9. Kilimandžáro - Chrám ohně

223 26 22
                                    

Ahoj, vítám Vás u další kapitoly, která se z většiny odehrává v Africe. Doufám, že se Vám bude líbit, protože co po aktualizaci dali pryč kanál novinek, mám pocit, že je na wattpadu mrtvo. Pokud nepřijde přímo něco mě, nevím, kdo co dělá. Vím, že to dali pryč asi kvůli soukromí, ale já díky tomu zjišťovala, jestli je někdo online, nebo objevovala nové příběhy. Teď nic 😑.

Ale to jsem odbočila. Hurá do Afriky!

***

"Další požár ve Spojených státech, tentokrát v Texaském Dallasu. Další požáry hlásí i další státy jak ve státech, tak v dalších zemích. V ohrožení jsou obzvláště země s malými počty srážek. Ve značné části světa panuje nejvyšší výstraha."

Strážci, kteří zůstali s Jamiem doma, s nevírou sledovali zprávy v televizi. Co informativní kanál, tam požár, zničená úroda nebo nedostatek vody.

"To je hrůza," řekl Zajda. "Jack a ostatní by si měli pospíšit." Sandy nato souhlasně přikývl.

Zuběnka se tak bála. Křidélka i peříčka jí jen visela. Proto ji Sever vzal kolem ramen a utišil: "Ničeho se neboj. Je to přece Jack. Už jednou to dokázal a teď má nové přátele. Bude zpátky, než bys řekla švec."

To Zuběnku uklidnilo. "Máš pravdu. Díky, Severe." Nechala se hezky obejmout a pak Sever ještě chytl Sandyho za rameno a ten stojícího Zajdu za tlapku. Dávali si navzájem útěchu. Tu držel pohromadě Santa Claus, ale ve skutečnosti se taky bál. Kdo ví, co se ještě stane.

***

Kilimandžáro je vskutku skvost afrického kontinentu. Jeho sněhobílé vrchy dávají klasickému výjevu africké savany, na kterých vysoké a elegantní žirafy okusí listy akácií, zcela nový element.

Rozhodně Jackův element, protože ten, když letěl nad těmi suchými travinami a nad ním pálilo snad víc jak 40°C, dostával zabrat. Dokonce i když se držel svého ledového krystalu jak šílený, cítil, jak má problémy s létáním.

Škyťák letěl sice před ním, ale všimnul si toho. "Všechno v pořádku, Jacku?! Zdá se mi, že máš problémy!"

"Nene, dobrý!" řekl nato. "Jen už se nemůžu dočkat, až budeme nahoře!"

"Nahoře na hoře?!" zeptala se s vtipem Locika a Jack nato: "Kde jinde nahoře?!"

Locika se jen škodolibě zachichotala. Merida jako obvykle seděla před ní a řídila Anguse. Prohánět se savanou jí normálně dělalo radost, zvláště, když předběhli geparda, ale teď popravdě musela vzhlížet k Jackovi a jeho kolísavému letu. Dělal jí starost.

"Asi bychom měli zrychlit!" navrhla a dala Angusovi opět kapku Varianova lektvaru. Ten dal Angusovi takovou sílu, že ihned najel na paprsek a už si to jel přímo nahoru ke Kilimandžáru.

***

Kilimandžáro se nachází v Tanzanii na hranici s Keňou a skládá se ze tří nečinných stratovulkánů. Shira, Mawenzi a Kibo. Oni mířili na Kibo, protože na vulkánu Kibo byl nejvyšší bod celé Afriky. Říkala to cedule, co tam byla.

"Uhuru," přečetl Jack, potom, co uvolněně vdechl chladnější vzduch. "Já myslel, že to je v Austrálii."

"Ne, to je Uluru," opravil ho Škyťák a už se rozhlížel po naštěstí stále zasněženém vrcholu Kiba.

Velká čtyřkaWhere stories live. Discover now