22.

65 10 0
                                    

 Ήμουν στο μαγαζί της κοπέλας από τις δέκα και μισή. Σιχαινόμουν πάντα να αργώ στα ραντεβού μου γενικά, οπότε ήθελα να είμαι τουλάχιστον στη χειρότερη περίπτωση, πέντε λεπτά πριν την ώρα μου.

 Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήμουν μισή ώρα πριν την ώρα μου.

 Η Σέο Γιουν δεν ήταν αυτή τη φορά στο πάγκο. Υπήρχε μια μεγάλη σε ηλικία κυρία, η οποία κοιτούσε με αδιαφορία ένα περιοδικό μόδας, για να περάσει η ώρα της. Ήμουν ήδη μέσα στο μαγαζί και έκανα βόλτες για να μην φαίνομαι σαν περίεργη. Μόνο που οι βόλτες στο μαγαζί, με έκαναν να δείχνω ακόμα πιο περίεργη. Μετά από δέκα λεπτά που φάνηκαν ατελείωτα, καθώς η γυναίκα με έσκιζε κομμάτια με το βλέμμα της, μια νεαρή γυναίκα μπήκε μέσα και αντάλλαξαν βάρδιες. Δεν ήταν η Σέο Γιουν, αλλά φαινόταν πιο ευγενική από τη γυναίκα.

 Πήρα για τον τύπο δύο προϊόντα από τα ράφια και πήγα προς το ταμείο. Η κοπέλα με χαιρέτησε και ανταπέδωσα το χαιρετισμό.

 «Μπορώ να τα αφήσω εδώ, γιατί θέλω να διαλέξω να πάρω και κάτι άλλο από το ψυγείο;» ρώτησα. Η αλήθεια ήταν ότι πέθαινα για ένα γάλα κακάο.

 «Ναι φυσικά» μου είπε η κοπέλα και άφησε τα δύο πιο φθηνά σνακ που κρατούσα και μπορούσα να βρω στο μαγαζί, επάνω στον πάγκο. Είχα σκοπό που κρατούσα τα λεφτά μου και για ακόμα μια φορά αποδείχθηκα σπάταλη. Έπρεπε σαν σπουδάστρια στα τουριστικά να κάνω κουμάντο τα χρήματά μου με τρελή ευκολία. Φυσικά δεν θα χαλούσε ο κόσμος για κάτι τέτοιες πενταροδεκάρες, αλλά ήλπιζα να μπορέσω να τη βγάλω μέχρι να φύγω, αν έκανα αυτό που είχα στο μυαλό μου.

 «Η Σέο Γιουν δεν δουλεύει σήμερα;» ρώτησα την γυναίκα.

 Η νεαρή γυναίκα μου χαμογέλασε. «Όχι. Σήμερα έχει άδεια. Ήθελε να πάει ένα ταξίδι με τους φίλους της και έβαλα και εγώ λίγο το χεράκι μου για να την αφήσει η θεία της».

 «Η θεία της να φανταστώ ήταν η κυρία από πριν;».

 «Ναι» γέλασε. «Φαντάζομαι σε κοιτούσε σαν να θέλει να σε διώξει».

 Είχα σκεφτεί 'σαν να θέλει να με δολοφονήσει'. «Πες το και έτσι» απάντησα και χαμογέλασα. «Να σας κάνω μια ερώτηση; Μπορώ να πάρω ένα γάλα από το ψυγείο, να το ανοίξω να το πιω και μετά να το πληρώσω; Έχει τύχει να δω να κάνουν κάτι τέτοιο».

 «Ναι φυσικά» απάντησε η κοπέλα. «Δεν το συνιστούμε συνήθως, αλλά είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Αν διψάς πάνε. Απλά να έρθεις από εδώ όμως μετά για να το πληρώσεις. Πολλοί προσπαθούν να ξεφύγουν». Παρατήρησα ότι η κοπέλα ήξερε πολύ καλά αγγλικά. Λογικά για αυτό την προσέλαβε η 'θεία'.

Τι να το κάνω (A Kim Namjoon story)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora