrky, no občas sa stalo, že aj za príjemného a pokojného počasia sem-tam preblikli a vytvárali podivnú, mierne strašidelnú, atmosféru.

V túto noc však pokojnú atmosféru ulice Midwest Rise rušilo niečo iné. Hluk a krik, ktorý vychádzal zo stredne veľkého domu rodiny Grantových. Nikomu však neprekážal, túto rodinu všetci milovali. Manželia, ktorí pomáhali svetu stať sa lepším miestom a syn, taký charizmatický a milý, že sa zapáčil každému.

Táto rodina mala však ešte jedného člena, ktorý bol akoby z iného vesmíru. Nikto ho však s povesťou rodiny nespájal, keďže nijako nevynikal. Ak o ňom rodina v spoločnosti nemusela hovoriť, nespomínali ho. Bolo to tak pre nich ľahšie.

Také ľahké ako večerný vzduch na ulici, v ktorom bolo cítiť miernu vlhkosť.

Po studenom chodníku práve kráčalo mierne vysoké dievča, ktorému patrili nielen chudé nohy, ale aj béžové balerínky za vyše päťdesiat dolárov. Mala na sebe modré elastické džínsy so zapravenou ružovou košeľou. Dlhé tmavé vlasy si nechala zastrčené za ušami, ktoré zdobili malé okrúhle naušnice. Nad úzkymi očami bola nanesená tmavohnedá linka a na vykrojených perách čerešňový balzám na pery.

Heather Edwardsová kráčala k domu Martina Granta, syna Lindy a Benjamina Grantových. Toho taktiež populárneho syna, ktorého milovali všetky dievčatá.

Heather bola však trošku iná než ostatné baby. Nevedela mať rada niekoho, koho videla len v škole, na obede, niekoho, s kým sa nikdy nerozprávala. Preto nepatrila medzi ľudí, ktorým sa Martin páčil. Nepoznali sa.

Na túto párty, ktorú práve Martin usporiadal u seba doma, bola pozvaná iba vďaka svojej najlepšej kamarátke Jenne. Tá poznala pár ľudí z Martinovej partie.

Jenna bola obrovský extrovert, ktorý miloval spoločnosť, pozornosť a nezvyčajný fakt, že pozná celú školu. I keď bola Heather mierny introvert, Jennu milovala. Neboli kamarátky pridlho, ale perfektne si sadli a mali sa radi aj napriek rozdielom.

Jenna milovala voľnosť, zábavu, alkohol, chalanov a podobne. Čiže presne tie veci, ktorým sa Heather skoro celý život vyhýbala. Jej mama, Ji-young, pochádzala z Južnej Kórey, kde boli zvyky trošku iné. Mama bola prísnejšia, než ostatné mamy z mesta a mala rozdielne zásady. Heather bola síce vychovávaná inak, ale čoskoro mala dovŕšiť vek osemnástich rokov, vďaka čomu jej mama trošku zvoľnila.

Heather chcela prísť skôr, lenže musela prepísať sloh z literatúry a ísť ho do školy odniesť svojej učiteľke, Robin Hayesovej. Tá bola neustále vo svojej triede a na niečom pracovala. Či už bolo pol desiatej večer, či už bolo šesť hodín ráno. 

Heather občas rozmýšľala, či tam jej učiteľka nebýva. Bola čerstvo rozvedená, bezdetná, mala len dvadsať sedem rokov, takže niečo také bolo teoreticky možné. Často myslela na svoju učiteľku, bol to jej vzor, bola to jej múza, znamenala pre ňu veľa. Pomáhala jej a podporovala ju. Bola Heatherinou najobľúbenejšou učiteľkou na škole.

Nohy sa už priblížili ku vchodu a chytili sa malinkej kľučky na nízkej čiernej bránke. A ako chudé dievča s pomerne plochým hrudníkom kráčalo po čerstvo zaliatom trávniku, tak sa už vo vnútri domu poriadne zabávala jej kamarátka. Práve sa chystala na ex vypiť pohár s tequilou, čo nebolo najrozumnejšie, keďže malo jej nízke telo v sebe už vodku a whiskey. Miešať sa nikdy nevypláca, ale Jenne to bolo ako vždy jedno.

MISERABLE ME (SK) ✔ - prebieha mierna jazyková úpravaWhere stories live. Discover now