2.

85 11 0
                                    

 Υπάρχει ένα μεγάλο κομφούζιο, λένε πριν πας ένα ταξίδι. Και αυτό το κομφούζιο γίνεται τεράστιο, όταν το ταξίδι είναι υπερατλαντικό.

 «Πήρες πετσέτες; Με τι θα σκουπιστείς εκεί;».

 «Ναι, μαμά».

 «Τα σαπούνια σου; Όλα;».

 «Ναι, μαμά».

 «Ταυτότητα, διαβατήριο, πάσο, λεφτά, κάρτες, κλειδιά;».

 «Ναι, μαμά».

 «Μήπως να σου βάλω και ένα τάπερ κεφτεδάκια για να φας στο αεροπλάνο;».

 «Μαμά!».

 Εκτός του ότι η μητέρα μου δεν σταμάταγε να μου κάνει ερωτήσεις, είχα δύο εβδομάδες να ετοιμαστώ, κάτι που ήταν αρκετά δύσκολο και αγχωτικό για μένα και τους δικούς μου. Μέσα σε δύο εβδομάδες έπρεπε να ανανεώσω το παμπάλαιο διαβατήριο μου, να βγάλω βίζα, και ένα σωρό χαρτούρα. Η βαλίτσα μου, όπως σε κάθε αεροπορική εταιρεία, έπρεπε να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις και βάρος και οι ηλεκτρονικές συσκευές έπρεπε να είναι λίγες, από φόβο μήπως με κλέψουν, οπότε έπρεπε να αρκεστώ στο παμπάλαιο κινητό μου και μια φωτογραφική μηχανή που είχαμε σπίτι.

 Οπότε, μέσα σε δύο εβδομάδες, ετοίμασα ότι έπρεπε με πολλά τρεξίματα και κόπο. Οι μέρες που θα έμενα εκεί ήταν προκαθορισμένες, τέσσερις βραδιές και πέντε ημέρες, και τα εισιτήρια μου ήταν όλα κλεισμένα. Μην φανταστείτε ότι είχα και καμία πρώτης τάξης θέση. Στην οικονομική ήμουν, με το μόνο πλεονέκτημα το ίντερνετ.

 Μέχρι το αεροδρόμιο με συνόδευσαν οι γονείς μου και η αδερφή μου, αλλά και η φίλη μου η Έλλη με την αδερφή της. Είχα αποχαιρετήσει τους υπόλοιπους φίλους και φίλες μου πιο πριν, αν και δεν ήταν ανάγκη, αφού σε μια εβδομάδα θα ήμουν πάλι πίσω.

 «Μην ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφίες ε! Πολλές φωτογραφίες! Να γεμίσεις την μνήμη» μου υπενθύμισε η αδερφή μου, καθώς περιμέναμε να ξεκινήσει η επιβίβαση και είχαμε καθίσει στο πάτωμα.

 «Να είσαι και εσύ μέσα σε αυτές! Όλο τοπία βγάζεις και δεν σε βλέπουμε σε καμία φωτογραφία μέσα» μουρμούρισε η μάνα μου και μου έδωσε ένα μπουκάλι νερό.

 «Να προσέχεις μόνο και κοίτα να μας παίρνεις ένα τηλέφωνο στο φατσοβιβλίο, για να μην χρεώνεσαι» είπε ο πατέρας μου. Και ναι, εννοούσε το φέισμπουκ με τον όρο φατσοβιβλίο.

 Ένιωσα ένα σκούντημα και γύρισα και κοίταξα την αδερφή μου. Η φίλη μου η Έλλη μου χαμογέλασε.

Τι να το κάνω (A Kim Namjoon story)Where stories live. Discover now